علیرضا عسگری، مدیرکل نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به ابلاغیه اخیر وزارت بهداشت مبنی لزوم شکایت دانشگاههای علوم پزشکی از مدعیان طب اسلامی در دادگاه ویژه روحانیت، اظهار کرد: دستگاههای نظارتی وزارت بهداشت از عطاری گرفته تا کسی را که در لباس روحانیت باشد مورد پیگیری قرار میدهند. شاید این امر قبلاً پیگیری نمیشد، اما طبق آییننامه جدیدی که وزارت بهداشت ابلاغ کرده حدود هر گونه فعالیتی تعیین شده است.
وی تأکید کرد: طی آییننامهای که در آبانماه در سراسر کشور ابلاغ شد از تمامی دانشگاههای علوم پزشکی خواسته شده است که چون این موضوع خاص بوده و درباره سلامت مردم است آن را به شدت دنبال کنند.
عسگری تصریح کرد: ادعای طب اسلامی اسباب شیادی است که هر فردی ممکن است آن را انجام دهد. این دیگر برعهده مسئولان نظارتی کشور است که آن را مورد پیگرد قرار دهند.
وی افزود: تأکید وزارت بهداشت این است که طب سنتی که مردم به آن باور دارند باید فرایندهای علمی را بگذراند و در این چارچوب عمل کند.
عسگری گفت: در بعضی استانها که از نظر فرهنگی محدود کردن و جلوگیری از فعالیت این افراد غیرممکن به نظر میرسید، موفق به منع فعالیت آنان شدیم. با وجود این قبول داریم در بعضی جاها هنوز این افراد به دلیل ضعف نظارتی یا عدم صدور حکم قاطع از سوی مراجع قضایی دامنه فعالیت نگرانکنندهای داشته باشند.
مدیرکل نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: به نظر من آنچه اهمیت دارد این است که رسانهها اطلاعرسانی کنند و به آگاه کردن مردم بپردازند. همیشه نتیجه گرفتهایم که اگر مردم آگاه باشند، بازار این افراد کساد میشوند.
وی یادآور شد: مجازات این افراد خارج از وزارت بهداشت است و در دست ما نیست. در یکی از موارد خاص پرونده در دادگاه ویژه روحانیت مطرح شده است و حکم را آنجا صادر میکنند. هرچند فردی از وزارت بهداشت نیز در جایگاه تولیت سلامت در دادگاه حاضر میشود، اما صدور حکم از دست ما خارج است.
دیگر این افراد با حاشیه امنیت فعالیت نمیکنند
عسگری ادامه داد: در حال حاضر همکاری بین بخشی زیادی وجود دارد. قوه قضاییه هم خوشبختانه با احکام قاطعی از فعالیت این افراد جلوگیری میکند. البته ممکن است با منع فعالیت فردی در مغازهای، او در جای دیگری فعالیت خود را آغاز کند. به هر حال دیگر این افراد با حاشیه امنیت فعالیت نمیکنند.
وی با بیان اینکه باید همه دست به دست هم بدهند که آبروی طب سنتی حفظ و جامعه از این طب بهرهمند شود، گفت: آنچه برای ما اهمیت دارد وخامت نتیجه فعالیت این افراد است؛ بسیاری از افرادی که آسیب میبینند بیماران صعبالعلاج هستند که باید آنها را دریابیم.
این مسئول وزارت بهداشت یادآور شد: زمانی فردی مکانی را برای فعالیت خود انتخاب میکند که با همکاری تعزیرات آن را پلمپ میکنیم، اما زمانی که به دل مساجد یا نهادهای خاص میرود کار ما را سختتر میکند. مسجد فضایی برای تبلور معنویت و تفکر است و نباید وقت و مکان را در اختیار چنین چیزی قرار دهد و نباید این افراد از آنجا سر دربیاورند.
وی افزود: تمام جاهایی که ممکن است محل فعالیتهای این مدعیان باشد مانند حوزه علمیه یا مراکز و نهادهای دیگر تماماً محدود شده و حتی با این نهادها نیز مذاکراتی شده است.
انتهای پیام