
به گزارش ایکنا، سرویس اجتماعی خبرگزاری بینالمللی قرآن در هفتهای که گذشت رنگ و بوی میلاد پیامبر رحمت(ص) گرفته بود، از سوی دیگر وضعیت کرونا در کشور موجب شده بود تا بخش زیادی از اخبار این سرویس به این موضوع اختصاص یابد. ضمن اینکه مصاحبهها و گزارشهایی در مورد مساجد، حجاب و عفاف، مساجد و ... از جمله دیگر اخبار این سرویس بود.
تدوین سند ملی مد و لباس
سیده مرضیه شفاپور، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتوگو با ایکنا، با ابراز خرسندی از اینکه موضوع مد و لباس به حدی در کشور دیده شده که مسئولان ردهبالا خواستار تدوین سند ملی برای آن هستند، گفت: محور این سند حمایت قانونی از طراحان و فعالان عرصه مد و لباس است.

وی افزود: به تشریح اقداماتی پرداخت که این کارگروه علیرغم محدودیتهای کرونایی در حال انجام است و گفت: با وجود تداوم کرونا کارگروه در حال انجام وظایف و مأموریتهای خود است، اما شرایط موجود زمان خوبی برای پایهریزی و تدوین سندهای بنیادی در حوزه مد و لباس از جمله سند ملی مد و لباس است. معاون اول رئیسجمهور طی مرداد سال جاری بخشنامهای را به وزارت ارشاد ارائه کرد و خواستار تدوین سند ملی در دو حوزه شد که حوزه مُد یکی از این حوزه هاست.
همکاری بهزیستی و کمیته ملی پارالمپیک
تفاهمنامه همکاری بین سازمان بهزیستی کشور و کمیته ملی پارالمپیک روز شنبه ۱۰ آبانماه، با حضور محمود خسرویوفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک و وحید قبادیدانا، رئیس سازمان بهزیستی به امضا رسید.

وحید قبادیدانا، رئیس سازمان بهزیست در مراسم امضای این تفاهم نامه، بیان کرد: نگاه ما به ورزش برای افراد دارای معلولیت وسیلهای برای توانمندسازی، ایجاد امید و به عرصه جامعه کشاندن آنهاست.
آغاز دومین مرحله طرح ملی راهکار
سعید سعادتی، معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای مساجد، با اشاره به آغاز به کار دومین مرحله از طرح ملی راهکار در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) نسبت به تداوم همدلی و کمک مؤمنانه در ایام کرونایی، اظهار کرد: با عنایت به این مسئله کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با رویکرد اعتمادسازی و شبکهسازی در سطح محلات در قالب چهار محور ایمان، همدلی، کار و ایثار دومین مرحله این طرح ملی را اجرایی میکنند. دومین مرحله این طرح ملی به همت ستاد فهما در قالبهای مختلف از جمله راهاندازی مسجد و بازارچه مجازی است.

بازدید معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اندیشکده تعاون
محمدجعفر کبیری، معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به همراه مهدی حسیننژاد، مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری تعاون و البرز محمدی، مدیرکل دفتر تعاونیهای تولیدی از اندیشکده تعاون بازدید کردند. طی این بازدید زهرا نقیزاده، مدیر پروژه اندیشکده تعاون گزارشی از اقدامات انجام شده و طرحهای تولیدی این اندیشکده ارائه و به معرفی دپارتمانها و اعضای علمی حاضر در این مرکز پرداخت. در این بازید کبیری از اقدامات صورت گرفته در اندیشکده ابراز رضایت و تأکید کرد: با توجه به ترکیب تیم جوان و تحصیلکرده حاضر در اندیشکده ما انتظار داریم در حوزه تعاون اقدامات شایسته و در خوری صورت گیرد و بتواند راهگشای بسیاری از موانع موجود در این حوزه باشد.
اسناد «ایرانیان خارجنشین» و «فرهنگ ایثار و شهادت» بررسی شد
اعضای هفتمین جلسه ستاد هماهنگی اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور به بررسی «سند ایرانیان خارج از کشور» و «سند فرهنگ ایثار و شهادت» پرداختند.
