به گزارش خبرنگار ایکنا؛ محمودرضا پیروی، دبیر کل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، در نخستین مراسم تجلیل از واقفان، صالحان و واهبین هلال احمر با نام «متولی امین موقوفات» که امروز، سوم آذرماه، در حال برگزاری است، اظهار کرد: در بسیاری از احادیث، وقف را صدقه جاریه میدانند چرا که در تاریخ باقی مانده و ادامه دار است.
وی با بیان اینکه وقف در ایران و جهان سابقهای بسیار طولانی دارد، اظهار کرد: از دوران ساسانیان ایرانیان برای کمک به دیگران سرمایهگذاریهایی انجام میدادند. در روم باستان نیز نخستین کرسیهای فلسفه وقفی بودند.
پیروی با اشاره به آیه 160 سوره انعام اظهار کرد: خداوند میفرماید هر کس نیکوکاری کند خداوند 10 برابر آن را پاداش میدهد؛ امام علی(ع) نیز میفرمایند بهترین مردم کسانی هستند که نفع آنها به سایر مردم برسد. وقف گوهری گرانبها است که همیشه در کشور ما برای آن ارزش قائل بودهاند.
وی با ذکر اینکه برنامهریزی دشمنان برای مردم ایران است، گفت: تحریمها و اقداماتی که دشمنان انجام میدهند تنها موضوع اقتصادی ندارد بلکه آنها سرمایههای اجتماعی ما را نیز مورد هدف قرار دادهاند. یکی از مهمترین سرمایههای اجتماعی ما کمکهای مردمی به نهادهایی مانند هلال احمر است.
اگرچه واقفان نیتهای مختلفی دارند اما در بخش مدارس، بهداشت و درمان و هلال احمر نیازهای بیشتری وجود دارد و باید از نظرات کارشناسان استفاده و اولویتبندیها را در نظر گرفت تا بتوان بسیاری از کمبودها را در این حوزه جبران کرد
دبیرکل جمعیت هلال احمر یادآور شد: امروز این جمعیت صاحب بسیاری از موقوفات است و واقفان بسیاری هم در زمینه سرمایهگذاری برای کمک به مردم با این جمعیت همکاری کردهاند. چیزی که اکنون برای هلال احمر اهمیت دارد این است که وقفها و سرمایه گذاریها با کار کارشناسی و هدفمند باشند.
وی تأکید کرد: اگرچه واقفان نیتهای مختلفی دارند اما در بخش مدارس، بهداشت و درمان و هلال احمر نیازهای بیشتری وجود دارد و باید از نظرات کارشناسان استفاده و اولویتبندیها را در نظر گرفت تا بتوان بسیاری از کمبودها را در این حوزه جبران کرد.
بنابر گزارش ایکنا؛ علیاصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر نیز در این همایش با بیان سخنانی، گفت: اولین وقف در اسلام از سوی حضرت محمد(ص) انجام شده است، بر همین اساس نیاز بود در ماه مبارک ربیعالاول که به نام ایشان است، از خیران و واقفانی که با هلال احمر همکاری دارند تجلیل کنیم.
وی ابراز کرد: هلال احمر نیاز بسیاری به مردم دارد، این جمعیت نه وزارتخانه است و نه نهاد دولتی که ردیف بودجه مشخصی داشته باشد. تمامی کمکهای خود را از مردم گرفته و برای مردم هزینه میکنیم. در این راستا واقفان بسیاری هستند که با نیتهای خود پا به میدان گذاشته و بسیاری از مشکلات را حل میکنند.
پیوندی افزود: ما وظیفه داریم فرهنگ غنی وقف را گسترش دهیم، کم و زیاد وقف مهم نیست، مهم میزان مشارکت مردم است. خوشبختانه مردم به هلال احمر اعتماد دارند و هر روز این اعتماد بیشتر میشود. ما نیز تلاش کردهایم در جهت نیت واقفان اقدامات متعددی را انجام دهیم. هلال احمر نیازمندیهای زیادی دارد، اگر مردم نباشند ما نیز چیزی نداریم تا پاسخگوی نیازهای منطقی مردم باشیم.
تاکنون بالغ بر سه هزار و 500 وقف به هلال احمر اختصاص داده شده است که اشکال مختلفی مانند صلح، هبه و وقف داشته است
پیوندی با بیان اینکه واقفان گامهای اول را در هلال احمر برای رفع نیازهای مردم برداشتهاند، گفت: در واقع در هلال احمر این مردم هستند که به نیازهای امدادی، درمانی و دارویی خود مردم از طریق کمکها و وقفها کمک کردهاند. امروزه حوادث ترافیکی به صورت مرگ خاموش مردم را تهدید میکند؛ در این راستا مردم زمینی اهدا کردهاند ما آن را تبدیل به پایگاه امداد جادهای کردهایم و به مصدومان این حوادث بسیار زودتر امدادرسانی میشود.
اولین وقف برای هلال احمر در سال 1308
پیوندی با بیان اینکه اولین وقف برای هلال احمر در سال 1308 انجام شد، ادامه داد: در این سابقه 90 ساله تاکنون بالغ بر سه هزار و 500 وقف به هلال احمر اختصاص داده شده است که اشکال مختلفی مانند صلح، هبه و وقف داشته است.
وی با اشاره به کمک 240 میلیارد تومانی مردم در سیل اخیر اظهار کرد: اگر چنین کمکی از سوی مردم انجام نمیشد، نمیتوانستیم این سیل بزرگ که در 100سال اخیر بی سابقه بوده است را جمعآوری کنیم.
بنابر گزارش ایکنا؛ در پایان این مراسم از نمایندگان واقفان در 31 استان کشور تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام