کد خبر: 3917416
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۷
حجت‌الاسلام و المسلمین رازینی بیان کرد:

خدمات تأثیرگذار آیت‌الله تسخیری به حوزه‌های علمیه و تقریب مذاهب

بازرس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: نظم و انضباط و تواضع و فروتنی از ویژگی‌های اخلاقی بارز آیت‌الله تسخیری بود.

به گزارش ایکنا، حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رازینی بازرس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفت‌وگو با تقریب پیرامون شخصیت علمی و اخلاقی مرحوم آیت الله تسخیری رئیس شورای عالی مجمع تقریب اظهار کرد: سابقه آشنایی بنده با آیت الله تسخیری که از مؤسسان و بنیانگذارن حرکت تقریب مذاهب اسلامی بودند، به حدود 40 سال قبل یعنی اولین سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بر می‌گردد.

وی ادامه داد: آیت الله تسخیری از شخصیت‌های نمونه و نادر و متواضعی بودند که به دنبال شهرت و نام و نشان نبودند و تأثیرگذارترین خدمات را به حوزه های علمیه و به خصوص عرصه تقریب مذاهب داشتند، از نظر علمی شخصیتی ارزشمند بودند و آثار و تألیفات ایشان گواه شخصیت والا و وجود با برکتشان است.

رازینی تصریح کرد: آیت الله تسخیری شاگردان زیادی را در حوزه‌های مختلف قم، تهران و نجف اشرف تربیت کردند؛ مسئولیت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را عهده‌دار بودند؛ دبیر کلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام و عضویت هیأت امنای جامعه المصطفی قم از دیگر مسئولیتهای ایشان بود.

وی ادامه داد: از خصوصیات اخلاقی برجسته رئیس شورای عالی مجمع تقریب، نظم و انضباط و حضور به موقع در جلسات و محل کار بود؛ به خاطر دارم زمانی ایشان از سفر طولانی خارج از کشور برگشته بودند و با همه خستگی مستقیم از فرودگاه به سوی جلسه‌ای در قم رفتند و به موقع و اول وقت در جلسه حاضر شدند.

بازرس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: تواضع آیت الله تسخیری زبانزد همه دوستان و همکاران است؛ با همه بزرگی و مقام علمی در برابر کمترین و کوچکترین همکاران با فروتنی برخورد می کرد و تمام قد می‌ایستاد؛ سبقت در سلام از رویه‌های ایشان بود و ملایمت در کلام و و بزرگواری و ادب ایشان، درسی عملی برای همه ما بود.

وی افزود: ایشان از نظرکاری از پرکارترین شخصیت‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی بود؛ عضویت در مجامع و هیئت امناهای مختلف، از جمله شورای عالی مجمع اهل بیت(علیهم السلام)، هیأت امنای جامعة المصطفی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حضور علمی در حوزه مسائل اقتصادی و بانکداری، عضویت در هیئت فقهی سازمان بورس، عضویت در هیئت فقهی بانک مرکزی و عضویت در مجامع علمی خارج از کشور، از جمله فعالیت‌های این عالم جلیل القدر بود.

حجت الاسلام رازینی خاطرنشان کرد:بیش از 50 درصد حرکت‌های تقریبی جهان اسلام از جمله نتایج حاصله کنفرانس‌های وحدت اسلامی در سایه حضور و فعالیت‌های ارزشمند آیت الله تسخیری انجام می شد و با توجه به تسلطی که ایشان به زبان عربی و منابع دینی و استدلال‌های متقن، محکم، منطقی و قرآنی داشتند، در همه مجامع جهان اسلام نقش تعیین کننده‌ای داشتند.

وی اظهار کرد: عموم شخصیت‌های برجسته مذاهب مختلف جهان اسلام در کشورهای مختلف در سفرهایی که به ایران داشتند، اولین کسی که می‌شناختند آیت الله تسخیری بود؛ ایشان را در رأس همه برنامه ها و حرکت‌ها و کنفرانس‌های تقریبی می‌شناختند و به عنوان یک شخصیت علمی، منطقی و دانشمند قبول داشتند.

حجت الاسلام رازینی در پایان گفت: این ضایعه اسفناک را به محضر حضرت ولیعصر(عج)، مقام معظم رهبری، حجت الاسلام و المسلمین شهریاری دبیرکل مجمع تقریب، عموم شخصیت‌های تقریبی و همکارانمان در مجمع تقریب و خانواده معزز ایشان تسلیت عرض می کنم.

روحشان شاد و یادشان گرامی

یادآور می‌شود، آیت الله محمد علی تسخیری رئیس شورای عالی مجمع تقریب و مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام صبح امروز در سن 76 سالگی بر اثر عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت.

 زهرا غلامی
انتهای پیام
captcha