کد خبر: 3801160
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۲

دشواری‌های ساخت مستند «نجف اشرف»

کانون خبرنگاران نبأ ــ ایرج طایفه، مستندساز گفت: تجربه اولین تشرف به کربلا و نجف و عدم آگاهی از شرایط و موقعیت این مکان مقدس و از سوی دیگر عدم همکاری خادمان و حراست عراقی برای فیلم‌برداری شرایط دشواری را برای تولید این مستند رقم زد اما با وجود دوری سیر روند تولید مستند از ساختارهای ذهنی از پیش تعیین شده، خاطره خوب و تأثیرگذاری از اولین حضور در این مکان مقدس حاصل شد.

ایرج طایفه، 3801160 و مدیر تولید در خصوص ساخت مستند نجف اشرف که به مناسبت میلاد حضرت امیرالمؤمنین‌(ع) در ویژه‌برنامه تلویزیونی پل فروردین پخش شد؛ در گفت‌و‌گو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، اظهار کرد: تجربه اولین تشرف به کربلا و نجف و عدم آگاهی از شرایط و موقعیت این مکان مقدس و از سوی دیگر عدم همکاری خادمان و حراست عراقی برای حضور در حرم و فیلم‌برداری سبب ایجاد شرایط دشوار برای تولید این مستند شد که با وجود دوری سیر روند تولید مستند از ساختارهای ذهنی از پیش تعیین شده، اما خاطره خوب و تأثیرگذاری از اولین حضور در این مکان مقدس حاصل شد.
وی با بیان اینکه نمایش معنویات در قالب تصویر و در فرصت محدود، فرآیندی دشوار و محال است، گفت: متأسفانه عدم هماهنگی و همکاری مناسب برای ساخت این مستند در کشور عراق سبب ایجاد سدی در برابر تفکرات و مانورهای گوناگون برای اجرای بهتر این مستند شد که با توجه به عدم تبدیل ایده‌ها به قالب تصویر، تمام جنبه‌های تولید این مستند به شرایط موجود سپرده شد تا محصول نهایی با قابلیت دیده شدن بتواند تا حدی احساسات و روحیات معنوی را در مخاطبان خود برانگیزد.
این مستندساز ادامه داد: مردم ایران در تمام طول تاریخ همواره دل در گرو عشق به امامان و ائمه‌ اطهار(ع) داشته‌ و تلاش کرده‌اند تا سهم به‌سزایی را در شکوه و عظمت بارگاه ملکوتی امامان(ع) در کشور عراق داشته باشند. لذا، این حس معنوی و خیرخواهانه ایرانیان واکنش و برخورد نرم‌تری را از سوی برخی از افراد تصمیم‌گیر بقاع و حرم‌های متبرکه عراق می‌طلبد.
وی در پاسخ به اینکه پخش مستند در برنامه‌های جُنگ مانند «پل فروردین» تا چه میزان می‌تواند تأثیرگذار باشد، گفت: متأسفانه هنر مستند در ایران به‌دلیل نوع نگاه برخی از مدیران، عدم توجه و از بین رفتن رغبت سازندگان، کارکرد واقعی خود را ندارد و آمار تعداد تولید مستند در ایران بسیار پائین است. همچنین ساخت مستند حرفه‌ای برای ارائه واقعیات به مخاطبان نیازمند صرف هزینه است که با توجه به فرهنگ و تمدن ایران زمین و عدم اشراف و آگاهی نسبت به این فرهنگ دیرینه باید تمهیداتی برای بهبود وضعیت تولید مستند صورت بگیرد. لذا، برنامه پل فروردین با پخش مستندهای متنوع که دارای فکر اولیه و هدفمندی خاص است، دریچه‌ای را میان مخاطبان و مسئولان برای آشتی با مستند گشوده است‌.
این مستندساز در خصوص پخش مستندهایی با محوریت معرفی سلبریتی‌ها در برنامه پل فروردین، اظهار کرد: بدون شک ساخت مستند درباره سلبریتی‌ها به‌دلیل نمایش جریان زندگی، اثرگذاری بیشتری را نسبت به قالب مصاحبه و گفت‌وگو با این اشخاص دارد که در همین راستا در بخش مستند برنامه پل فروردین تلاش شده است تا با نمایش آداب و رسوم و خصوصیات هنرمندان تأثیرگذاری و تغییرات مثبتی در مخاطبان ایجاد شود.
طایفه با بیان اینکه تولید برنامه‌های تلویزیونی با بهره‌گیری از اسپانسر موجب فاصله‌گیری از محتوای اصلی ساخت برنامه می‌شود، بیان کرد: امید است که در آینده با پرهیز از مسائل و قضاوت‌های سلیقه‌ای ‌و برای احترام به نگاه مخاطبان و ثبات خط فکری سازندگان اثر، تمهیداتی برای این حوزه اندیشیده شود.
وی در پایان به بخشی از مستندهای پخش شده خود در برنامه پل فروردین اشاره کرد و گفت: مستند خانه تکانی دل، موزیک ویدئو از نوازندگان، اینجا تهران خیابان ولیعصر و آزادسازی زندانیان بخشی از مستندهای تولیدی در برنامه پل فروردین برای ایام نوروز ۹۸ بود.
حدیثه سوختانلو
انتهای پیام
captcha