حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی، دبیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی ــ هنری مساجد کشور، در گفتوگو با ایکنا؛ با اشاره به اینکه اکنون در کشور ما 47 میلیون نفر از تلفن همراه هوشمند استفاده میکنند و این نشان میدهد که همین تعداد افراد به رسانه دسترسی دارند، اظهار کرد: در گذشته عدهای در رسانه تولید پیام میکردند و عدهای دیگر از این پیامها استفاده میکردند اما اکنون دیگر این بحث مطرح نیست و بحث مشارکت در تولید محتوا بین تمام مردم وجود دارد.
وی به نقش رسانههای رسمی در ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی در کنار وجود رسانههای غیررسمی و خبررسانیهای مردمی اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی رسانه میتواند در دو حوزه به ترویج سبک زندگی ایرانی ــ اسلامی کمک کند؛ حوزه اول، بازنمایی صحیح فعالیتهایی است که در کشور انجام میشود. حوزه دوم نیز گفتمانسازی است که حوزه مهمی بوده و رسانهها باید وارد تحلیل و نقد برنامهها و اقداماتی شوند که در حوزه ترویج سبک زندگی ایرانی ــ اسلامی صورت میگیرد.
حجتالاسلام ارزانی در پاسخ به این سؤال که چگونه از واقعه عاشورا برای ترسیم سبک زندگی اسلامی استفاده کنیم؟ بیان کرد: واقعه عاشورا رسانه است. امام حسین(ع)، حضرت زینب(س) و تکتک یاران امام حسین(ع) هر کدام یک رسانه با ویژگیهای خاص خود هستند؛ رسانههایی که میتوان به عنوان رسانههای فردی به آنها نگاه کرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر در کنار این افراد که هر کدام بخشی از این واقعه را به صورت خاص و با هدفگذاری به مخاطبان خاص انتقال دادهاند، خود واقعه عاشورا سیستمها و سبکهای متعددی از رفتار، سنتها، آداب و رسوم و ... را ایجاد کرده که از آنها هم غفلت کردهایم. با آغاز ماه محرم آئینهای مختلفی در نقاط مختلف ایران و جهان برگزار میشود که هر کدام از این آئینها نیز جنبه خبری، اطلاعرسانی و تأثیرگذاری بر مخاطبان را دارند و با گزارش و تحلیل این آئینها میتوان به انتقال پیام آنها که همان پیام عاشوراست دست یافت.
دبیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور ضمن هشدار نسبت به این مسئله که در ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی نباید موضوعات فرعی جای اصول را بگیرد، گفت: واقعه عاشورا میتواند در پرداختن به اصول سبک زندگی اسلامی به ما کمک کند به ویژه اینکه ارتباط مردم با اهل بیت(ع) ظرفیتی قابل توجه است که میتواند در ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی راهگشا باشد.
انتهای پیام