14 خرداد را به عنوان «روز ملی حکمت، رهبری و توانایی» نامگذاری کنیم
کد خبر: 3902983
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۸
پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

14 خرداد را به عنوان «روز ملی حکمت، رهبری و توانایی» نامگذاری کنیم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد داده است که این شورا، ۱۴ خرداد را به عنوان «روز ملی حکمت، رهبری و توانایی» نامگذاری کند.

نامگذاری روز 14 خرداد به روز ملی حککمت، رهبری و توانایی

به گزارش ایکنا، به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی یادداشتی با بیان اینکه تا کنون شاهد ۴ دهه برجسته در توانمند سازی نظام اسلامی از مسیر هدایت‌های رهبری و حکمت ورزی برای صیانت از عظمت اسلام، مسلمانان و ملت شریف ایران و توانمند سازی کشور در خلق ارزش‌های بزرگ سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و البته قدرت نظامی و شکل‌گیری قوت و قدرت ایران اسلامی بوده،ایم، پیشنهاد کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه آتی نسبت به تصویب و نامگذاری روز ۱۴ خرداد به عنوان «روز ملی حکمت، رهبری و توانایی» در تقویم رسمی کشور اقدام کند. متن کامل این یادداشت را در ادامه می‌خوانید؛

بسمه تعالی
چهار دهه رهبری حکیمانه، تحول گرا و روند ساز انقلاب اسلامی در ایران و جهان نظام‌های سلطه‌گرا و استعمارگر از ظرفیت‌های نظام تجدد برای توسعه سلطه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در قالب سبک زندگی مدرن، نظام شهرسازی و معماری پر جاذبه، نظام‌های فکری و آموزشی خاص، حتی تغییر در نظام زبانی و فکری جوامع، حس خود شرمندگی، از خود گریزی، سنت ستیزی و اثبات خود از طریق عضویت در نظام فکری و فرهنگی مدرن، جوامع اسلامی و جهان غیر غرب را در مسیر مدرن شدن و البته غربی شدن قرار دادند و طی دو قرن حتی مبارزات ملت‌ها با نظام‌های سلطه را در ساختار‌های خاص تعریف کردند تا دوام و قوام آن شکننده و ناپایدار باشد.

آن‌ها به گونه‌ای پیچیده کشور‌های اسلامی را در مسیر از خودگریزی و دیگری پرستی سوق دادند و در یک فرآیند مکانیکی از دافعه‌های مبدا و جاذبه‌های مقصد استفاده کردند تا جوامع رویایی غرب را به عنوان آرزوی اجتماعی و جوامع دیگر را به عنوان جوامع خراب و آزار دهنده بازنمایی کنند. مشخصه جوامع رویایی، حکمرانی خوب، نظام عادلانه حمایت از افراد کم درآمد، تأمین کننده حقوق فردی و اجتماعی، روابط آزاد اجتماعی و تامین کننده همه لذت‌های ذهنی و جنسی که پوسته ظاهری این جوامع را تشکیل می‌داد، ولی در لایه‌های پنهان جوامع سرمایه‌داری با فاصله اجتماعی بزرگ، به هم ریختگی وضعیت خانواده و هرج و مرج روابط جنسی، تجاری شدن بدن و شأن انسانی، فراوانی قمار و اعتیاد، تبعیض اجتماعی نهادینه سفید پوستان نسبت به رنگین پوستان وجود داشت.

مشخصه جوامع خراب و آزاردهنده، حکومت‌های ضعیف و خودکامه و وابسته، فقر فراگیر، خراب بودن منظر شهری، عدم توسعه یافتگی راه‌ها و نظام‌های حمل و نقل، ضعیف بودن خدمات بهداشت و درمان، نظام‌های آموزشی ضعیف، هرج و مرج اجتماعی، فقدان نهاد‌های خدماتی قدرتمند و کم بهره بودن از آزادی اجتماعی و از هم مهمتر ضعیف بودن نهاد‌های حقوقی و به انحراف کشاندن تعالیم دینی در شکل دین مناسبتی و دین بدون برنامه و مداخله اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و از همه مهمتر فساد و بی عدالتی نهادینه بود.

در مقایسه بین به ظاهر جامعه رویایی غرب و جامعه خراب و آزار دهنده، روحیه اعتماد به نفس فردی و اجتماعی و ملی و منطقه‌ای دچار تخریب اساسی شد. ادبیات، سینما، موسیقی و همه ظرفیت‌های بازنمایی رسانه‌ای نیز این تمایز را برجسته کرد و به نوعی حس ما نمی‌توانیم و آن‌ها می‌توانند را در میان جوامع اسلامی و بسیاری از جوامع غیر غربی تقویت کرد.

