کد خبر: 3733790
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۵
حجت‎الاسلام دارابی:

روحانیت وظیفه‎مندانه به محضر مردم برسند و از مسائل آن‌ها جویا شوند

گروه جامعه ــ مدیرکل دفتر برنامه‎ریزی آموزش‎‏های تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر اینکه امروز روحانیت نباید منتظر باشند تا مردم به سراغ آن‌ها بیایند، بلکه آن‌ها وظیفه‎مند هستند به محضر مردم برسند و از مسائل و مشکلات آن‌ها جویا شوند، اثرگذارترین روش تبلیغ و تبیین مبانی دین و قرآنی را «مواجه حضوری» دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی دارابی، معاون امورمجلس و استان های سازمان تبلیغات اسلامی کشور در گفت‎وگو با ایکنا؛ در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه‎ها و راهکار‌های عملیاتی این سازمان در جهت کاهش آسیب‎های اجتماعی با توجه به بهره‌مندی سازمان از شبکه عظیم تبلیغی و تشکل‎های دینی، عنوان کرد: عمیقا معتقدیم در هر عرصه‎ای که مردم به صورت جدی، انقلابانه و تکلیف‎مدارانه به صحنه حضور پیدا کردند خیلی از مسائل، مشکلات و آسیب‌ها را می‎توانیم آنجا حل شده ببینیم.

وی افزود: پیش‎بینی‎ها این است که به واسطه حضور جهادی و انقلابی مردم عزیز مسائل و مشکلات می‎تواند به راحتی حل شود. سازمان تبلیغات اسلامی نهادی است از میان مردم و برای ارائه خدمت به مردم در ساحت تبلیغ حکیمانه دین؛ که با بهره‎گیری از ظرفیت شبکه تبلیغ خودش با عنوان روحانیون مستقر در مناطق محروم و روستایی کشور، چیزی بالغ بر ۴ هزار نفر روحانی را در مکان‎های مختلف و شرایط مقتضای تبلیغی کشور با حضور عالمانه خودشان به‎کار گرفته و توانسته است اقدامات فاخری را در این رابطه انجام دهد.

وی ادامه داد: شرایط حضور مبلغان ما و روحانیون مستقر به گونه‎ای است که نه تنها علاوه بر ارائه فعالیت‎های تبلیغی بلکه به فعالیت‎های مشاوره‎ای، خدمات فرهنگی تبلیغی و خدمات اجتماعی مشغول هستند.

آسیب‎های اجتماعی امروز چالش اصلی نظام اسلامی است
حجت‌الاسلام دارابی با اشاره به ضرورت پرداختن به مسئله آسیب‎های اجتماعی در پاسخ به ایکنا گفت: آسیب‎های اجتماعی امروز طبق گفته مقام معظم رهبری چالش اصلی نظام اسلامی است و ما ۲۰ سال دیرتر این امر را آغاز کردیم؛ لذا برای جبران این ضعف نیازمند یک حرکت انقلابی و جهادی هستیم. با توجه به این مسئله مجموعه‎ای تحت عنوان مسئولین پایگاه‎های فرهنگی و اجتماعی که توسط روحانیون جوان و انقلابی ما و آشنا به مسائل اجتماعی هستند فعالیتن خودشان را آغاز کرده‎اند.

وی در ادامه افزود: این روحانیون با یک قید سلوک مردمی و در خدمت مردم و با روحیه متواضعانه در حل مسائل مردم در این عرصه حضور پیدا می‎کنند و با ارائه خدمات فرهنگی، ورزشی و با هماهنگی پیرامون ترک اعتیاد برای معتادان و همچنین برنامه‎های ویژه برای حل مسائل خانواده‎ها و کاهش طلاق یک اقدام بسیار فاخر و ارزشمندی را طراحی و اجرا می‎کنند.