حجتالاسلام سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سه سند ملی که در سند مهندسی فرهنگی تدوین آن پیشبینی شده است و در جلسه با حضور وزیر امور خارجه، معاون رئیس جمهور در امور شهدا و ایثارگران و وزیر گردشگری مطرح شد، گفت: گزارشی از وضعیت ایرانیان خارج از کشور توسط محمدجواد ظریف ارائه شد با این نگاه که چه ملاحظاتی را در سند ملی ایرانیان خارج از کشور باید مورد توجه قرار داد.

وی افزود: جامعه ایرانیان خارج از کشور به نوعی برای ما همانند ایرانیان داخل کشور و ادامه ایران و سرمایه ملی کشور به لحاظ انسانی و فرهنگی و هم به لحاظ توانمندیهای اجتماعی با توجه به تخصصهای مختلفشان هستند و این سند باید به نوعی تدبیر کند تا این پیوستگی و توجه به سرمایه انسانی ایرانیان خارج از کشور مورد توجه قرار گیرد و شرایط حمایتی را در ابعاد مختلف تأمین کند.
عاملی بیان کرد: وزارت امور خارجه باید با تعامل دیگر دستگاهها مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنیاد سعدی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری و ... با رویکرد سرمایه انسانی و سرمایه اجتماعی این سند را تدوین کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: متولی اصلی تدوین سند ایثار و شهادت بنیاد شهید انقلاب اسلامی است که دستگاههای همکار آن نیز در جلسه مشخص شدند.
وی گفت: سند دوم که در جلسه مطرح شد سند ایثار و شهادت و فرهنگ مقاومت بود که متولی آن بنیاد شهید است که به نظر میرسد پس از ۴۱ سال از پیروزی انقلاب اسلامی این فرهنگ که سرمایه آن جمع کثیری از شهدا و جامعه بزرگ ایثارگران و جانبازان هستند و یک سرمایه محوری برای کشور است. باید برگردیم و مصوبات قبلی خود را در این زمینه نگاه کنیم.
تأثیر کرونا بر روان ایرانیان
بهزاد وحیدنیا، معاون مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی به تغییر اضطرابها و سؤالهای ناشی از شیوع کرونا طی ۹ ماه اخیر اشاره کرد و گفت: مردم در حال سازگار کردن خود با سبک زندگی جدید هستند و این اضطرابها عموماً به بیماریهای روانی مزمن تبدیل نمیشود.

معاون مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور، در گفتوگو با ایکنا، به تبیین این مسئله پرداخت که آیا با تداوم شیوع کرونا، استرسها و نگرانیهای مردم در حال تبدیل شدن به بیماریهای مزمن روانی است بیان کرد: این مسئله بسیار پیچیده است و باید مورد بررسی قرار گیرد، اما در زمان بحران استرسها ادامه پیدا میکند و ممکن است شکل آن تغییر کند و میتواند پیشزمینه اضطراب باشد. با شیوع کرونا مردم دچار اضطراب و ترس شدند، ولی این اضطراب به دلیل ناشناخته بودن بیماری بود و اینکه مردم تاکنون چنین بیماریای را تجربه نکرده بودند و بیشتر تماسهایی که با خط ۱۴۸۰ تماس گرفته میشد درباره این بود که آیا ما مبتلا میشویم؟ چه کنیم تا مبتلا نشویم؟ یعنی بسیاری از سؤالها جنبه بهداشتی و پزشکی داشت.
۸۱ هزار زندانی با امام حسین (ع) عهد بستند
سیدعلی تهامی، سرپرست دفتر فرهنگی ـ تربیتی زندانهای کشور، در مراسم تشریح برنامههای اربعین ۹۹ سرپرست دفتر فرهنگی ـ تربیتی زندانها از قرائت عهدنامه از سوی ۸۱ هزار زندانی با امام حسین (ع) خبر داد و گفت: ۷۲ هزار زندانی نیز در طرح قرائت قرآن شرکت کردند.
