به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، علی نیکبخت، با بیان اینکه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر سه نوع هسته و شرکت نوآور و فناور وجود دارد و از تمامی این شرکتها حمایت میشود، گفت: دسته اول، هستههایی هستند که دارای ایده نوآورانه و تیم خوب برای ورود به بازار هستند که این شرکتها بیشتر در مراکز نوآوری دانشکدهها مستقر هستند.
وی افزود: دسته دوم شرکتهایی مستقر در مراکز رشد هستند که دارای محصول اولیه با سطح تکنولوژی بالا هستند.
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: دسته سوم شرکتهای دانش بنیان هستند که محصولات آنها به مرحله تجاریسازی رسیده است و به خوبی وارد بازار شدهاند.
فعالیت 288 شرکت فناور و دانش بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دکتر نیک بخت اظهار کرد: درمجموع، 288 شرکت فناور و دانش بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزههای مختلف مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه ماموریت مدیریت توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه حمایت و پشتیبانی از تبدیل ایدههای نوآورانه و دستاوردهای علمی به فناوریها و محصولات مورد نیاز کشور و جامعه و شکلدهی شرکتهای دانشبنیان است، تاکید کرد: این مدیریت از سه بخش مراکز نوآوری و کارآفرینی، مرکز رشد و مرکز هدایت شرکتهای دانشبنیان تشکیل شده و ضمن ترویج فرهنگ کارآفرینی در سطح دانشگاه تلاش میکند تا با شناسایی نخبگان و صید ایدههای ناب و انجام حمایتهای مادی و معنوی، مقدمات لازم برای تبدیل آنها به شرکت دانشبنیان موفق را فراهم آورد.
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: مدیریت توسعه نوآوری و فناوری از نظر استانداردهای مراکز فناوری کشور به حدی از بلوغ و فعالیت رسیده است که این مرکز می تواند به عنوان پارک علم و فناوری فعالیت کند که در تلاش هستیم مجوز راه اندازی پارک علم و فناوری را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخذ کنیم تا بتوانیم خدمات بیشتری به شرکت های مستقر در دانشگاه ارائه کنیم.
نیکبخت تاکید کرد: فضای پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در قالب برجهای فناوری تعریف شده است. در این خصوص برج فناوری ابن سینا به عنوان برج فناوری شماره ۱ با بیش از 8 هزار متر مربع زیربنا محل استقرار نزدیک به ۱۰۰ شرکت زیرمجموعه میباشد. برج فناوری شماره 2 این دانشگاه نیز تا بهمن ماه سال جاری در تقاطع کوچه بالاور و خیابان ولیعصر افتتاح میشود. برج فناوری شماره ۳ در خیابان بزرگمهر واقع شده و برج فناوری شماره ۴ نیز در تقاطع خیابان بزرگمهر و در مجاورت سفارت فلسطین خریداری شده که امیدواریم تا شهریور ماه سال آینده آماده بهره برداری شود.
راه اندازی 4 مرکز فعال نوآوری در دانشکدهها
وی اظهار کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر اولین دانشگاهی است که در سطح دانشکدههای خود اقدام به راه اندازی مراکز نوآوری کرده و تاکنون 4 مرکز فعال نوآوری در دانشکدهها راه اندازی شده و سه مرکز نیز در شرف تاسیس قرار دارند.
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: همچنین به دنبال ایجاد پهنه فناوری دانشگاه هستیم که برای اجرای این پروژه نیازمند انعقاد تفاهم نامهها و توافق نامههای مختلف با شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستیم.
نیک بخت اظهار کرد: برنامه داریم واحد تجاریسازی را در مدیریت توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی کنیم تا از این طریق بتوانیم به تجاری سازی ایده و محصولات شرکتها کمک کنیم و همچنین زمینه تجاری سازی یافتههای پژوهشی دانشگاه را نیز فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه شرکتهای فناور و دانش بنیان مستقر در دانشگاه به عنوان شرکتهای پیشرو و موفق در زمینه فعالیت خود شناخته میشوند، تاکید کرد: شرکتهای دانش بنیان و فناور این دانشگاه در حوزههای مختلف درحال فعالیت هستند که تعدادی از شرکتهای این دانشگاه در حوزههای انرژی و محیط زیست، مهندسی پزشکی و سلامت، فناوری اطلاعات و ارتباطات و سایر زمینه های تخصصی فعال هستند که دارای عملکرد بسیار مطلوبی هستند.