از سوی دیگر تمایل به رفتن به سمت جامعه برتر (جامعه رویایی غرب) و گریز از جامعه خراب و آزار دهنده، مسیر‌های مدرن شدن و غربی شدن به عنوان توسعه یافتگی و مسیر‌های دین‌گرایی و سنت‌گرایی به‌عنوان عقب افتادگی و بازگشت به قهقرا به نمایش گذاشته شد. بدیهی و روشن است که منظور از این بیان این نگاه، رد کردن همه پدیده‌های مدرن که البته محصول تلاش فاخر و تمدنی اندیشمندان است، نیست، بلکه آن وجهی از تجدد و جامعه مدرن مذموم است که منشأ دوری از خدا و یا تقویت کننده فساد و عقب افتادگی معنوی می‌شود. در واقع تجدد در نگاه جامعه و الهی پیشرفت قابل فهم و قابل بهره‌برداری است، ولی به عنوان یک منبع برای سلطه فرهنگی و توسعه سکولاریزم امری خطرناک و مسئله آفرینی است و رشد را تبدیل به یک پدیده ناهمگون و کاریکاتوری می‌کند.

سه دهه رهبری حکیمانه و به تعبیر امام خمینی(ره) تلاش‌های متفکر و دانشمند حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر سه رویکرد اساسی ۱) استقلال گرایی، ۲) تمدن آفرینی نوین اسلامی، ۳) رسوا سازی جهان غرب و در راس آن‌ها آمریکا و نظام صهیونیزم بین‌الملل، ما می‌توانیم را به منصه ظهور گذاشت.

در چنین شرایطی، نهضت امام خمینی(ره) با نگاه تحقیر آمیز به نظام‌های سرمایه‌داری و سلطه‌گر غرب و با استفاده دقیق از خلأ توجه به زندگی کامل و کمال در زندگی و با تکیه بر قدرت ارزش آفرین اسلام، معنای ما می‌توانیم از یک زندگی پاک (حیات طیبه) برخوردار شویم ظهور پیدا کرد. امام خمینی(ره) به عنوان روند ساز جدید تاریخ بشر وارد میدان شد و در دوره حاکمیت کمونیست و نظام‌های لائیک سرمایه داری که به نوعی دوره پایان دین و دین گرایی را رقم زده بودند، اسلام ناب محمدی به عنوان منبع اصلی تحول نگرشی، تغییر در رژیم‌های تحمیلی و تغییرات نظام ارتباطی با دنیای غرب را به وجود آورد.

امروز در صحنه نظامی، سیاسی، اقتصادی و از همه مهم‌تر نخبگانی و دانشی، جمهوری اسلامی ایران، به مرحله بازدارندگی رسیده است و در عرصه فرهنگی به صورت نسبی قدرت فرهنگ اسلامی – ایرانی و قدرت فرهنگ مقاومت اسلامی شکل گرفته است و به طور حتم برتری در حوزه اقتصادی موجب نهادینه شدن قدرت بزرگ اسلامی ایرانی و قدرت بزرگ مقاومت اسلامی خواهد شد.

نگاه دورنگر ایشان در گام دوم انقلاب و محور‌های راهبردی هفت‌گانه که بهره‌گیری از آن‌ها موجب دست یافتن به جایگاه قدرت اول جهانی ایران اسلامی در چهار دهه آینده خواهد شد، را فراهم آورد.

طی این مسیر با نگاه حکیمانه، منسجم، هدفمند، راهبردی، تحول‌گرا امام خامنه‌ای که از خصوصیات بارز ایشان، نگرش الهی، شجاعت و حماسه‌آفرینی معطوف به عقلانیت الهی و برخوردار از نگاه عمیق به آینده جهان است که زمینه‌های چرخش تاریخ و شکل‌گیری روند‌های جدید مبتنی بر نگاه تمدنی اسلامی را فراهم آورد. نگاه دورنگر ایشان در گام دوم انقلاب و محور‌های راهبردی هفت گانه که بهره‌گیری از آن‌ها موجب دست یافتن به جایگاه قدرت اول جهانی ایران اسلامی در چهار دهه آینده خواهد شد، را فراهم آورد.

یکی از القائات نظام‌های ظالمانه طاغوتی جهان که تجربه به انحراف کشاندن انقلاب‌های جهان را در کارنامه دستگاه‌های امنیتی و فکری خود دارند، ایجاد شکاف بین مردم و رهبری و کاهش احساس عضویت، اعتماد و امید ملی است.

