کد خبر: 3899266
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱
صفوی بیان کرد؛

بی‌نیازی ایران از واردات کیت‌های تشخیصی کرونا با تولید داخلی

مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت از رفع نیاز ایران به واردات کیت‌های تشخیص کرونا و دستگاه ونتیلاتور خبر داد.

تولید داخل کیت‌های تشخیصی کرونا ایران را از واردات بی‌نیاز کردبه گزارش ایکنا، سیدحسین صفوی، مدیرکل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، در نشست خبری ویدئوکنفرانسی که امروز ۲۷ اردیبهشت‌ماه در وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه طی چند ماه گذشته در حوزه تولید تجهیزات مرتبط با کرونا بر جلوگیری از شیوع بیماری تمرکز ویژه‌ای شده است، اظهار کرد: استفاده از وسایل کمک‌تنفسی در بیمارستان‌ها نیز مورد توجه قرار گرفت و تقاضای زیادی برای این تجهیزات وجود داشت.

وی افزود: در ایران تولیدکنندگان و شرکت‌های دانش‌بنیانی هستند که در حوزه‌های مختلف کار می‌کردند، با شیوع کرونا از ظرفیت این تولیدکنندگان استفاده و تیراژ تولید را افزایش دادیم، قبلاً توان تولید ۱۰ دستگاه ونتیلاتور در روز را داشتیم که الان این رقم به ۴۰ دستگاه در روز رسیده است؛ شرکت‌های تولیدی در حال حاضر مازاد تولید دارند که به آن‌ها اجازه داده شده است، مازاد تولید را صادر کنند.

صفوی با اشاره به تولید کیت‌های تشخیصی در ایران، گفت: در حوزه کیت‌های تشخیص کرونا تا پیش از شیوع بیماری هیچ تولیدکننده‌ای در این حوزه نداشتیم، اما در حال حاضر سه شرکت دانش‌بنیان دارای تأییدیه از اداره کل تجهیزات پزشکی هستند، تیراژ تولید این شرکت‌ها در حدی است که ظرف یک ماه و نیم آینده نیاز وزارت بهداشت و مراکز تشخیصی را به یک میلیون و نیم کیت تشخیص مولکولی را فراهم کرده و در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌دهد. در حوزه کیت‌های سرولوژی، تولیدکننده نداشتیم، اما در حال حاضر یک تولیدکننده داریم که می‌تواند علاوه‌ بر تأمین نیاز کشور، به خارج از کشور هم صادرات داشته باشد.

مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت در مورد صادرات کیت‌های سرولوژی نیز گفت: طی دو هفته گذشته دو محموله کیت‌های سرولوژی بعد از دریافت تأییدیه، به آلمان و ترکیه ارسال شد. در حوزه کیت‌های پی‌سی‌آر فعلا صادرات نداریم، چون تولید مازاد نیاز نداشتیم. در خصوص بحث واردات کیت‌ها، ما تولیدکننده کیت نبودیم، در ابتدا بخشی از کیت‌ها توسط سازمان بهداشت جهانی و بخشی هم از طریق چین، تأمین شد.

وی درباره تولید ماسک در کشور نیز گفت: تیراژ تولید ماسک در کشور، ۶۰۰ هزار عدد در روز بود که در حال حاضر با کمک بخش خصوصی و دولتی،  روزانه بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار ماسک را تحویل مراکز درمانی می‌دهیم. تا پیش از شیوع کرونا، ماسک N95 در مراکز درمانی مصرفی نداشت و ۱۵ هزار تولید روزانه این ماسک‌ها در صنعت استفاده می‌شد. امروز بیش از ۱۵۰ هزار ماسک N95 در روز برای مصرف مراکز درمانی و دپو تولید می‌شود.

