
رضا چاوشان، رئیس مجمع عالی بسیجیان طرقبه شاندیز در گفتوگو با خبرنگار افتخاری ایکنا، بیان کرد: شیوع بیماری کرونا به یک فرصت برای همه دنیا تبدیل شد تا آن چیزی که در واقعیت هستند را به نمایش گذارند. خیلی از کشورها این جریان را به یک پویش فرصتساز تبدیل کردند؛ در خیلی از نقاط جهان اتفاقهایی افتاد که واقعیت برخی از ملتها را مشخص کرد، علیرغم تبلیغات رسانهای که انجام میدهند و چهره به ظاهر مجذوبی برای خود در دنیا ساختهاند.
وی با اشاره به اینکه کشور ایران به لطف خداوند و عنایت ویژه امام زمان(عج) و به همت مردمی از این آزمون سربلند بیرون آمد، تصریح کرد: اقشار مختلف مردم بهویژه پزشکان و پرستاران در مقابله با ویروس کرونا در یک جبهه متحد قرار گرفتند. همه پای کار آمدند و پویشهای مختلف و ارزشمندی را راهاندازی کردند تا جلوی گسترش این ویروس منحسوس را بگیرند.
رئیس مجمع عالی بسیجیان طرقبه شاندیز با اشاره به حرکتهای مؤثر در زمینه تأمین اقلام ضروری بیمارستانها، بیان کرد: تولید ماسک، دستکش، بستهبندی پکهای بهداشتی، تأمین مواد غذایی و حتی آبمیوه برای بیمارستانها همه و همه به نوعی خاطرات دهه ۶۰ را که نیروها در خط مقدم جبهه حضور داشتند و فعالیت میکردند و باقی ملت به ایشان کمک میکردند، زنده کرد. از تقویت روحیه گرفته تا تهیه مواد غذایی و پوشاک و از خودگذشتگیهای کمنظیر دیگر که در آن زمان برای ملت ایران رخ داد و حالا در زمان شیوع بیماری کرونا نیز همین حال و هوا وجود داشت و از هر قشری با هرچه در توانشان بود، پای کار آمدند و در کنار بقیه همدلانه فعالیت کردند تا این بیماری از بین برود.
وی افزود: با توجه به اینکه چند ماهی از شیوع این بیماری در کشور گذشته است و طی مدتی تعطیلی بازار و مشاغل مختلف را به همراه داشت، لکن با ایجاد پویش سراسری در کشور به نام رزمایش همدلی و کمک مؤمنانه، یک حرکت بسیار عالی و احیاگر یک سنت الهی که همان اعطا و بخشش و انفاق است، ایجاد شد.
چاوشان با اشاره به اینکه رزمایش کشوری وقتی شکل گرفت و همه مساجد کشور و مردم خودجوش پای کار آمدند، اظهار کرد: تهیه و تأمین اقلام ضروری هموطنان خصوصا برای کسانی صورت میگرفت که تا قبل از این بیماری نیازمند نبودند ولی به علت تعطیلی بازارها و کسب و کار دچار آسیب شده بودند و تمام تلاش افراد فعال در رزمایش، رساندن این کمکها به دست آنها بود. لذا، این فعالیتها چهره متفاوت و وجه دیگری از انقلاب اسلامی و مردم ایران را به دنیا نشان داد.
وی تصریح کرد: مردم ایران به دنیا نشان دادند که ما در بحرانها و سختیها یکدیگر را تنها نمیگذاریم و رها نمیکنیم. در فرهنگ ما و اسلام عزیز اینطور نیست که هر فردی راه خودش را برود و به همنوع خود توجهی نکند اما این اتفاقی است که در سایر کشورها رخ داد و حتی در کشورهایی به شدت بدتر بود و همانطور که رهبر معظم انقلاب در بیانات خود به آن اشاره کردند که آنها در این آزمون شکست خوردند و نتوانستند در این امتحان بزرگ خودشان را آن طوری که در تبلیغات و رسانهها نشان میدهند، باشند.
رئیس مجمع عالی بسیجیان طرقبه شاندیز گفت: ضعف مدیریتی در بعضی کشورها سبب شد که نتوانند به سرعت جلوی این بیماری را بگیرند و این بیماری به کل دنیا سرایت کرد؛ در اروپا حتی خیلی جاها توانایی جمعآوری بیماران را نداشتند و فضایی برای بستری آنها تأمین نبود و خیلی از اتفاقاتی که افتاد هیچ سنخیتی با آن همه تبلیغات گسترده و رسانهای آنها نداشت و در موضوع اخلاق اجتماعی، اهمیت و توجه به رفع نیاز عموم مردم ضعیف عمل کردند.
چاوشان با تأکید بر اینکه رزمایش همدلی و کمک مؤمنانه لازم است که ادامه داشته باشد، بیان کرد: استمرار این رزمایش لازم است و بایستی رو به جلو برود و در ابعاد دیگری خود را نشان دهد تا بتوانیم از ظرفیتهای مختلف این حرکت خودجوش مردمی در میادین دیگر بهرهبرداری کنیم.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته نیز در موضوعات سیلابها و خدماترسانی به مناطق زلزلهزده شاهد نمونههای دیگری از این رزمایش همدلی بودیم، اظهار کرد: این حرکتهای جهادی و خودجوش مردمی بود که ضمن سرعتبخشی حل مشکلات به لحاظ روحی نقطه قوتی برای آسیبدیدگان بود. لذا، همدلی و کمک مومنانه اگر در همه ابعاد و زمینهها بروز داشته باشد و در هر عرصهای که نیاز است وارد شود، برکات امیدبخشی را به جا خواهد گذاشت. بهعنوان مثال اگر ضعفهای علمی و آموزشی داریم لازم است که نیروهای مختلف داوطلب، حوزههای علمیه و نیروهای متخصص پای کار باشند، و مدارس و دانشگاهها را دریابند و رصد کنند و از اتفاقات در مدارس اطلاع پیدا کنند و بببیند که چه ضعفهای فرهنگی، قرآنی و اسلامی وجود دارد و چه محتواهایی باید ارائه میشود.
رئیس مجمع عالی بسیجیان طرقبه شاندیز افزود: توجه به بعد علمی و ایجاد یک رزمایش همدلانه در پیشرفت علمی کشور مانند سایر ابعادی که لازم است در آن رشد کنیم، حائز اهمیت است. همچنین توجه به بعد اقتصادی و ایجاد رزمایش همدلانه در این بخش نیز مؤثر است و اگر هر فردی در هر جایی از کشور که هست به کارهایی که توانایی دارد توجه کند و انجام دهد قطعا فضای اقتصادی کشور از حالت رکود خارج میشود و به تورمهای کمرشکن نمیرسد و به جای افزایش فاصله طبقاتی، زندگی مردم در یک فضای مناسبی قرار میگیرد.
وی یادآور شد: استمرار رزمایش همدلانه، زمینهساز یک فرهنگ است. فرهنگی که از گذشته بوده و ریشه در یک سنت الهی دارد و اکنون تقویت شده و با شدت و حدت خاصی در حال انجام است و جزو افتخارات ملی و افتخارات مردم مسلمان ایران است و نهایتا باید به دنیا صادر شود و ابعاد مختلف این حرکت توصیف و ترسیم شود، تا این فعالیتهای فرهنگی ملی بهعنوان یک روش صحیح و یک حرکت عمیق انسانی بروز پیدا کرده و اثرات و برکات آن افزایش ارتباطات مختلف با کشورهای دیگر را از دریچه فرهنگ و تمدن انسانی برقرار کند.
اعظم دوستحصار
انتهای پیام