کد خبر: 3736728
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۹

منطقه ۱۲ بیشتر از بزک به زیرساخت نیاز دارد

گروه جامعه ــ شهردار منطقه ۱۲ با اشاره به اجرای طرح‌های ناموفق این منطقه از جمله پروژه محور آیینی امام حسین(ع) گفت: منطقه ۱۲ امروز بیشتر از آن‌که به بزک نیاز داشته باشد، به زیرساخت نیاز دارد.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ شهرگردی خبرنگاران حوزه شهری از محلات و پروژه‌های فرهنگی، اجتماعی و عمرانی منطقه ۱۲ با حضور پیمان‌حسین محسنی، شهردار منطقه ١٢ تهران و جمعی از معاونان و مدیران شهری این منطقه برگزار شد.

وی در ابتدای این بازدید با بیان اینکه منطقه ۱۲ یکی از مناطق قدیمی شهر و به عنوان قلب تهران محسوب می‌شود، گفت: منطقه ۱۲ با مساحتی معادل ۱۶/۹۱ کیلومتر مربع و با ۶ ناحیه و ۱۴ محله تشکیل شده است که از مهم‌ترین ویژگی‌های آن قرارگرفتن بازار بزرگ تهران و بسیاری از مراکز و نهاد‌های دولتی، وزارتخانه‌ها و سفارتخانه‌ها است که این منطقه را به یک منطقه ویژه و حساس تبدیل کرده است.

محسنی با بیان اینکه در منطقه ۱۲ اماکن تاریخی و مهمی وجود دارد، افزود: تلاش می‌کنیم با راه‌اندازی مسیر گردشگری در این منطقه شرایط را برای جذب توریست و گردشگران فراهم کنیم، بر همین اساس در این بخش توافقاتی با سازمان میراث فرهنگی شهر تهران انجام داده‌ایم تا هرچه زودتر این طرح کامل و اجرایی شود. در همین راستا به زودی پروژه‌های جدید منطقه ۱۲ با حضور مسئولان شهری به بهره‌برداری می‌رسند که این پروژه‌ها در واقع همان پروژه‌های نیمه‌تمام مدیریت شهری سابق است که با تاکید شهردار تهران به پایان رسیده‌اند.

شهردار منطقه ۱۲ در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا درباره سرانه فرهنگی این منطقه و برنامه‌های شهرداری در این حوزه گفت: متاسفانه سرانه فضای فرهنگی در این منطقه ۶ متر مربع و زیر استاندار‌ها است که البته تلاش می‌شود این سرانه با بهره‌برداری از فضای آماده بهره‌برداری افزایش پیدا کند؛ با آماده‌سازی برخی بازارچه‌ها مانند بازاچه عودلاجان که در گذشته پاتوق معتادان بود و به محل نامناسبی تبدیل شده بود، می‌کوشیم آن را به قطب صنایع دستی شهر تهران تبدیل کنیم.
 
‌پروژه محور آیینی امام حسین (ع) ناموفق بود/ منطقه ۱۲ بیشتر از بزک به زیرساخت نیاز دارد

وی ادامه داد: البته علی‌رغم اقدامات هنوز رونق کسب و کار به این بازار برنگشته و به همین دلیل تمهیداتی را برای این بخش پیش‌بینی کرده‌ایم که باید اطلاع‌رسانی دقیقی با همت کسبه، شهردار منطقه و سازمان میراث انجام شود که این کار باعث جان بخشیدن دوباره به بازار و افزایش حضور گرداشگران و در نهایت رونق کسب و کار بازار خواهد شد.

محسنی در ادامه به بازسازی دروازه‌های منطقه ۱۲ اشاره کرد و گفت: بازسازی این دروازه‌ها موضوعی بود که از سال‌های گذشته در دستور کار قرار داشت و امروز دو مورد از آن‌ها ازجمله دروازه عبدالعظیم حسنی و دروازه غار بازسازی شد. ضمن اینکه در آینده نیز بنا داریم از محدوده این دو دروازه استفاده بیشتری در موضوعات فرهنگی و آئینی داشته باشیم. هزینه هرکدام از این دروازه‌ها حدود ۲ میلیاردو ۳۰۰ میلیون تومان بود که منجر به تغییر چهره بصری منطقه میدان شوش و محله هرندی شده است.

