به گزارش ایکنا، تهران نیوز نوشت: عماد افروغ، استاد دانشگاه و نماینده سابق مجلس در دوره هفتم گفت: انقلاب اسلامی خود یک قدرت نرم محسوب میشود و بیش از آنکه با ابزارهای نظامی و سختافزارانه تعریف شود با قدرت مردمی و مؤلفههای انسانی در شرایط کنونی عالم تعریف میشود؛ یعنی ابتدا باید عالم را خوب شناخت تا متوجه شد که قدرت نرم جمهوری اسلامی در کجاها باید دنبال شود.
وی گفت: اگر نیاز بشر کنونی را متوجه نشویم و خاستگاه معرفتی و نظری و تاریخی انقلاب اسلامی را درک نکنیم، اصلاً متوجه نخواهیم شد که انقلاب اسلامی خود یک قدرت نرم و برآمده از قدرت تودههاست که اصطلاحاً به آن قدرت ضعف میگویند. ما یک مفهومی داریم بهنام ضعف قدرت و یک مفهومی داریم بهنام قدرت ضعف. قدرت ضعف به این معناست که ضعفا هم قدرت دارند که اگر این قدرت متراکم شود کاملاً میتوانند قدرتهای بالا را به راحتی به زیر بکشانند.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: ما از این منظر باید قدرت نرم جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی را فهم کنیم و با اتکا به محرومان، مستضعفان و با اتکا به کساتی که در طول تاریخ مورد ظلم و ستم واقع شدهاند، میتوان قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران را افزایش داد و حتی اگر میخواهیم قدرتمان ورای ایران هم بیشتر شود، ضروری است که چهره و صبغه مردمی خودمان را حفظ کنیم؛ یعنی ببینیم مستضعفان دنیا به چه نیاز دارند و چه مطالباتی دارند تا مطابق خواستههای آنها عمل کنیم.
افروغ با بیان اینکه هرگاه به تودهها و مستضعفان توجه شد، قدرت نرم نظام افزایش یافته است، بیان داشت: بنابراین نباید صرفاً تمام سرمایهگذاریهای انجامشده برروی قدرت سخت باشد و از قدرت نرم غافل شد، البته نمیگویم که باید از قدرت سخت غفلت کرد؛ بنابراین همانطورکه انقلاب اسلامی با مشتهای گرهکرده و با حضور مردم به پیروزی دست یافت و توانست یک رژیم تا بُن دندان مسلح را از قدرت ساقط کند، امروزه هم میتوان با تقویت قدرت نرم به اهدافمان دست یابیم و حتی اهداف نظامی را هم تحقق بخشید.
وی با بیان این مطلب که انقلاب اسلامی همانند نهضت امام حسین علیهالسلام است، یادآور شد: در خصوص شهید سلیمانی باید دو مقطع زمانی را مدنظر قرار داد؛ یکی سردار سلیمانی پیش از شهادت و دیگری سردار سلیمانی بعد از شهادت. خون شهید سلیمانی است که به تدریج پیروزیهای بسیاری را برای ما به ارمغان آورده است.
این استاد دانشگاه در همین رابطه افزود: من در اینجاد پرسشی را از باب وجود حداقل یک تقارن و نه یک رابطه علی، مطرح میکنم. چه نسبتی میان رأی نیاوردن ترامپ و شهادت سردار سلیمانی است؟ یا چه نسبتی بین شیوع ویروس کرونا و شهادت سردارسلیمانی است؟ بعد از شهادت سردار سلیمانی است که اتفاقاتی در دنیا رقم میخورد و تحولات زیادی از جمله ضربه و لطمه به نظام سرمایهداری و وجهه اقتصادی ترامپ وارد میشود.تا قبل از اینکه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شود، خیلیها میگفتند ترامپ در سیاستهای اقتصادی موفق بوده است، اما چطور میشود که یکباره شیوع کرونا در آمریکا، نرخ بیکاری در این کشور را به ۵۰ میلیون نفر افزایش میدهد. اینها بیحساب و کتاب نیست. باید یک نگاه الهیاتی نیز به مسائل داشت.
افروغ بیان داشت: من معتقدم اگر قدرت نرم را لحاظ کنیم، شهادت سردار سلیمانی جایگاه خودش را پیدا خواهد کرد و کیفیت، ارزش خودش را پیدا میکند، عرض تاریخ ارزش خود را مییابد؛ بنابراین تنها نباید بهطول تاریخ و کمیت نگاه کرد و نیز تنها نباید به شمشیر نگاه کرد. مخصوصاً در دنیای کنونی که ضعفا هم قدرت دارند.
این استاد جامعهشناس با بیان اینکه به میزان فاصله گرفتن از قدرت نرم، توفیقاتمان در سطح بینالملل کاهش خواهد یافت، تصریح کرد: حتی اگر تا بُن دندان هم مسلح شویم، اما از قدرت نرم فاصله بگیریم، توفیقی در سطح بینالملل نخواهیم داشت. مگر شاه تا بُن دندان مسلح نبود؟ مگر شاه با اتکای به آمریکا ژاندارم منطقه نبود؟ اما در نهایت چه سرنوشتی برای او رقم خورد؟ پس قدرت مردمی همراه با یک رابطه یکرنگ و صادقانه و همراه با اعتماد عمومی است که میتواند قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران را روزافزون کند؛ بنابراین قدرت نرم در شعارهای انقلاب اسلامی نهفته است که شعارهای انقلاب اسلامی چیزی جزء آزادی، عدالت و اخلاق نیست و اگر از اینها فاصله بگیریم، قدرت نرم ما سستتر میشود.
انتهای پیام