حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگو با ایکنا، در پاسخ به این سؤال که سازمان اوقاف چه رویکردی را در قبال اشتغالزایی دنبال میکند؟ اظهار کرد: اصولاً نهادهایی که دارای امکانات هستند و همچنین بخش خصوصی باید برای عبور از جریان تحریم به کمک نظام بیاید. سازمان اوقاف و امور خیریه سازمانی است که تعریف مشخص و بار معنایی خاصی در میان مردم و حاکمیت دارد و اگر هرکس زمینی را وقف کند، زیرساختی را برای کشور تأمین میکند تا کشور پیشرفت کند.
وی افزود: دارایی وقف در کشور، بسیار است، مثلاً میلیونها هکتار زمین وقفی وجود دارد که باید زیر بار برود، اعم از اینکه آبی باشد یا آب نداشته باشد. باید برای این منظور با افراد متخصص، تشریک مساعی و همفکری کنیم و کار حساب شده و مؤثر انجام دهیم. در کنار افزایش بهرهوری زمینها، لزوم ورود قویتر سازمان اوقاف به مسائل دانشبنیان را نیز احساس و برای آن برنامهریزی کردیم. در این راستا، از روزی که مسئولیت سازمان اوقاف را تحویل گرفتیم، اقداماتی را آغاز کردیم و نتایج مثبتی را نیز شاهد بودیم.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی ادامه داد: برای مثال، زمینی در اراک وجود دارد که دو سال قبل، میزان عایدات آن سه و نیم میلیارد تومان بود، اما امسال با تکمیل زنجیرههایش اعم از زیرساختهای کشاورزی، گیاهان دارویی و دام سبک و سنگین، عایدات آن چهار یا پنج برابر افزایش یافت، طبیعتاً این اتفاق موجب اشتغالزایی، تقویت تولید ملی و کم شدن نیاز کشور به واردات در دوران تحریم است.
وی با بیان اینکه برای اشتغالزایی، حتماً باید از واردات کالاهای خارجی به کشور کاست و بر ظرفیتهای داخلی اتکا کرد، گفت: اگر سازمان اوقاف و امور خیریه، بتواند در زمینه گوشت قرمز به دولت کمک کند و میزان واردات را کاهش دهد، حتماً موجب اشتغالزایی میشود.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به اشتغالزایی اخیر در شرکت چاپ و انتشارات اشاره کرد و گفت: این چاپخانه از اواخر دهه 40 تأسیس شد، سالها زیر نظر وزارت ارشاد و در ادوار مختلف اوج و افولهایی داشته است، هنگامی که بنده برای مسئولیت سازمان اوقاف و امور خیریه موظف شدم، با این مسئله مواجه شدم که شرکت چاپ و انتشارات دچار مشکلات گردش مالی و فرسودگی دستگاه است و از نظر مبلمان داخلی نیاز به رسیدگی ویژه دارد.
وی ادامه داد: از سازمان اوقاف و موقوفه مبین کمک گرفتیم تا دستگاههای بستهبندی و لیبل خریداری شود و در مدت زمان کوتاهی، با روحیهای جهادی، سرانجام در چاپخانه نصب و راهاندازی شد. تولید لیبل در کنار اُفسِت میتواند رونق اقتصادی بیشتری برای شرکت ایجاد کند و برای بیش از 30 نفر اشتغال مستقیم و برای بیش از 100 نفر اشتغال غیرمستقیم به وجود میآورد.
انتهای پیام