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: عملکرد اکثر این شرکت ها در حوزه تخصصی خود بسیار مطلوب ارزیابی می شود. به طوریکه در سال ۹۸ با وجود شیوع بیماری کرونا در اواخر سال مجموع فروش شرکتهای تابعه در حدود ۱۱۲ میلیارد تومان بوده و همچنین نزدیک به ۸۵۰ نفر در این شرکتها مشغول به فعالیت است.
وی افزود: نشانه این عملکرد مناسب را میتوان در فعالیت شرکتهای تابعه در دوران کرونا مشاهده کرد. به گونهای که فعالیت برخی از شرکتهای این دانشگاه با شیوع بیماری کرونا بیشتر شده است. برای مثال شرکتهایی در این دانشگاه فعال هستند که مراقبتهای پزشکی و ویزیت های آنلاین را برعهده دارند که طبق برآوردهای صورت گرفته این شرکت ها حدود 2.5 تا 3 میلیون سفر شهری را در بازه زمانی ابتدای اسفند ۹۸ تا پایان اردیبهشت ۹۹ کاهش داده اند. از این دست خدمات می توان به پلتفرم های سرویس دهی در حوزه مشاوره آنلاین حقوقی و روانشناسی نیز اشاره نمود.
افزایش فعالیت شرکت های فناور دانشگاه صنعتی امیرکبیر در دوران شیوع کرونا
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: برخی شرکتهای مستقر در دانشگاه به دلیل اینکه فعالیتهای تخصصی ارائه می دادند در دوران کرونا توانستند توسعه بسیاری داشته باشند. به عنوان مثال شرکتی در دانشگاه فعال بود که این شرکت هم اکنون ۷۰ درصد بازار وبینارهای کشور را در اختیار دارد.
وی تاکید کرد: با وجود شیوع کووید-19، در مجموعه فعالیت مراکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه رشد داشته است، به گونهای تعداد تیمهای مستقر در این مراکز نسبت به پایان سال 1398 به میزان 48 درصد و تعداد اعضای فعال در این تیم ها به میزان 20 درصد رشد داشته است.
نیک بخت بیان کرد: مقایسه آمارهای موجود در سال 98 و شش ماهه نخست امسال نشان میدهد که در این مدت میزان اشتغال در شرکتهای دانش بنیان، واحدهای فناور و تیم های مستقر در مراکز نوآوری دانشگاه به میزان 40 درصد افزایش داشته است.
برنامهریزی برای توسعه بازار و کمک به تجاری سازی محصولات شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور
نیک بخت اظهار کرد: برنامه داریم با حمایت از شرکتها زمینهای را فراهم کنیم که بخشهای تحقیق و توسعه شرکتهای فناور و دانش بنیان مستقر در دانشگاه رشد یابد. به عنوان مثال یکی از شرکت های مدیریت که در زمینه ساخت کیت تشخیص کرونا فعالیت دارد با توسعه محصولات خود موفق شده است گام های مهمی در تولید واکسن کرونا بردارد.
وی گفت: یکی دیگر از برنامههای مهمی که در این خصوص در دست اجرا است اعطای تسهیلات به شرکتهای فناور و دانش بنیان با کمک بانکهای مختلف کشور است که کمک به توسعه زیرساختها و توسعه محصولات شرکت را هدفگذاری کرده است. از این بین میتوان به تسهیلات قرض الحسنه بلند مدت با عنوان فن آفرینی، تسهیلات مشارکت مدنی و همچنین گرنت فناوری اشاره کرد.
مدیر توسعه نوآوری و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: شرکتهای فناور و دانش بنیان دانشگاه که در زمینه انرژی و محیط زیست فعالیت میکنند سرمایه گذار خارجی دارند که این امر نشان میدهد این شرکتها در حوزه تحقیقات و توسعه فعالیت خود به خوبی درحال برنامهریزی و فعالیت هستند.
نیک بخت بیان کرد: برنامه داریم شرکتهای جدید فناور و نوآور را در مرکز رشد دانشگاه مستقر کنیم. رسالت ما توسعه فرهنگ فناوری در دانشکدهها است که راه اندازی مراکز نوآوری در این راستا بوده است.
انتهای پیام