به گزارش ایکنا، برنامه گفتوگوی جمعه اخبار قرآنی ۲۶ اردیبهشتماه، با حضور حجتالاسلام والمسلمین علیرضا یزدانطلب، از فعالان عرصه قرآن و رسانه، به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت. یزدانطلب در این برنامه با بیان نقدهای صریحی از مجموعه مدیریت امور قرآنی کشور به ویژه شورای عالی قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... اشاره کرد و گفت: ۵۷ درصد مطالبات معظمله طی ۶۳ دیدار با جامعه قرآنی در حوزه اصلاح رفتار بوده، اما مسئولان امور قرآنی فقط به مناسبات لفظی، که کمتر از ۱۰ درصد است، اکتفا کردهاند. در ادامه متن یادداشت فاطمه شیرازی، حافظ کل قرآن کریم و داور مسابقات، را میخوانید.
بسم الله الرحمن الرحیم
اخیرا روحانی محترمی در برنامه خبر شبکه قرآن، شأن حفظ و تلاوت قرآن کریم را در حد عبارت «مناسبات لفظی» پایین آوردند!
ضمن احترام به دلسوزیهای ایشان در جهت مهجوریتزدایی قرآن کریم باید عرض کنم حفظ و هنر تلاوت قرآن کریم منافاتی با دغدغههای ایشان در راستای نشر فرهنگ قرآنی در سطح عموم جامعه ندارد.
قرآن کریم بارها خود به موضوعیت داشتن قرائت قرآن اشاره فرموده است، آیاتی همچون «فَاقْرَءُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآن» و «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِی خَلَقَ» شاهدی بر این ادعاست.
در سیره نبی مکرم اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نیز مشاهده میشود که ملاک گماشته شدن افراد در جایگاههای اجتماعی، حافظ قرآن بودن آنهاست.
ضمن دعوت به رعایت انصاف، استفاده از تعبیر «مناسبات لفظی» به جای قرائت و حفظ قرآن، دور از شأن قرآن کریم است.
اینگونه راهحلها درباره قرائت و حفظ قرآن کریم، حذف شبکه قرآن و... آن هم در ماه مبارک رمضان که ماه بهار قرآن است، نه تنها راه حل مناسبی برای رفع مشکلات موجود نیست که اتفاقا گامی در افزایش مهجوریت قرآن خواهد بود.
نباید زحمات ارزنده افراد خدوم در شبکه قرآن نادیده انگاشته شده و تمام برنامههای این شبکه به تلاوتهای درخواستی که اتفاقا یکی از برنامههای فاخر شبکه قرآن است محدود گردد، هر چند همیشه مسیر برای پیشرفت و رفع اشکالات باز است.
با توجه به آموختن قسط و عدل از آموزههای قرآن کریم، به نظر حقیر به عنوان شاگرد کوچک مکتب قرآن، حق دفاع برای نهادهای نامبردهشده در برنامه محفوظ است.
و من الله التوفیق