کد خبر: 3743256
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۸
طاهری عنوان کرد:

ارائه تحلیل راهبردی و تصمیم‌سازی، هدف شورای مشورتی جامعه ستایشگران اهل بیت‌(ع)

گروه جامعه ــ دبیر اجرایی شورای مشورتی ستایشگران اهل بیت(شمس) ضمن اشاره به جزئیات این شورای مشورتی، شبکه‌سازی و گفت‌وگو را از مهم‌ترین اهداف این شورا دانست و بیان کرد: «شمس» سازوکاری برای جمع‌اندیشی و هم‌اندیشی صاحب‌نظران و کارشناسان آشنا با مسائل جامعه ستایشگری اهل‌بیت(ع) است که مهم‌ترین کارکرد آن تحلیل راهبردی، ایده‌پردازی، ارائه راهکار و تصمیم‌سازی است.

به گزارش ایکنا؛ به تازگی نشست شورای مشورتی ستایشگران اهل‌بیت(ع) با عنوان «شمس» در بنیاد دعبل برگزار شد؛ شورایی که به گفته طراحان آن یک ساختار به معنای مرسوم و متعارف آن نیست، بلکه فرانهادی برای «جمع‌اندیشی» و «هم‌اندیشی» صاحب‌نظران و کارشناسان آشنا با مسائل جامعه ستایشگری اهل‌بیت(ع) است.

در این میان سؤال اساسی که در مواجهه اول با این طرح به ذهن متبادر می‌شود، ضرورت تأسیس چنین ساز و کاری و مهم‌تر از آن ضمانت اجرایی تحقق تصمیمات این شورا است. بر همین اساس بر آن شدیم تا گفت‌وگویی را با محسن طاهری، دبیر اجرایی شورای مشورتی ستایشگران اهل بیت(شمس) و عضو هیئت‌امنای خانه مداحان داشته باشیم.

وی در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره به جزئیات این شورا و سازو کار‌های آن گفت: نزدیک به پنج‌ سال پیش شورای ستایشگران اهل بیت(ع)، بین همه مؤدیانی که هرکدام به نحوی امور مداحی کشور را دنبال می‌کنند، مانند خانه مداحان، کانون مداحان، بسیج مداحان و بنیاد دعبل تشکیل شد، تا موازی‌کاری در این حوزه‌ها انجام نشود و امکاناتی که در این راستا وجود دارد به صورت مساوی تقسیم شود.

طاهری افزود: هرچند که امکانات مادی و مالی در کار نیست، اما این شورا راه‌اندازی شد تا بر روی همین امکانات فعلی نظارت بیشتری شود و مقداری از موازی‌کاری جلوگیری شود. در ادامه این شورا همکاران ما در بنیاد دعبل نشست جدیدی را تحت عنوان شمس و متشکل از یک شورا با اعضای جدید و قدیم برگزار کردند، که کار آن شورای مشورتی ستایشگران اهل بیت(ع) است.

دبیر اجرایی شورای مشورتی ستایشگران اهل بیت(شمس) تصریح کرد: در این شورا برخی از چهره‌های مختلف حضور داشتند که هم به عنوان میهمان و هم صاحب‌نظر حضور داشتند و نظرات مختلفی هم ارائه کردند؛ که این نظرات به زودی اعلام می‌شود؛ در این جلسه پیشنهادات، نظرات و انتقاداتی بیان شد و برخی معتقد بودند که برگزاری این جلسه و راه‌اندازی این شورا دیر شروع شده و به امسال نمی‌رسد؛ اما درواقع باید به جایی همچون بنیاد دعبل دستمریزاد گفت که دغدغه این‌کار را دارد و به فکر این موضوع است.

این مداح پیشکسوت کشور با تأکید بر اینکه، فعالیت‌های این شورا اگر از امروز هم آغاز شود می‌تواند اثرگذار باشد، گفت: شورای مشورتی کار بدی نیست و می‌توان در آن از بسیاری صاحب‌نظران مشورت گرفت؛ در واقع می‌توان مسائل مختلف را به نظر و آرا گذاشت و به پیشنهاد عزیزان جامعه عمل پوشاند.