شیوههای تبلیغ دین باید روزآمد شود
فروغ پارسا، رئیس پژوهشکده مطالعات قرآنی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، در گفتوگو با ایکنا، به تبیین شیوه تبلیغ دین از سوی پیامبر اکرم(ص) و مقایسه آن با امروز پرداخت و بیان کرد: اگر بخواهیم معارف دینی را حتی به شیوه ۱۰ سال پیش تبلیغ کنیم، واقعاً جفا به علم محسوب میشود. پیامبر(ص) و همه بزرگان دینی ما همیشه توصیه به رعایت مقتضیات زمان و مکان به ویژه استفاده از دانشهای روزآمد کردهاند که در امر تبلیغ دین نیز باید بدان پایبند بود.
تبلیغ منحصر به روحانیت نیست و باید مردمی شود
حجتالاسلام و المسلمین علی اصغر سهرابی، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران با تأکید بر اینکه تبلیغ منحصر به روحانیت نیست و باید رویکرد مردمی به آن داد، از آغاز عملیات بزرگ شهید سلیمانی از ۱۳ آبان خبر داد و گفت: این عملیات با محورهایی همچون توزیع کمکهای مردمی با محوریت مسجد و مرمت خانههای فرسوده در حاشیه تهران تا ۱۳ دی ماه، سالروز شهادت سردار دلها، اجرا میشود.
۸۰ مرکز نیکوکاری «منّا» افتتاح شد
آیین افتتاح ۸۰ مرکز نیکوکاری دانشگاهی نهال انقلاب با نام اختصاری «منّا» در سراسر کشور با حضور مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) و حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، روز دوشنبه، ۱۲ آبانماه به صورت مجازی برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها طی مراسم افتتاح ۸۰ مرکز نیکوکاری در دانشگاهها، با اشاره به سخنی از امیرالمؤمنین(ع)، گفت: تعهد و مسئولیت متوجه دانش و افراد داناست، یعنی هرکس عالم شد، متعهد است. اگر در دانشگاه تراز، رسالت انسانی، ایمانی، اخلاقی، انقلابی و علمی مورد توجه قرار بگیرد، این دانشگاه متوجه مسائل جامعه خواهد بود.
«همزیستی مسالمتآمیز»؛ تفکر وحدتآفرین صادق آل محمد (ع)
محمدجواد یاوری، عضو هیئت علمی دانشگاه امام باقر(ع) با بیان اینکه همزیستی مسالمتآمیز در جامعه اسلامی، تفکر وحدتآفرین امام صادق(ع) بود، گفت: پیشوای ششم شیعیان جهان یک سجیه اخلاقی قوی در حوزه روابط اجتماعی داشتند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام باقر (ع) قم، در گفتوگو با ایکنا، در رابطه با سیره اجتماعی امام صادق(ع) و روشهای ایشان در برخورد با معضلات اجتماعی اظهار کرد: وجود مقدس امام صادق(ع) تمام تلاش خود را معطوف به زنده نگه داشتن دین مبین اسلام و اقامه سنتهای الهی کرد و با مدیریت خود، جامعه شیعه را از بحرانهای اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی عبور داده و از هویت ایشان حراست کرد.
وی ادامه داد: امام صادق(ع) در حوزه سیره اجتماعی، جامعه زمان خود را به دقت رصد و آسیبشناسی میکند و برای برطرف کردن آسیبهای اجتماعی نیز فعالانه وارد میدان میشود. به عبارت دیگر ایشان سعی میکردند تا رفتارها، باورها و ارزشهای جامعه اسلامی را که پس از رحلت رسول خدا(ص) دچار دگرگونی شده و حتی تأثیرات منفی زیادی را نیز بر زندگی برخی از شیعیان گذاشته بود، آسیبزدایی کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه امام باقر(ع) با بیان اینکه در دوران امام صادق(ع) سنت نبوی تقریبا به فراموشی سپرده شده بود، تصریح کرد: یکی از بنیادیترین فعالیتهای آن حضرت در این حوزه، هویتبخشی به جامعه شیعه بود. امام صادق(ع) ضمن سطحبندی شیعیان در مورد مسئله ولایتپذیری، تلاش فراوانی در زمینههای مختلف همچون پایبندی جامعه اسلامی به شریعت، اتحاد و یکپارچگی بین مسلمین، برداشتن نزاع و اختلافات، نظارت بر رفتارهای اجتماعی و از همه مهمتر همزیستی مسالمتآمیز بین مسلمانان از هر نوع فرقه و تفکری داشتند.
