امروزه تمامی کشورهای دنیا به یکدیگر وابسته هستند و هیچ کشوری وجود ندارد که بتواند به تولید تمامی کالاهای مورد نیاز بپردازد. کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. ما برای تولید کالاهای مختلف نیازمند مواد اولیهای هستیم که از دیگر کشورها به ایران وارد میشوند.
واردات نقشهای مختلفی در جوامع مختلف بازی میکند و بر کلیت اقتصادی کشور تأثیرگذار است. دلایل اصلی اقتصادی واردات عبارتند از:
مواد اولیه: ما در کشورمان برای تولید بسیاری از کالاها نیاز به مواد اولیهای داریم که در کشور موجود نیست، امکان ساخت آن وجود ندارد یا از لحاظ اقتصادی واردات آن به صرفهتر و ارزانتر است.
تنظیم بازار: گاهی به دلایل مختلفی از جمله خشکسالی بخشهایی از تولید دچار مشکل شده و برای تنظیم بازار و حفظ تعادل اقتصادی در کشور لازم است تا واردات محصول از دیگر کشورها صورت پذیرد.
ارتقای تکنولوژی: استفاده از تکنولوژی روز موجب تولید بهینه محصولات و رشد علم در کشور است. ضروری است در بعضی از بخشها که امکان استفاده از تکنولوژی داخلی وجود ندارد یا صنعت آن شکل نگرفته تکنولوژی ارتقا پیدا کند که این کار فقط با واردات انجام پذیر است.
حفاظت از منابع محدود داخل کشور: برخی منابع داخلی کفاف استفاده جمعیت 80 میلیونی را ندارد و در صورتی که از منابع موجود استفاده نماییم به مشکل خواهیم خورد. نمونهای از این دست کالاها کاغذ است. تولید کاغذ از جنگلهای داخلی موجب تخریب جنگلها شده و نابودی زمین را در پی خواهد داشت.
افزایش فضای رقابتی و کارایی تولید: لازم است تا بخشهایی از صنعت در رقابت بینالمللی با دیگر شرکتهای خارجی قرار بگیرد تا کیفیت محصولات تولید شده همسطح با جدیدترین تولیدات بینالمللی باشد.
یکی از مواردی که اغلب بازرگانان و تاجران با آن مواجه شدهاند، گیر کردن کالا در گمرک است. هر یک روز تأخیر در ترخیص کالا میتواند موجب افزایش هزینههای سرسامآور برای واردکنندگان شود که این امر نیز موجب افزایش هزینه برای خریداران محصول خواهد شد.
شرکت خدمات بازرگانی تاجر فعال در حوزه بازرگانی از ابتدای سال 1399فعالیت خود را آغاز کرده است. هم اکنون بسیاری از بازرگانان در سطح کشور جهت امور وارداتی و صادراتی خود از تاجر مشاوره و کمک میگیرند. شرکت خدمات بازرگانی تاجر توانایی ترخیص کلیه کالاها و محمولههای وارداتی را در حداقل زمان ممکن دارد. هم اکنون شرکت خدمات بازرگانی تاجر با بسیاری از ترخیصکاران مطرح در گمرکات کشور همکاری میکند و بسیاری از بارها در گمرک فرودگاه امام خمینی(ره) و بنادر مهم جنوبی و شمالی کشور نظیر بندر شهید رجایی، بندرعباس، بندر انزلی و... توسط ترخیصکاران تاجر ترخیص میشوند.
برخی خدمات تاجر در حوزه ترخیص کالا عبارتند از:
فرد یا شرکت ترخیص کار نماینده قانونی و حقوقی واردکننده کالا به کشور است و با توجه به تجربه و دانشی که طی سالها فعالیت در این حوزه کسب نموده است به بازرگانان کمک میکند تا به سریعترین شیوه کالای خود را از گمرک و طی تشریفات رسمی کشور ترخیص نمایید.
فرد ترخیص کار برای اینکه بتواند به بهترین نحو ترخیص کالا را انجام دهد نیازمند اطلاعات در زمینههای زیر است:
برای سریعتر انجام شدن فرایند ترخیص بهتر است که قبل از ورود کالا به گمرک مدارک ذکر شده را در اختیار ترخیص کار قرار دهید تا با توجه به اطلاعات کافی و در نظر گرفتن فرایندهای قانونی مراحل اداری زودتر شروع شود. در صورتی که کالاهای شما برای وارد شدن به کشور نیاز به دریافت مجوز از ارگان یا مؤسسه خاص دیگری را نیز داشته باشد باید این مدارک را نیز به شخص ترخیص کار تحویل دهید. با توجه به تغییر مداوم قوانین گمرکی در کشور ایران بسیار حائز اهمیت است که شخص ترخیص کار از تجربه و دانش کافی برخوردار باشد.
برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه حمل و نقل بینالمللی هوایی و دریایی به وبسایت خدمات بازرگانی تاجر مراجعه کنید.
مدارک نادرست یا نبود مدرک: یکی از سندهای بسیار مهم در هنگام ترخیص کالا صورتحساب اصلی است که مرتبط با محموله وارداتی میباشد و فقدان این مدرک میتواند منجر به طولانی شدن فرایند ترخیص کالا شود.
نداشتن آشنایی کافی با قوانین گمرکی کشورک: وجود قوانین مختلف در زمینه واردات کالا،موجب ایجاد سردرگمی هایی برای بازرگانان شده است. همچنین وضع قوانین جدید و عدم اطلاع کافی بازرگان می تواند روند ترخیص کالا را کند نماید. یک ترخیص کار حرفه ای باید به با تمامی قوانین گمرکی و شیوه های اداری آشنایی داشته باشد تا به بهترین نحو بتواند مجوزهای گمرکی را اخذ نماید. بهترین راه برای جلوگیری از چنین مشکلاتی راهنمایی از یک فرد مسلط یا تماس با یک شرکت خدمات بازرگانی از جمله شرکت بازرگانی تاجر است.
کدام کشورها بیشترین صادرات به ایران را دارند؟
با افزایش تحریم ها و فشار وارده به شرکتهای بین المللی، واردات محصولات از کشورهایی نظیر آلمان، ژاپن و کره جنوبی به ایران کاهش یافت اما واردات از ترکیه و واردات از دبی به دلیل نزدیکی به ایران افزایش چشمگیری داشته است. این کشورها با دارا بودن تکنولوژیهای پیشرفته و به روز و همچنین امکان تبادلات مالی و تجاری با ایران تبدیل به بازیگران اصلی در این حوزه شدهاند.
در حال حاضر نیز کشور چین مهمترین شریک تجاری ایران محسوب میشود و با امضای سند همکاری 25 ساله بین این دو کشور پیش بینی میشود که حجم مبادلات تجاری بین دو کشور افزایش داشته باشد. تنوع بسیار زیاد محصولات در چین همراه با هزینههای مناسب تولید در این کشور موجب شده تا بسیاری از تاجران ایرانی در زمینه واردات از چین به فعالیت بپردازند. به نحوی که بسیاری از مواد اولیه مورد نیاز شرکتهای داخلی از کشور چین تأمین می شود و اغلب محصولات الکترونیکی موجود در کشور نیز ساخت کشور چین است.
انتهای پیام