
به گزارش کانون خبرنگاران
ایکنا،
نبأ؛ ارتباط ميان پروردگار متعال و انسان، صورتهاى گوناگونى دارد و دعا يكى از خالصترين و عاطفىترين ارتباطها بهشمار مىرود. لذا، پروردگار متعال، در قرآن كريم به برقرارى اين نوع ارتباط، با شيواترين عبارت، بشر را بهسوى آن خوانده است، آنجا که میفرماید «اُدْعُونِى اءسْتَجِبْ لَكُمْ؛ بخوانيد مرا تا اجابت كنم شما را»(غافر/ 60).
از سوى ديگر اولياى بزرگ الهى، پاکترين احساسات و والاترين معارف خود را در قالب دعا عرضه کردهاند. بنابراين، با تأمل و تفکر در دریای بیکران الهی، به مقدار توان و استعداد خود، جرعهنوشی کرده و از فوايد منحصر بهفرد دعا و نیایش بهرهمند شويم.
به مناسبت روز عرفه گوشهای از دعاهای معصومانه پیامبر عظیمالشأن اسلام و اهل بیت(ع) را مرور میکنیم. باشد با خوشهچینی از خرمن پر خیر و برکت معارف اهل بیت(ع) درس خداشناسى، اعتماد به نفس، تقويت اراده، آرامش و صیقل روح و روانمان را برای بلند همتی، تلاشگری، هوشمندی اميدوار کنیم.
دعای پیامبر رحمت پيامبر(ص) میفرماید: اَللّهُمَّ اجعَل حُبَّكَ اَحَبَّ الأشياءِ إلَی؛ خدايا! دوستیات را محبوبترين چيزها نزد من گردان/بحارالأنوار، . ج ۹۱، ص ۷۰ .
امام علی(ع): اَللّهُمَّ إنّی أسألُكَ الأمانَ الأمانَ يَومَ لايَنفَعُ مالٌ و لابَنونَ إلّا مَن أتَی اللَّهَ بِقَلبٍ سَليمٍ؛ خدايا! از تو امان میطلبم در آن روزی كه نه مال و ثروت به كار میآيد و نه فرزندان، مگر كسی كه با دلی پاک بهسوی خدا بيايد/ بحارالأنوار، ج ۹۴، ص ۱۰۹.
درخواست ام ابیها حضرت فاطمه(س) میفرمایند: اَللّهُمَّ أسألُكَ النَّظَرَ إلی وَجهِكَ و الشَّوقَ إلی لِقائِكَ؛ خدايا! نگريستن به رويت و شوق ديدارت را از تو درخواست میكنم/ بحارالأنوار، ج ۹۴، ص ۲۲۵.
سوز دل سالار شهیدان امام حسين(ع): إلهی أنا الفَقيرُ في غِنايَ فَكَيفَ لاأكونُ فَقيراً فی فَقری؛ خدايا! من در حال بینيازی نيازمندم؛ پس چگونه در حال فقر نيازمند تو نباشم/ بحارالأنوار، ج ۹۸، ص ۲۲۵.
امام سجاد(ع): يا راحِمَ رَنَّةِ العَليلِ و يا عالِمَ ما تَحتَ خَفِيِّ الأنينَ، اجعَلْني مِنَ السّالِمينَ في حِصنِكَ الَّذي لاتَرومُهُ الأعداءُ؛ ای آن كه بر ناله دردمند رحمت میآوری، وای آن كه به آنچه در دل زاریكننده نهفته است دانايی، مرا از كسانی قرار ده كه در پناه تو ايمناند و دشمنان را به آنجا پناه و دسترسی نيست/ بحارالأنوار، ج ۹۴، ص ۱۲۱.
سرخوش از یاد خدا امام صادق(ع): أوحَي اللَّهُ إلي داودَ(ع): بِي فَافرَح و بِذِكري فَتَلَذَّد و بِمُناجاتي فَتَنَعَّم؛ خداوند به داوود(ع) وحی فرمود به من شاد باش و با ياد من سرخوشی كن و از نعمت مناجات با من برخوردار شو/ ميزانالحكمه، ح ۲۰۰۳۵.
امام هادی(ع): يا مَن دَعاهُ المُضطَرّونَ فَأجابَهُم و لَجَأ إلَيهِ الخائفُونَ فَآمَنَهُم و عَبَدَهُ الطّائِعونَ فَشَكَرَهُم و حَمِدَهُ الشّاكِرُونَ فَأثابَهُم؛ ای آنكه درماندگان او را میخوانند و اجابتشان میكند، بيمناكان به او پناه میبرند و امانشان میدهد، مطيعان او را عبادت میكنند و سپاسشان میگويد و شاكران او را سپاس میگويند و پاداششان میدهد./ بحارالأنوار، ج ۸۵، ص ۲۲۷.
مناجات امام منتظران حضرت مهدی(عج): يا مَن أظهَرَ الجَميلَ و سَتَرَ القَبيحَ يا مَن لَم يُؤاخِذ بِالجَريرَةِ و لَم يَهتِكِ السِّترَ يا عَظيمَ المَنِّ يا كَريمَ الصَّفحِ يا حَسَنَ التَّجاوُزِ؛ ای آن كه كار زيبا را آشكار میكند و كار زشت را میپوشاند، ای آن كه بر بدكاری مؤاخذه نمیكند و پرده نمیدرد، ای آنكه منتش بزرگ و چشمپوشیاش كريمانه و گذشتش نيكو است/ بحارالأنوار، ج ۱ ، ص ۳۰۴ .
کریم دلفانی
انتهای پیام