مسعود حبیبی، رئیس جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، در این نشست ضمن تسلیت به مناسبت شهادت دانشمند بزرگ کشور، شهید محسن فخریزاده گفت: امیدواریم بتوانیم در راه ایشان قدم برداشته و موجبات موفقیت و سربلندی کشور را فراهم کنیم.
حبیبی در ادامه با بیان اینکه پژوهشکده ترمیم زخم جهاددانشگاهی در زمینههای مختلفی فعالیت دارد، گفت: فعالیتهای پژوهشی مختلفی در حوزه ترمیم زخم، تأثیرات نور بر زخم، نانو ذرات و تولید پانسمانهای نوین از جمله این فعالیتهاست.
وی افزود: همچنین در حوزه نشر دانش نیز کارگاههای مختلفی برگزار کرده و صدها نفر از پزشکان و پرستاران در این کارگاهها شرکت کرده و شبکه بزرگی در مورد درمان و ترمیم زخم ایجاد شده است.
حبیبی با اشاره به برگزاری هفتمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت در شرایط پاندمی کرونا اظهار کرد: اگرچه نتوانستیم یک گردهمایی حضوری برگزار کنیم، اما با استفاده از فضای مجازی فرصتی ایجاد شده تا از همه محققان این حوزه استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در کنگره امسال بیش از ۱۶ نفر از محققان بینالمللی از پنج قاره دنیا در این کنگره حضور داشته و در کنار محققان و پژوهشگران داخلی آخرین دستاوردهای پژوهشی و کاربردی ترمیم زخم و بافت را ارائه میدهند.
حبیبی یاداور شد: در این کنگره همچنین پنلهای تخصصی نیز در حوزه استفاده از فناوریهای جدید در حوزه ترمیم زخم و استفاده از تله مدیسین(پزشکی از راه دور) برگزار میشود.
وی با بیان اینکه ۳۵ مقاله به کنگره دبیرخانه کنگره ارائه شده است، افزود: امسال بخش دانشجویی کنگره به صورت محدود برگزار میشود.
وی در رابطه با اهمیت پرداختن به موضوع زخم و ترمیم بافت گفت: هر روز تعداد زیادی از اندامها در جهان به دلیل زخمهای مزمن قطع میشود و در ایران نیز سالیانه ۱۰۰ هزار عضو به دلیل زخمهای ناشی از دیابت، عروق و .. قطع میشود، به همین دلیل پژوهش برای پیشگیری از به وجود آمدن زخمهای مزمن و درمان آنها از اهمیت خاصی برخوردار است.
پروین منصوری، دبیر علمی بالینی این کنگره نیز در ادامه با بیان اینکه زخمهای مزمن یک چالش جهانی است، گفت: این زخمها به دلیل عوارضها و مرگو میرهایی که در جهان ایجاد میکند، بار مالی بسیار زیادی بر کشورهای مختلف تحمیل میکند.
وی افزود: بسیاری از بیماریهای مختلف مانند دیابت، بیماریهای عروقی و فشارخون میتواند عوارضی مانند زخمهای مزمن را به وجود بیاورد، به همین دلیل در ایران و به ویژه در جهان دانشگاهی سعی کردهایم به آن بپردازیم تا راهکارهای پیشگیری و درمان آن را بهتر بشناسیم.
منصوری افزود: در این کنگره ۴۶ سخنران و محقق شرکت میکنند که ۱۶ نفر از کشورهای مختلف مانند امریکا، آلمان، مالزی، کانادا، استرالیا، لبنان، پاکستان و آفریقای جنوبی هستند. همینطور محققان داخلی در مورد آخرین راهکارها و شیوههای درمانی به بحث و تبادل نظر میپردازند.
وی با بیان اینکه هفتمین کنگره زخم و ترمیم بافت از 12 تا 14 آذرماه برگزار میشود، اظهار کرد: در کنگره امسال علاوه بر روشهای جدید ترمیم زخم و بافت، زخمهای عروقی و قلبی، پانسمان جدید، سندرومهای ژنتیکی همراه با شکنندگی پوست، روشهای جدید مولکولی درمانی، مهندسی بافت و بیماری پوستی مهم و ناشناخته و مراقبت از زخم در دوران کووید ۱۹ به صورت عملی و تله میدیسین مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
سیدمهدی طبایی، عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی، نیز در این کنگره با اشاره به مجازی برگزار شدن این کنگره گفت: شیوه برگزاری کنگره این فرصت را به ما داده است تا آن را به صورت گستردهتر برگزار کرده و بتوانیم از حضور محققان بیشتری بهرهمند شویم.
وی با بیان اینکه شیوع زخمهای مزمن ۱ تا ۲ درصد جمعیت دنیا را درگیر کرده است، اظهار کرد: در امریکا حدود شش میلیون نفر جمعیت دچار زخمهای مزمن شدهاند که تخمین زده میشود سالیانه حدود ۲۵ میلیارد دلار هزینه بر این کشور وارد کند.
طبایی بیان کرد: زخمهای ناشی از بیماریهایی مانند دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای کلیوی و فشار خون عمدهترین زخمهای مزمن هستند. با توجه به افزایش چاقی، کم تحرکی و شیوع دیابت، زخمهای ناشی از آنها نیز روز به روز افزایش مییابد.
وی یادآور شد: کنگره زخم ابتکاری است که از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران و جهاددانشگاهی راهاندازی شده و امیدواریم بتوانیم دستاوردهای قابل توجهی برای کشور و به ویژه بیماران مبتلا به زخمهای مزمن داشته باشیم. امسال همچنین رویکرد جدیدی در رابطه با ترمیم زخم در دوره کرونا و استفاده از تله مدیسین نیز در کنگره مورد بحث قرار داده میشود.
وی در پاسخ به ایکنا، مبنی بر چگونگی برخورد کنگره بینالمللی زخم با بیماری EB، نیز گفت: این بیماری به دلیل مسائل ژنتیکی به وجود میآید که در کنگره سخنرانیهایی نیز در مورد سندرومهای ژنتیکی وجود دارد. ضمن اینکه یکی از دستاوردهای ما در کنگره زخم تولید و بومیسازی پانسمانهایی است که برای زخمهای مزمن مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: جهاددانشگاهی چهار پانسمان رایج را در دنیا مورد هدف قرار داده و مراحل مطالعاتی آنها انجام شده و امیدواریم در سالهای آینده به تولید تجاری آن بپردازیم.
غلامرضا اسماعیلی جاوید، دبیر اجرایی هفتیمن کنگره زخم و ترمیم بافت نیز گفت: برخی از سخنرانیهای این کنگره در استدیو ضبط شده و در شبکههای مجازی منتشر میشود تا تمامی دانشجویان و اساتید بتوانند از مطالب ارائه شده استفاده کنند.