به گزارش ایکنا؛ اولین رویداد ملی تخصصی خوشنویسی و استعدادیابی «ع» حرکتی مستقل در راستای اعتلای هنر خوشنویسی و پرداختن به آزادگیهای واقعه عاشورا بوده و متعلق به تمامی هنرمندان خوشنویس ایرانی است که با همکاری سازمانهای دولتی، انجمنهای تخصصی خوشنویسی و جمعی از فعالان این حوزه با داوری گروهی از خوشنویسان برتر کشور و در دو بخش رقابتی و استعدادیابی برگزار میشود.
اهداف رویداد
این رویداد در دو بخش مسابقه و استعدادیابی به صورت جداگانه برگزار میشود که در بخش استعدادیابی هنرجویان به سه سطح مبتدی تا ممتاز (هنرجویان در حال پیشرفت) و بخش مسابقه فوق ممتازین (معادل فوق ممتاز برای خوشنویسان آزاد) و اساتید (معادل استادی برای خوشنویسان آزاد) پرداخته میشود و هدف پرداختن بیشتر به زندگی امام حسین(ع) و ترویج این مهم در جامعه، گرد همآوری هنرمندان و اساتید بزرگ خوشنویسی کشور، تشویق جوانان به سوی هنر والا و دینی خوشنویسی و توانمندسازی افراد مستعد و علاقهمند به این هنر است.
موضوع رویداد «ع»
موضوع اصلی این رویداد، عاشورا و موضوعات مربوط به این واقعه و نیز مناجاتهای حضرت سجاد(ع) در صحیفه سجادیه است و رویکردهای پیشنهادی در این رویداد، انسان و آزادگی، بازنمایی عاشورا در اشعار و متون معاصر فارسی، اندیشه ایرانی عاشورا در متون مذهبی، حماسه عاشورا در ادبیات معاصر جهان و دعاهای صحیفه سجادیه است. همچنین، گرایشهای مورد نظر در این رویداد نیز نستعلیق، شکسته نستعلیق و نقاشی خط است.
بخش استعدادیابی
بنا بر نظر شورای سیاستگذاری رویداد «ع»، استعدادیابی با توجه به اولویتبندی سن خوشنویس، مکان و مدت شروع به کار خوشنویسی انجام میشود. افراد منتخب در این دوره استعدادیابی، در یک دوره یک ساله به شرح ذیل تحت آموزش داوران و اساتید انتخابی کشوری، بورسیه این رویداد خواهند شد.
۱۰ نفر از روستاهای کشور
۵ نفر از شهرهای کمتر قابل دسترسی به اساتید خوشنویسی
۵ نفر از شهرستانهای کشور
۳ نفر از شهرستان میزبان
۲ نفر از مراکز استانها
بازه سنی ۱۳ تا ۱۹ سال در اولویت اول استعدادیابی قرار دارند و روستاهای دور از مراکزاستانها و شهرستانها در اولویت استعدادیابی هستند. بازه سنی ۱۹ تا ۳۰ سال دراولویت دوم استعدادیابی قرار میگیرند. شهرها و شهرستانهای دور از مراکز استانها در اولویت دوم استعدادیابی قرار میگیرند. بقیه هنرجویان در حال پیشرفت در بخش استعدادیابی که فاقد هر دو امتیاز بالا هستند نیز میتوانند در این بخش شرکت کنند.
شرایط ارسال آثار
هر هنرمند مجاز به ارسال ۵ اثر در هر گرایش است و حداکثر اندازه اثر ۲۰۰×۲۰۰ سانتیمتر است. همچنین هنرمندان در مرحله نخست باید تصویر اثر خود را به صورت فایل با فرمت jpg با حجم یک مگابایت در سایت رویداد به نشانی www.ence.ir بارگذاری کنند. آثار ارسالی نیز با نظر و انتخاب هیئت داوران به موزه راه پیدا میکند.
هدایا
به شش نفر از منتخبان در بخش اساتید (و خوشنویسی معادل مدرک استادی) هریک مبلغ چهل میلیون ریال، تندیس رویداد و لوح تقدیر اهدا خواهد شد. به پنج نفر از منتخبان در بخش فوق ممتازها (و خوشنویسی معادل مدرک فوق ممتاز) هر یک مبلغ بیست میلیون ریال، تندیس رویداد و لوح تقدیر و بیست و پنج نفراز افراد سطح مبتدی تا ممتاز (و خوشنویسی معادل این مدرکها) بورسیه آموزش خواهند شد.
علاقهمندان میتوانند فایل آثار خود را تا ۵ مهرماه به سایت رویداد ارسال کنند که داوری آثار و نتایج آن در مهرماه انجام میشود و اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان نیز اواخر همین ماه انجام و یک روز پس از مراسم اختتامیه نیز کارگاه آموزشی برگزار میشود.
هنرمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این فراخوان و شرایط و مقررات شرکت در آن به سایت https://ence.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام