به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین بینیاز، معاون پژوهش جامعه المصطفی(ره) امروز 11 آذرماه در نشستی خبری به مناسبت هفته پژوهش که در ستاد مرکزی این حوزه بینالمللی برگزار شد، با اشاره به مقدس بودن عدد چهل که نشانه بلوغ فکری و سن به کمال رسیدن است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در این مدت به بلوغ و کمال و شکوفایی فراوانی رسیده و زمینه برای پرداختن به تولیدات پژوهشی هم فرارسیده است.
وی افزود: در المصطفی که متولی امر تعلیم و تربیت طلاب غیرایرانی در داخل و خارج کشور است، اقدامات ارزندهای را در زمینه پژوهش شاهدیم؛ حدود صدهزار طلبه و عالم دین از 136 کشور در این نهاد مشغول تحصیل و یا فارغالتحصیل شدهاند.
معاون پژوهش المصطفی(ص) اظهار کرد: در حدود 80 کشور، بیش از هزار حوزه علمیه تحت اشراف و مدیریت المصطفی مشغول کار هستند و بیش از چهارهزار استاد و هیئت علمی در این مراکز مشغول تدریس و همکاری علمی هستند و حدود 300 گروه علمی آموزشی و پژوهشی هم در رشتهها و تخصصهای مختلف فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: حدود 400 رشته هم در المصطفی از دوره تمهیدی تا دکتری طراحی شده و بیش از صد رشته در ایران و کشورهای دیگر در حال اجراست و بسیاری از فارغالتحصیلان المصطفی در سمتهای بالای علمی و فرهنگی و مدیریتی در کشورهای خودشان در حال فعالیت هستند.
معاون پژوهش جامعه المصطفی العالمیه گفت: صدها موسسه قرآنی و صدها موسسه علمی و فرهنگی و پژوهشی توسط فارغالتحصیلان ایجاد شده و در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی به برکت تحصیلاتی که در این نهاد داشته، فعالیت دارند.
بینیاز بیان کرد: سه هزار و 766 کتاب در المصطفی تدوین و تولید و چاپ شده که دوهزار و 47 مورد تالیف و 1327 مورد نیز ترجمه آثار به بیش از 25 زبان بوده است.
وی افزود: 9 هزار و 43 مقاله فقط در ده سال اخیر در المصطفی به صورت علمی تخصصی و علمی پژوهشی و ترویجی به ثبت رسیده و مورد تایید قرار گرفته است.
بینیاز تصریح کرد: 98 مجله و نشریه علمی به زبانهای مختلف در حال انتشار است که برخی از آنها به شمارههای حتی 70 رسیده است و این نشریات دارای مجوز ISI و مرتبط با انجمنهای علمی دانشگاهی و حوزوی است.
وی با اشاره به همایشات و جشنوارههای علمی و پژوهشی اظهار کرد: بیش از 120 همایش و جشنواره علمی و پژوهشی در ده سال اخیر در المصطفی انجام شده که در برخی از آنها حدود هزار مقاله عرضه شده و هم اکنون هزاران مقاله در المصطفی به ثبت رسیده است.
بینیاز تصریح کرد: دوهزار و 716 نشست و همایش تخصصی و علمی و ترویجی در کشورهای مختلف برگزار و ثبت شده است که محتوای برخی از آنها چاپ شده یا در دست چاپ است و متن تمامی این نشستها به همراه نمایه آن از طریق سایت و یا به صورت چاپ شده در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
بینیاز بیان کرد: برگزاری کرسیهای نظریهپردازی و مناظره و نقد و آزاداندیشی از دیگر کارهایی است که شروع شده و در ابتدای راه هستیم و تاکنون 19 کرسی با موضوعات مختلف برگزار شده و بیش از صد طرح کرسیها در کارگروههای تخصصی المصطفی(ص) در حال بررسی است و هر هفته یک کرسی در بخشهای مختلف خواهیم داشت.
معاون پژوهش جامعه المصطفی اظهار کرد: 492 مورد همکاری علمی پژوهشی با مراکز و نهادهای مختلف در داخل و خارج کشور در قالب گفتوگوی ادیان و حضور در نشست و سمپوزیوم و همایش و ... داشتهایم. همچنین 91 انجمن علمی دانش پژوهی در سطوح مختلف به زبانهای مختلف و در کشورهای گوناگون تاسیس شده و فعالیتهای زیادی هم دارند و از جمله صدور 47 فصلنامه و دوفصلنامه و ماهنامه است.
بینیاز تصریح کرد: تاکنون علاوه بر اساتید و اعضای هیئت علمی، بیش از پنج هزار و 800 محقق و پژوهشگر در ردههای مختلف الف تا د ردهبندی شده و در ارزیابیها به عنوان پژوهشگر در این ردهها انتخاب شدهاند که حدود 44 هزار اثر علمی از این تعداد طلبه در دست داریم.
وی افزود: برآورد ما این است که بیش از صدهزار ترجمه و تالیف و تدوین و ... از محققان داشته باشیم تا صاحب مقام و امتیاز در جشنوارههای مختلف شوند.
بینیاز ادامه داد: بیش از هزار و 300 کارگاه و دوره پژوهشی برای طلاب و استادان برگزار شده و مجموعا کتابخانههای المصطفی به 61 عدد در داخل و خارج شامل 941 هزار و 790 جلد کتاب میرسد و 50 فرصت مطالعاتی از کشورهای مختلف به ایران آمدهاند.
وی همچنین گفت: نمایشگاه جامع هفته پژوهش که از 24 تا 29 آذرماه است، در روبروی مجتمع امین دائر میشود و 25 مجموعه وابسته به المصطفی(ص) در آن حضور خواهند داشت.
انتهای پیام