اینجانب به عنوان یک محقق و علاقه‌مند به علم و دانش، بر این باور هستم که حریت و آزداگی، در جدا شدن از نظام اسلامی و نظام ارزشمند حکمرانی فاخر تمدنی و اسلامی نیست، که متأسفانه این روز‌ها به عنوان یک ارزش فکری و اجتماعی ترویج می‌شود. حریت و شجاعت، نگاه تحولی و ظرفیت ساز برای استقرار نظام اسلامی و در محور کانونی آن توجه به تقویت پیوند بین مردم و رهبری حکیم و فاخر جمهوری اسلامی ایران و تقویت انسجام و سرمایه اجتماعی است. ما می‌توانیم را باید طراحی کرد و با خدا باوری و خود باوری، رسیدن به آن را محقق کرد.

باید توجه داشت که سکولاریزم خاموش که در نظام فرهنگی و سیاسی غرب، پنهان شده است و در بعد دیگر لائیتیسه کردن جامعه به معنای جدا کردن دین از نگرش ارزشی و عملی جامعه، توسعه کفرگویی و کفرگرایی، ترویج نسبیت گرایی مطلق که خود گرفتار یک تناقض درونی است، سرایت دادن تکثر فرهنگی اجتماعی به مشروعیت بخشی به تکثرگرایی دینی، منجر به ضعیف کردن جامعه و پیوند جامعه با اسلام و رهبری شده است که نیازمند فهم عمیق و دقیق روش‌های مرموز و جبران خلأهای ایجاد شده هستیم.

زیبنده است که ۱۴ خرداد را به عنوان «روز ملی حکمت، رهبری و توانایی» نام‌گذاری کنیم و در این روز مهم تاریخی که پیوستگی ارزش‌های انقلاب اسلامی تحقق پیدا کرده است، توانمندها، حکمت و ظرفیت‌های روندسازی و تحول‌های بزرگ این دوران، برجسته شود.
 
یکی از القائات نظام‌های ظالمانه طاغوتی جهان که تجربه به انحراف کشاندن انقلاب‌های جهان را در کارنامه دستگاه‌های امنیتی و فکری خود دارند، ایجاد شکاف بین مردم و رهبری و کاهش احساس عضویت، اعتماد و امید ملی است و از آنطرف قدرت و قوت ملت‌ها و به طور خاص جمهوری اسلامی ایران برخواسته از ارتباط عمیق و فراگیر مردم، جامعه فکری و روشنفکران با رهبری حکیم و الهی است که لازم است بر آن تأکید و فضای شکرانه این نعمت را فراهم آورد. این روز یادآور توانمندی‌های مقاومت اسلامی در ایران و جهان و توانایی‌های رهبری و امت رهبری است.

تاکنون شاهد ۴ دهه برجسته در توانمندسازی نظام اسلامی از مسیر هدایت‌های رهبری و حکمت‌ورزی برای صیانت از عظمت اسلام، مسلمانان و ملت شریف ایران و توانمندسازی کشور در خلق ارزش‌های بزرگ سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و البته قدرت نظامی و شکل‌گیری قوت و قدرت ایران اسلامی بوده‌ایم.

انتخاب این روز ملی، محملی است برای مرور توانایی‌های حکمت آموز، یادآوری شکوه و عظمت رهبری و ملت شریف ایران و تجدید عهد امت و امام و ناامید کردن دشمنان انقلاب که طی این چهل و یک سال همواره در ایجاد گسست فرهنگی، ایجاد فاصله بین رهبری جانباز و دلسوخته، فداکار و وفادار با ملت شریف ایران و خصوصا به شهدا، و جانبازان و ایثار گرانی که از جان و مال و آبرو و فرصت زندگی گذشتند تا حریت و آزادی، استقلال و عظمت ملت شریف ایران تأمین شود. امیدوارم شورای عالی انقلاب فرهنگی که اهمیت این امر را به خوبی می‌شناسد، در جلسه آتی و طی مسیر شورای فرهنگ عمومی نسبت به تصویب و تثبیت این روز مهم ملی و البته اثر گذار جهانی، اقدام کنند.

به لطف خدا، با تدبیر رهبری، از خود گذشتگی شهدا و صدیقین، جهاد گسترده و فراگیر دانشمندان ایرانی و همه ملت شریف ایران در نقطه اوج گرفتن قرار گرفته‌ایم و نیازمند گام دوم تحول و اقتدار هستیم تا امانت را به دست صاحب‌الامر(عج) بسپاریم و ذیل پرچم اقتدار جهانی امام زمان، فضای آرامش و صلح برای همه مردم جهان فراهم شود.
انتهای پیام
captcha