شهردار منطقه ۱۲ با تاکید بر ضرورت پیوست اجتماعی در پروژه‌های این منطقه، گفت: تلاش می‌کنیم امروز هر پروژه‌ای که در منطقه به بهره‌داری می‌رسد ابتدا پیوست اجتماعی داشته باشد؛ چراکه بدون این پیوست پروژه‌ای موفق نمی‌شود؛ ضمن اینکه با اجرای پروژه‌های نیمه کاره، شرایط منطقه بهتر از گذشته خواهد بود.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایکنا مبنی بر برنامه‌های شهرداری در رابطه با کاهش آسیب‌های اجتماعی و حفظ و احیای بافت تاریخی و گردشگری این منطقه هم گفت: این دو مقوله‌ای هستند که شهرداری برای هر کدام آن‌ها برنامه‌ریزی کرده است؛ لذا تلاش می‌کنیم میزان آسیب‌های اجتماعی را با انجام طرح‌های تخصصی کاهش دهیم ضمن اینکه در محله هرندی نیز طرح‌هایی پیش‌بینی شده است. قطعا هر پروژه‌ای که پیوست اجتماعی نداشته باشد، منجر به شکست می‌شود؛ به عنوان مثال پروژه خیابان و پیاده‌رو ۱۷ شهریور با آن همه هزینه ناموفق بود وامروز تلاش برای برگرداندن این خیابان در دستور کار قرار دارد.

پروژه ناموفق محور آیینی امام حسین(ع)
محسنی گفت: هیچ‌کدام از طرح‌هایی که در دوره گذشته اجرا شد، جوابگوی نیاز این منطقه نبود؛ به عنوان مثال هزینه‌های زیادی در پروژه امام حسین(ع) به نام محور آیینی هزینه شد که در انتها ناموفق بود و کسبه و افراد آن محله و حتی کارشناسان شهری از آن ناراضی هستند؛ لذا باید درباره اجرای پروژه‌های مختلف فکر کرد تا بازخورد مناسبی داشته باشد.

شهردار منطقه ۱۲ ادامه داد: شهرداری تهران در زمان آقای قالیباف، طرح زیرگذر میدان امام حسین(ع) و پیاده‌راه آیینی میدان امام حسین(ع) تا میدان شهدا را در اواخر سال ۹۰ به طول هزار و ۲۵۰ متر اجرا کرد؛ در آن زمان شاید نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان در این پروژه هزینه شد، اما اکنون باید با یک هزینه اضافی آن را جمع‌آوری کنیم.
 
‌پروژه محور آیینی امام حسین (ع) ناموفق بود/ منطقه ۱۲ بیشتر از بزک به زیرساخت نیاز دارد

وی تصریح کرد: امروز طرح‌هایی که از گذشته در این منطقه اجرا شده در شهرداری و کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر در حال بررسی و اصلاح است. اگر این پروژه‌ها قابلیت اجرا و ارتقای کیفیت زندگی مردم را داشته باشند اجرا می‌شوند، اما اگر احساس شود بازخوردی ندارند از اجرای آن‌ها جلوگیری می‌کنیم. این منطقه بافت تاریخی زیادی دارد که اگر به آن رسیدگی نشود به بافت فرسوده تبدیل خواهد شد.

محسنی اظهار کرد: منطقه ۱۲ امروز بیشتر از آنکه به بزک نیاز داشته باشد، به زیرساخت نیاز دارد؛ باید ابتدا زیرساخت و پس از آن طرح توسعه‌ای انجام شود تا کار به نتیجه برسد؛ در گذشته پروژه توسعه‌ای در سطح انجام شد، اما زیرساختی وجود نداشت که کار به درستی اجرا شود.

شهردار منطقه ۱۲ در ادامه به بوستان محله شوش و مسئله تجمع معتادان در آن اشاره کرد و گفت: این محدوده تلفیقی از منطقه ۱۲، ۱۵ و ۱۶ است که اجرای هر طرحی در آن موجب می‌شود، معتادان مانند موج مهاجر بین این سه منطقه جا به جا شوند. هر بار برای جمع‌آوری اقدام می‌کردیم آن‌ها به سرعت در این مناطق تقسیم می‌شدند و بعد مجددا همین شرایط به وجود می‌آمد. در همین رابطه طرحی برای جمع‌آوری معتادان و نگهداری آن‌ها در مکانی مشخص توسط منطقه ۱۲ در حال انجام است.

انتهای پیام
captcha