عضو هیئت‌امنای خانه مداحان با بیان اینکه کار این شورا گفت‌وگو و مشورت است، اظهار کرد: با گفت‌وگو می‌توان چراغ عقلانیت را برای نمایاندن حقیقت روشن نگاه داشت؛ بر همین اساس کاری که بنیاد در این شورا انجام می‌دهد، به صورت مشورت است تا نظرات مختلف را جمع کند و بعد از آن به جمع‌بندی برسیم و در نهایت بعد از بررسی نظرات در جوامع مختلف مداحی بتوانیم از آن‌ها استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه شبکه‌سازی و گفت‌وگو از مهم‌ترین اهداف شمس است، به ایکنا گفت: برای فراهم آوردن زمینه گفت‌وگو نیاز به یک شبکه فرانهاد کاملا احساس می‌شد و به محض تشکیل این شورا اهداف آن نیز به‌نوعی با برگزاری اولین جلسه محقق شده است و ضمانت تحقق آن پایبندی به این اصل است که در شرایط فعلی به شدت به گفت‌وگو نیاز داریم.

طاهری ادامه داد: درواقع شورای مشورتی ستایشگران اهل‌بیت(ع) سازوکاری برای جمع‌اندیشی و هم‌اندیشی صاحب‌نظران و کارشناسان آشنا با مسائل جامعه ستایشگری اهل‌بیت است. این شورا در پی نهادینه‌سازی مشارکت و همفکری فرهیختگان، پیشکسوتان و صاحب‌نظران و ورود اندیشه‌ها و خواست‌های آنان به چرخه سیاست‌گذاری عمومی فعال خواهد بود.

دبیر اجرایی شورای مشورتی ستایشگران اهل بیت(شمس) افزود: در نشست‌های عمومی و همچنین کمیسیون‌های تخصصی این شورا، برای شناسایی و اولویت‌بندی مسائل و ارائه پیشنهاد‌های راهبردی و کاربردی ازجمله وضعیت کنونی جامعه ستایشگری اهل‌بیت(ع)، آینده ستایشگری اهل‌بیت(ع) و سیر تحولات آن و مهم‌ترین چالش‌ها و مسائل پیش روی جامعه ستایشگران و راهکار‌های حل چالش‌ها و مشکلات فرهنگی این جامعه و در نهایت ویژگی‌های جامعه مطلوب ستایشگران اهل بیت(ع) همفکری می‌شود.

وی با بیان اینکه شورای مشورتی ستایشگران از سازوکار‌های مرسوم در هیئت‌های اندیشه‌ورزی پیروی می‌کند، به ایکنا گفت: درنتیجه این شورا یک ساختار به معنای متعارف و مرسوم آن نیست؛ بلکه مجموعه‌ای فرانهاد است که بنای ورود به عملیات اجرایی را هم ندارد؛ که مهم‌ترین کارکرد آن تحلیل راهبردی، ایده‌پردازی، ارائه راهکار و تصمیم‌سازی است.

طاهری بیان کرد: محتوای تولید شده در این شورا می‌تواند توسط تشکل‌ها، سازمان‌ها، نهاد‌ها و رسانه‌های فعال در این عرصه مورد استفاده قرار بگیرد؛ با توجه به تأسیس شورای هماهنگی تشکل‌های ستایشگران اهل‌بیت(ع)، شورای مشورتی ستایشگران می‌تواند به عنوان هیئت اندیشه‌ورزی این تشکل‌ها، ایفای نقش کند. «تقویت انسجام اجتماعی»، «راهبری فکری»، «ترمیم تصویر رسانه‌ای» جامعه ستایشگران اهل‌بیت، و همچنین «ترمیم و تقویت ارتباط این جامعه با سایر صنوف و اقشار» از دیگر اهداف این جمع مشورتی خواهد بود.

دبیر اجرایی شورای مشورتی ستایشگران اهل بیت(شمس) تصریح کرد: این شورا می‌تواند با استفاده از ظرفیت استانی تشکل‌های ستایشگران و همچنین فرصت‌های فضای مجازی، برای ایجاد خوشه‌های استانی و شهرستانی خود و جذب حداکثر نخبگان و صاحب‌نظران در سراسر کشور نیز اقدام کند. این شورا در قالب ۱۱ کمیسیون فعالیت می‌کند که در طول هر ماه نشست‌های تخصصی خود را به صورت مستقل برگزار خواهند کرد. اعضای همه کمیسیون‌های این شورا در هر فصل یک بار دور هم جمع می‌شوند و نتایج مذاکرات خود در هرکمیسیون را در جمع عمومی شورای مشورتی طرح می‌کنند.

انتهای پیام
captcha