فاطمه مهاجرانی، رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با ایکنا؛ در پاسخ به این پرسش که برای تقویت باورهای دینی و انقلابی نخبگان چه برنامه های دارید تا بر میزان وابستگی آنان به کشور افزوده شده و حس خدمت در آنان تقویت شود، گفت: مهاجرت پدیده ای جهانی است و هر بخشی سهمی در حل این مشکل دارد، ارائه آموزش های مناسب، ایجاد حب وطن و تقویت هویت ملی می تواند دانش آموزان نخبه کشور را افرادی باورمند و مسئولیت پذیر تربیت کند.
وی افزایش اردوهای علمی جهادی ویژه دانش آموزان دارای استعدادهای درخشان کشور را از جمله برنامه هایی دانست که از سوی این مرکز برای نیل به اهداف یاد شده دنبال می شود و گفت: احساس مفید واقع شدن و لذت کمک به همنوع افراد را پایبند به آب و خاکشان می کند.
مهاجرانی با بیان اینکه با نظام مهندسی وارد تفاهمی شده ایم تا زمینه های مورد نیاز مهیا شود و دانش آموزان خود را در مسیر یک شغل ببینند، اظهار کرد: وقتی دانش آموز بتوانند برای خود آینده ای را ترسیم کند که در آن هم شاغل و هم در حال ارائه خدمت به جامعه است، با انگیزه بیشتری نسبت به پیمودن ادامه مسیر اقدام می کند.
وی با اشاره به اینکه کارویژه های مخنلفی در مدارس سمپاد به منظور تقویت باورهای دینی دانش آموزان اجرایی می شود، عنوان کرد: فرد باورمند هرگز آب و خاک کشور خو را رها نمی کند چرا که انگیزه الهی از خدمت به جامعه دارد؛ بنابراین طرح روشنا ویژه دانش آموزان استعدادهای درخشان اجرایی می شود.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان ادامه داد: طرح روشنا که یک کار ویژه مذهبی برای مدارس استعدادهای درخشان و محلی برای روشنگری و تبیین مسائل دینی و اخلاقی است، به طوری که حضور روحانیون در مدارس زمینه ساز پاسخگویی به شبهات دانش آموزان می شود.
مهاجرانی با بیان اینکه بسیاری از مدال آوران مسابقات قرآن از دانش آموزان مدارس سمپاد هستند، تصریح کرد: با این حال مسابقات و المپیادهای قرآنی بین دانش آموزان سمپاد نیز اجرایی می شود. همچنین آموزش مهارت های زندگی ایرانی اسلامی در دستور کار مدارس سمپاد لحاظ شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به واکنش والدین در برابر اجرای برنامه های فرهنگی برای دانش آموزان استعدادهای درخشان و اختصاص بخشی از زمان ایشان به این برنامه ها اشاره و عنوان کرد: بخشي از والدین در برابر برنامه های فرهنگی خنثی، برخی مخالف و برخی موافق هستند. اما مدرسه در برابر خواسته های نابجای والدین مخالف برنامه های فرهنگی، که صرفا هدفشان علم آموزی دانش آموزان است، تسلیم نمی شود. مدرسه محل تعلیم و تربیت است و ما قرار نیست صرفا مدال آور تربیت کنیم.
انتهای پیام