کد خبر: 3906723
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۵
رئیسی تأکید کرد:

لزوم اجباری شدن ماسک در فضاهای سربسته

معاون وزیر بهداشت با اشاره به حرکت بسیاری از کشورها به سوی استفاده اجباری از ماسک، بر لزوم اجباری شدن این موضوع در ایران به ویژه در فضاهای سربسته تأکید کرد.

لزوم اجباری شدن ماسک در فضاهای سربستهبه گزارش خبرنگار ایکنا، علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، امروز پنجم تیرماه، در نشست خبری ویدئو کنفرانسی با بیان اینکه استفاده از ماسک در اماکن سربسته و فضا‌های حمل و نقل عمومی باید اجباری شود، گفت: استفاده از ماسک در اجتماعات، مکان‌های سرپوشیده و وسایل حمل و نقل عمومی در بسیاری از کشور‌ها در حال اجباری شدن است، بر همین اساس لازم است که در ایران نیز این موضوع اجباری شود.

وی در ادامه با بیان اینکه با تکیه و همکاری مردم اگر از ماسک استفاده شود، می‌توانیم خطر انتقال بیماری را بسیار کاهش دهیم، اظهار کرد: استفاده از ماسک احترام به حقوق شهروندی و محافظت از دیگران است.

رئیسی با تأکید بر اینکه استفاده از ماسک باید ترویج شود، گفت: این قدر که بر استفاده از ماسک تاکید دارم بر استفاده از دستکش تأکید نمی‌کنم. در مجموع ماسک و رعایت فاصله دو متری کاهش خطر انتقال بیماری را به دنبال دارد.

وی درباره نوع ماسک‌ها نیز توضیح داد: هر نوع ماسکی می‌تواند باعث کاهش انتقال بیماری شود؛ یک پارچه ساده یا چند لایه دستمال کاغذی و پوشاندن دهان و بینی با آن می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد؛ بنابراین نیازی نیست سراغ ماسک‌های پیچیده و گران برویم. یک پارچه معمولی با قابلیت شست‌وشو، اتو و ضدعفونی کردن می‌تواند کمک‌کننده باشد و می‌توان این ماسک‌ها را در خانه و تحت عنوان ماسک خانگی تهیه کرد.

معاون وزیر بهداشت یادآور شد: برنامه استفاده اجباری از ماسک را تهیه کرده و باید آرام آرام جلو برویم و بتوانیم طی هفته‌های آینده آن را اجرا کنیم. بر همین اساس نخست باید نحوه استفاده از ماسک را آموزش دهیم و دسترسی کامل به آن را برای مردم فراهم کنیم.
 
رئیسی در ادامه با بیان اینکه ایران کشوری بزرگ است که شاید به اندازه هشت کشور اروپایی جمعیت و وسعت دارد، گفت: درباره خوزستان از پیک اول عبور کرده و شاید در حال حاضر مشکلی نداشته باشد. قم و گیلان از پیک گذاشته و تهران نیز تا حدودی از پیک گذر کرده است. به طور کلی هنوز پیک اول را در کشور نگذرانده‌ایم و ویروس همین طور در کشور می‌چرخد و استان‌ها یکی پس از دیگری گرفتار می‌شوند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به ناشناخته نبودن همه ویژگی‌های کرونا، افزود: برخلاف دیگر اجداد کرونا مثل سارس، هنوز کرونا حضور دارد اصلا ضعیف نشده است. اکنون برخلاف انتظار کرونا در مناطق گرم وجود دارد.

وی ادامه داد: کرونا در تجمعات شیوع بیشتری دارد. اگر استفاده از ماسک یا رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در استانی رعایت نشود میزان شیوع بیشتر خواهد شد. در اردیبهشت ۷۰ درصد مردم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کردند، اما اکنون این میزان به ۲۰ درصد رسیده است.

رئیسی با بیان اینکه از نظر تخت بیمارستانی و تخت ویژه هیچ کمبودی در کشور نداریم، اظهار کرد: در وضعیت بحرانی و کمبود در این خصوص نیستیم؛ ضمن اینکه برنامه ما این است که ذخیره داشته باشیم تا اگر کمبودی در استانی بود جبران کنیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در خصوص ونتیلاتور نیاز به خارج از کشور نداریم، گفت: حتی درباره ونتیلاتور‌ها اجازه صادرات نیز گرفته شده است. همچنین خیلی از نقاهتگاه‌ها استفاده نشد، اما همچنان اعتقاد داریم که تخت‌های پشتیبان باید وجود داشته باشد.

خطر کمتر کرونا در استخر‌های روباز

رئیسی متذکر شد: اگر تجمع در فضای سرپوشیده باشد امکان و شانس انتقال بیماری بیشتر خواهد بود. در استخر فضای باز یا سینمای فضای باز شانس ابتلا کمتر است؛ اگر فضا زیاد باشد و تعداد افراد کمتر باشند شانس انتقال کمتر است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به حد مجاز کلر در استخرها، افزود: اگر استخری باز شود باید از حد بالای کلر استفاده کند، در مقابل نیز باید مواظب تابش خورشید و اثر آن بر کلر باشیم. رعایت پروتکل‌های بهداشتی در همه نقاط بسیار اهمیت دارد.