امروز هیئت‎های مذهبی فقط کارکرد تعظیم شعائر دینی ندارد
معاون امورمجلس و استان های سازمان تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به استفاده از ظرفیت هیئت‎های مذهبی در کاهش آسیب‎ها هم گفت: به نظر می‎رسد سازمان تبلیغات اسلامی از آن جهت که از ظرفیت عظیم مدنی برخوردار است، برای جریان عموم اجتماعی، کمک، مساعدت و خدمات اجتماعی می‎تواند از ظرفیت شبکه تبلیغ، هیئت‎های مذهبی استفاده کند. امروز هیئت‎های مذهبی فقط کارکرد تعظیم شعائر دینی ندارد، هرچند که این کارکرد بسیار پررنگ و قوی است، اما در عرصه‎های بسیار مهم دیگری مانند کمک به مسائل اجتماعی هم می‎بینیم که ورود جدی و موثری داشته‎اند.

از روحانیون نسل سوم انقلاب اسلامی بهره می‎گیریم
حجت‌الاسلام دارابی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر شیوه‎های نوین این سازمان در جذب و هدایت جوانان به سمت مبانی دینی و قرآنی هم گفت: ما به همین جهت از روحانیون نسل سوم انقلاب اسلامی بهره می‎گیریم که بتوانند با ادبیات نسل نوجوان و جوان ایران اسلامی خیلی راحت مواجهه داشته باشند و بتوانند آن‌ها را جذب کنند؛ آن‌ها می‎توانند جوانان دیگر را به میدان کار بیاورند و امیدواریم با یک حرکت اجتماعی خوب، جامع و همه‎جانبه بتوانند مسیر کمک به مردم و رفع برخی از معظلات اجتماعی را به دست خود مردم و جوانان عزیز سامان ببخشند.

طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ ...
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اثرگذارترین شیوه تبلیغ این سازمان به نسل جوان و جامعه امروز گفت: شیوه مواجه حضوری می‎تواند اثرگذارترین روش تبلیغ و تبیین مبانی دین و قرآنی به جوانان، نوجوانان و جامعه امروز باشد. این همان شیوه‎ای است که حضرت علی (ع) در مورد پیامبر اکرم (ص)، فرمودند: «طَبِیبٌ دَوَّارٌ بِطِبِّهِ»؛ پیامبر چونان طبیبی به محضر بیماران می‎رسید. امام علی (ع) با تشبیه پیامبر اسلام (ص) به طبیب و پزشکی که با طب خود سخت به دنبال نیازمندان به طبابت روحی می‎گردد، رسالت آن حضرت را در معالجه روح و جان انسان‎ها بیان می‎کند و می‎فرماید او پزشک بیمارى جهل و طبیب اخلاق نکوهیده و پست است، و با طب خویش در سیر و گردش است.

وی تصریح کرد: نکته‎ای که در اینجا قابل دقت است این است که پیامبر اسلام (ص) برخلاف عرف طبیبان و پزشکانی که با جسم فیزیکی مردم در ارتباط‎اند و در مطب و محل کار خود به انتظار مریض می‎نشینند، تا بیماران به آن‌ها مراجعه کنند، این پیامبر (ص) است که به سراغ بیماران می‎رود. به بیان دیگر، پیامبر برای رسالتش که درمان بیماری روح و جان مردم است، رسالت فراگیر دارد، و این رسالت اقتضای آن را دارد که او به سراغ مردم برود و به دنبال درمان آن‌ها باشد.

روحانیت نباید منتظر باشند تا مردم به سراغ آن‌ها بیایند
حجت‌الاسلام دارابی در ادامه با تاکید بر اینکه امروز روحانیت نباید منتظر باشند تا مردم به سراغ آن‌ها بیایند و بلکه روحانیون وظیفه‎مند هستند به محضر مردم برسند و از مسائل و مشکلات آن‌ها جویای احوال بشوند، اظهار کرد: سلوک علمای ما اینگونه بوده است و حوزه هزاران ساله تشیع همواره حرکتش در این مسیر نورانی بوده که به محضر مردم برسند و مشکلات مردم را با تدبیر عالمانه خودشان حل بکنند.

وی بیان کرد: بنابراین، نیاز انسان به طبیب روحانی، به مراتب بیش از نیاز او به طبیب جسم و بدن است؛ زیرا دفع امراض جسمانی برای بقای حیات محدود و مادی او است، ولی دفع امراض روحی برای درک حیات جاوید است؛ امروز خوشبختانه سازمان تبلیغات اسلامی هم در ۱۰۰ پایگاه فرهنگی و اجتماعی سراسر کشور شاهد نمونه‎های بسیار عالی از این روش هستیم.
انتهای پیام
captcha