صفوی با بیان اینکه شیوع کرونا در جهان آسیب‌پذیری کشور‌های مختلف در حوزه تأمین تجهیزات پزشکی و خدمات درمانی را به وضوح نشان داد، گفت: ایران در شرایطی که در تحریم بود، جایگاهی را در زمینه کنترل بیماری و تأمین اقلام پزشکی به دست آورد که مثال‌زدنی بود. توانستیم در مدت زمان بسیار کوتاهی نیاز‌های اصلی را از طریق تولید داخل تأمین کنیم. یکی از این اتفاقات کیت‌های تشخیص طبی بود. در مقایسه با کشور‌های منطقه وضعیت بسیار بهتری نسبت به تأمین اقلام داریم و حتی از کشور‌های اروپایی درخواست‌هایی برای تأمین اقلام به ایران ارسال شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از کشور‌هایی که تولیدکننده اصلی ونتیلاتور هستند، نیازمند واردات از کشور‌های دیگر شدند و برند‌های ناشناخته‌ای را از کشور‌های دیگر وارد کردند. در ایران با وجود اینکه پیش‌بینی می‌کردیم که شاید لازم باشد ونتیلاتور را از طریق واردات تأمین کنیم، اما با تلاش بخش خصوصی و شرکت‌های تولیدی، به نحوی وضعیت را مدیریت کردیم که حتی یک ونتیلاتور را هم وارد نکردیم و نیاز مراکز درمانی را تا امروز از طریق تولیدات داخل تأمین کردیم.

صفوی تصریح کرد: ما اعلام کردیم که برای ایجاد رقابت و ارتقای کیفیت در سطح تولیدات داخلی می‌خواهیم طرحی را اجرا کنیم. از موضوعات در دستور کار، رتبه‌بندی محصولات و تولیدات داخل براساس کیفیت بود. محصولات پزشکی بسیار متنوع هستند؛ برای اینکه این اتفاق رخ دهد، از ظرفیت اتحادیه‌ها و انجمن‌ها، استفاده و چارچوب کلی را مشخص کردیم. سال ۹۸ تقریباً حدود ۲۵ میلیون دلار تجهیزات پزشکی صادر شد، البته تصور من این است که امسال با توجه به اضافه شدن محصولات جدید به سبد صادرات، افزایش نسبی در این حوزه وجود داشته باشد.

مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو در رابطه با تأمین اقلام مورد نیاز بیماران خاص نیز گفت: در مورد پانسمان‌های بیماران EB به دلیل تحریم‌ها و عدم همکاری شرکت تأمین کننده اصلی سوئدی در مقاطعی با مشکلاتی مواجه شدیم. البته از طریق چند شرکت فوریتی این کالا را تأمین کردیم. بخشی هم در چند هفته اخیر توسط یونیسف وارد کشور و ترخیص شدند. در حال حاضر موجودی پانسمان EB در کشور مطلوب است و نگرانی نداریم. تلاش می‌کنیم نیاز‌های آتی را تأمین کنیم.

صفوی درباره ایمنی ماسک‌های سه لایه مورد استفاده در مترو نیز گفت: هیچ یک از اقلام محافظتی ایمنی ۱۰۰ درصدی ندارند، بنابراین مراقبت خاص و فاصله‌گذاری اجتماعی باید رعایت شود. در غیر این صورت ماسک‌ها و سایر اقلام حفاظتی ایمن نیستند و در مقابل انتقال ویروس نمی‌توان به آن‌ها اطمینان کرد.

وی در خصوص ماسک‌های لاکچری ۲۰۰ هزار تومانی، اظهار کرد: به تازگی چنین گزارشی نداشته‌ایم، البته اوایل شروع کرونا در کشور به علت کمبود ماسک در کشور، چنین مواردی وجود داشت و ماسک‌های ۲۰۰ هزار تومانی هم در بازار به فروش می‌رفت که بیشتر آن‌ها نوعی ماسک N95 بودند که فیلتر‌های بلندمدت داشتند و البته با مجوز وزارت بهداشت وارد نشده بودند؛ اما اکنون چنین گزارشی‌هایی را نداریم.

صفوی در مورد ضدعفونی کننده‌های هوا نیز گفت: بعضی از اقلام کالا‌هایی هستند که پس از شیوع کرونا در دنیا ارائه شدند که یکی از آن‌ها کالا‌های یووی به‌عنوان استریل‌کننده هواست؛ بسیاری از این کالا‌ها تأیید نشده و اثربخشی آن‌ها با توجه به فضایی که پوشش می‌دهند و نوع گردش هوا، متفاوت است و اثر ثابتی در همه محیط‌ها ندارد. تأییدیه خاصی از سوی وزارت بهداشت مبنی‌ بر اینکه در فضای خاصی می‌تواند اثربخش باشد، صادر نشده است و اگر فردی استفاده می‌کند، براساس مسئولیت خود شخص است.
انتهای پیام
captcha