حداقل یک سال دیگر باید با کرونا زندگی کنیم

وی با تأکید بر اهمیت نظارت بر اجرای پروتکل‌های بهداشت، در مورد سلامت نان گفت: حداقل یک سال دیگر باید با کرونا زندگی کنیم؛ چون تا یک سال دیگر امکان ندارد واکسن به دست ما برسد. تا زمانی که نان سنتی تولید می‌شود قطعاً مشکلات زیادی دارد و کنترل آن نیز نسبی است. البته نانی که در دمای ۶۰ درجه تنور قرار می‌گیرد قطعاً آلوده به کرونا نخواهد شد.

رئیسی با بیان اینکه به هیچ وجه از طریق نان که از تنور بیرون می‌آید کرونا منتقل نمی‌شود، گفت: البته ممکن است در مسیر انتقال آلوده شود. در صنایع تولید غذایی نیز افراد شاغل باید هر روز غربالگری شوند. در یک‌ ماه گذشته ۲۴۷ هزار واحد صنفی وصنعتی را پلمب کرده‌ایم.

رئیسی با اشاره به اینکه به استان‌های دچار شیوع بالا، اختیار داده شده تا در مورد فعالیت یا تعطیلی موقت اماکنی که تأثیر بیشتری در شیوع دارند تصمیم‌گیری شود، گفت: در برخی استان‌ها میزان درگیری ۵ درصد و در برخی ۱۰ تا ۱۲ درصد و در تهران نیز حدود ۱۵ درصد درگیر‌ی با کرونا وجود دارد.

وی با بیان اینکه میزان درگیری با کرونا در قم و گیلان به ۳۰ تا ۴۰ درصد رسید، گفت: برای اینکه ایمنی جمعی صورت گیرد باید بیش از ۶۰ درصد افراد درگیر شوند تا بگوییم استانی از بابت شیوع خیالش راحت شود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت در رابطه با انجام تست از افراد بیشتری در جامعه، بیان کرد: سه نوع غربالگری کردیم؛ یکی غربالگری تلفنی است که در این مرحله افراد علامت‌‌دار شناسایی شده و از مجموع ۷۸ میلیون نفر غربال شده دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ویزیت پزشکی شدند.

وی اضافه کرد: در مرحله دوم ۴۰ میلیون نفر غربالگری شدند که مربوط به افراد دارای بیماری زمینه‌ای و مادران باردار و سالمندان بود. سومین مرحله غربالگری نیز غربالگری آزمایشگاهی است که مربوط به موارد سرپایی بوده و افراد علامت‌دار را ابتدا به صورت پایلوت در زنجان و به تعداد ۱۰۰ نفر غربالگری کردیم.

انجام ۵۶۸ هزار تست سرپایی تاکنون

رئیسی یادآور شد: به مرور نتایج خوبی از این روش گرفتیم و مشاهده کردیم ۲۰ درصد افراد علامتدار مراجعه کننده می‌توانند در خانه قرنطینه شوند و درمان را انجام دهند. اکنون ۱۲۰ آزمایشگاه در حوزه سرپایی در کشور داریم. بیش از ۲۰ هزار تست سرپایی در روز انجام می‌دهیم و ۵۶۸ هزار تست تا روز گذشته در حوزه تست سرپایی انجام شده است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه نیاز به انجام تست توسط همه افراد وجود ندارد، ابراز کرد: اگر در خانه‌ای فردی مبتلا بوده و بیمار زمینه‌ای وجود دارد، باید تست اناجام شود. افراد جوان و سالم نیاز به تست ندارند و فقط باید موارد حفاظتی را رعایت کنند.

وی با اشاره به ابلاغ دستور انجام تست روزانه توسط نیرو‌های شاغل در صنایع غذایی، افزود: همه سطوح آلوده است و اگر ضدعفونی نیز کنیم،‌مجدداً آلوده می‌شود؛ چراکه همواره سطوح آلوده است و همه سطوح را باید آلوده فرض کنیم.

رئیسی یادآور شد: نامه‌ای را ابلاغ کردم تا افرادی که در رستوران‌ها کار می‌کنند، دستکش استفاده نکنند. دستکش باعث انتقال عفونت به نقاط دیگر می‌شود؛ بنابراین بهترین کار شستن دستهاست و کسی نباید دستکش استفاده کند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره فعالیت هیئت‌ها در ایام محرم، افزود: در این خصوص ستاد ملی مبارزه با کرونا باید تصمیم‌گیری کند؛ البته قبلاً هم اعلام کردیم که برای جلوگیری از شیوع، تجمعات مختلف ممنوع باشد و فاصله‌گذاری رعایت شود.
انتهای پیام
captcha