کد خبر: 3939881
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۹
معاون پژوهشی جامعةالمصطفی العالمیه:

نگاه کمیّت‌گرایانه از آسیب‌های پژوهشی است

معاون پژوهشی جامعةالمصطفی العالمیه گفت: از آسیب‌های جدی حوزه پژوهشی می‌توان به نگاه کمیت‌گرایانه اشاره کرد، چرا که این امر نوعی سطحی‌نگری به دنبال دارد.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مجید عبادی، معاون پژوهشی جامعةالمصطفی العالمیه ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در جامعةالمصطفی کوشیده‌ایم به کیفیت‌گرایی و عمق‌نگری توجه روزافزون داشته باشیم و از نگاه کمیت‌گرایانه بپرهیزیم.

استاد جامعةالمصطفی العالمیه با بیان اینکه هفته پژوهش از ۲۲ تا ۲۷ آذرماه خواهد بود، به شعار سال جاری هفته پژوهش در المصطفی اشاره کرد و افزود: با توجه به شرایط فعلی جامعه، شعار امسال را «پژوهش و فضای مجازی» انتخاب کرده‌ایم و بسیاری از فعالیت‌ها را معطوف به این عرصه ارائه خواهیم کرد.

وی با اشاره به ارائه محتوای پژوهشی در فضای مجازی با توجه به شرایط کنونی، تصریح کرد: با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹، بیشتر برنامه‌های این هفته در فضای مجازی برگزار می‌شوند و در برنامه‌های حضوری نیز دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی به معرفی وبینار‌های علمی هفته پژوهش پرداخت و گفت: مدارس وابسته و پیوسته جامعةالمصطفی در قم و شهر‌های دیگر، با دعوت از فرهیختگان، پنج وبینار با موضوعات پژوهشی برگزار می‌کنند. این وبینار‌ها با توجه به نیاز‌های جامعه هدف و مسائل روز برگزار خواهد شد و مسائلی مانند پاسخ قرآن به نیاز‌های روز بشر و تمدن نوین اسلام را مورد توجه قرار خواهد داد.

معاون پژوهش جامعةالمصطفی بازدید از برخی مراکز را از دیگر برنامه‌های معاونت پژوهش در هفته پژوهش برشمرد و ابراز کرد: این بازدید‌ها علاوه بر هفته پژوهش، در طول سال نیز به صورت مستمر انجام می‌شود. نشست مدیران معاونت پژوهش با مسئولان پژوهش نمایندگی جامعةالمصطفی در مشهد، از دیگر برنامه‌هایی است که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار خواهد شد و مسائل مختلف در زمینه پژوهش مورد بحث و ارزیابی قرار خواهد گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی با بیان اینکه در هفته پژوهش، به همت پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی وبینار «افول کرامت انسانی در غرب» برگزار می‌شود، افزود: یکی از برنامه‌های اصلی معاونت پژوهش در این هفته، برپایی نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش است؛ در این نمایشگاه، بخشی از آثار صفوف و مرکز بین‌المللی ترجمه و نشر المصطفی، شامل کتاب‌های متعدد به فارسی و زبان‌های دیگر ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه افتتاحیه نمایشگاه با حضور رئیس جامعةالمصطفی انجام می‌شود، تصریح کرد: طی یکی، دو سال گذشته، به دلیل شرایط حاکم بر جامعه، فعالیت‌های پژوهشی، مراکز حوزوی در هفته پژوهش کم‌رنگ شده است. با این حال، تصمیم گرفته‌ایم تسلیم محدودیت‌ها نشویم و برنامه‌هایی را حتی به صورت مجازی ارائه دهیم و دستاورد‌های پژوهشی جامعةالمصطفی را به منصه ظهور برسانیم.

معاون پژوهش جامعةالمصطفی یکی از نقاط قوت پژوهش جامعةالمصطفی را توجه به نیاز‌های جامعه هدف دانست و اظهار کرد: رویکرد پژوهشی جامعةالمصطفی، توجه روزافزون به نیاز‌های جامعه هدف است. بدین ترتیب، از کار‌های تکراری جلوگیری می‌شود.

وی ضمن تأکید بر تعریف شبکه نیاز‌های پژوهشی، از اهتمام معاونت پژوهش جامعةالمصطفی به تدوین این طرح خبر داد و بیان کرد: معاونت پژوهش جامعةالمصطفی در نظر دارد با کمک پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی، پیش از تعیین مسائل و موضوعات پژوهش، به تعریف شبکه نیاز‌ها همت گمارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی ایجاد شرایط ایده‌آل در عرصه پژوهش و رفع کمبود‌ها در این زمینه را ضروری ارزیابی کرد و گفت: پژوهش‌ها باید معضلات جامعه اسلامی را برطرف کند و توجه به نیاز‌های پژوهشی و ریل‌گذاری پژوهش‌ها به این منظور انجام می‌شود.

معاون پژوهش جامعةالمصطفی، در ادامه، با اشاره به تنوع زبانی فراوان در جامعةالمصطفی بیان کرد: یکی از سیاست‌های جامعةالمصطفی، ترویج و گسترش آموزش زبان فارسی است که در این زمینه دستاورد‌های درخشانی داشته است. با توجه به تنوع زبانی فراوان، جامعةالمصطفی از ظرفیت‌های زبانی طلاب غیرایرانی بهره‌مند می‌شود و آثار متعددی به زبان‌های مختلف ترجمه و در دسترس مخاطبان قرار داده است که این هم یکی دیگر از توانمندی‌های جامعةالمصطفی به شمار می‌رود.

انتهای پیام
captcha