به گزارش خبرنگار ایکنا، اسماعیل نجار، رئیس ستاد مدیریت بحران کشور در حاشیه برگزاری جلسه شورای مدیریت بحران شهر تهران، با حضور در جمع خبرنگاران از راهاندازی مرکز مدیریت بحران کشور در جوار حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) خبر داد و گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده استانهای معین، در زمان بحران برای هر یک از مناطق تهران انتخاب شدهاند.
وی با بیان اینکه نزدیک به 200 بیمارستان صحرایی با امکانات کامل در مرکز مدیریت بحران کشور و در مجاورت حرم امام پیشبینی شده است، افزود: با توجه به تلاشهای همه دستگاهها و سازمانها برای خدمترسانی در زمان بحران و به رغم تمام تلاشهای انجام شده، ما بیش از 15 درصد آمادگی در مقابله زلزله در تهران را نداریم.
نجار گفت: تهران امروز روی 8 گسل قرار گرفته که ممکن است هر لحظه حادثهای در آن اتفاق بیفتد. زلزله ملارد نشان داد که مردم تهران آمادگی لازم را در مقابل زمینلرزه ندارند. به همین منظور با راهاندازی سولههای مدیریت بحران که در زمان بحران به صورت چند منظوره مورد استفاده قرار میگیرد این مسئله را مدیریت کنیم. علیرغم اینکه امروز علم، دانش و خرد در خدمت جامعه بشری قرار گرفته تا پیشگیری انجامشود نمیتوان اقدام موثری انجام داد.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور تصریح کرد: متاسفانه امکانات برای مقابله با این وضعیت پایین است و همه باید تلاش کنیم آمادگی خود را ارتقا دهیم.
وی در ادامه به برنامهریزیهای کشور ژاپن برای مقابله با زلزله اشاره کرد و گفت: در این کشور با بکارگیری دانش خود را در مقابل حوادث بیمه کردهاند و ما این توان را داریم که به این مرحله برسیم.
همچنان ظرفیت مقابله با بحران پایین است
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور با بیان اینکه ان تا به امروز هیچکس نتوانسته زمان وقوع زلزله را پیش بینی کند اظهار کرد: امروز همه برای بحران اعلام آمادگی میکنند اما همچنان ظرفیت مقابله با بحران پایین است.
وی افزود: بر حسب دستور وزیر کشور بعد از حادثه ملارد به من مأموریت داده شد که از توان استانهای کشور در ۲۲ منطقه تهران استفاده کنیم و برنامه ریزیهای لازم در این خصوص انجام و دستورالعمل آن هم در حال نهایی شدن است.
نجار با بیان اینکه مرکز مدیریت بحران در حال حاضر در شمال حرم مطهر امام خمینی در حال ساخت است اظهار کرد: آنجا ظرفیت بزرگی برای تهران و کشور وجود دارد زیرا در آن محدوده هم حرم امام راحل، هم دانشگاه و هم نمایشگاه بین المللی را داریم و در این نقطه میتوانیم کشور را هم کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه در این نقاط امکانات ویژه ای از قبیل سرویسهای بهداشتی فراهم شده اظهار کرد: اگر بخواهیم می توانیم بیش از ۲۰۰ بیمارستان صحرایی در این محدوده دایره کنیم. البته باید سطح آموزش را ارتقا دهیم.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور با اشاره به خروجی جلسات برگزار شده در ستاد مدیریت بحران کشور گفت: جلسات ما تاکنون خروجی مناسبی داشته چنانچه سطح اقدامات از گذشته تا امروز برای تهران و کشور بیشتر شده است.
انتهای پیام