واکاوی دلایل به نتیجه نرسیدن دستورات اسلام برای وحدت در حج
حجتالاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به گزارههای وحدت آفرین در حج، گفت: در کنار تلاش استکبار، منیتها و دیدگاههای سیاسی عواملی برای تحقق نیافتن وحدت در جهان اسلام است.
وی با پرداختن به بخشی از خطبه حضرت زهرا(س) (معروف به خطبه فدکیه) که فرمودند: خداوند حج را عامل تقویت دین قرار داده است، گفت: حج اگر با چارچوبهای خودش برگزار شود، عاملی در همبستگی و وحدت جهان اسلام و تقویت دین خواهد بود. در حج گزارههایی از وحدت در نظر گرفته شده که همبستگیآفرین است. همه اعمال حج ایجاد وحدت، الفت و یکپارچگی میکند. مثلاً کسی که میخواهد محرم شود نمیتواند لباسی به غیر از لباس وحدت بپوشد و همه یکرنگ هستند، همه یک ذکر در تلبیه میگویند حتی محل اعمال نیز مشخص است و باید همه در میقات محرم شوند. یعنی مکان، زمان، ذکر و لباس و ... یکی است و همه باید در عین وحدت به یک سمت عبادت کنند.
مشارکت ۱۲ هزار ایرانی در «پازل همدلی»
وحید قبادیدانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اجرای طرح پازل همدلی با هدف تأمین نوشتافزار ۶۰ هزار دانشآموز نیازمند، گفت: ۱۲ هزار ایرانی ۴۰۰ هزار قطعه از پازل را خریدهاند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در محل تولید و دوخت کیفهای اهدایی در طرح پازل همدلی به دانشآموزان نیازمند، با اشاره به اینکه این کیفها از سوی معتادان بهبودیافته با کیفیت بالا دوخته و سپس با نوشتافزارهای ایرانی تکمیل و به ۶۰ هزار دانشآموز نیازمند اهدا میشود، درباره طرح پازل همدلی گفت: به دنبال بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر انجام مواسات، تعاون و احسان برای مردمی که در اثر کرونا دچار مشکل شدهاند پویش بزرگ ایران همدل در سطح کشور با همکاری دستگاهها و نهادهای مختلف شکل گرفت.
رکوردهای سیاهی که کرونا برجای گذاشت
در هفتهای که گذشت کرونا روزانه رکوردهای مختلف را جابهجا کرد و در سیاهترین روز خود را با ۴۴۰ کشته ثبت کرد.
در این مدت بیشترین تعداد مبتلایان روزانه با ۸ هزار و ۹۳۲ نفر به مرزهای ۹ هزار نفر نزدیک شد. همزمان وزیر بهداشت از جهش ژنتیکی ویروس به سمت بیماریزایی و انتشار وسیعتر آن خبر داد.
اما این هفته خبرهای خوشی نیز در راه بود. چرا که سعید نمکی وزیر بهداشت از آغاز فاز انسانی واکسن ایرانی کرونا خبر داد و مشاور عالی وی نیز در گفتوگو با ایکنا از استراتژی جدید برای مقابله با کرونا خبر داد.
از سوی دیگر زمزمههای تعطیلی دو هفتهای تهران در حالی در هفته اخیر شنیده میشد که معاون درمان ستاد عملیات مقابله با کرونا استان تهران از احتمال این اتفاق در هفته آینده خبر داد.
انتهای پیام