
به گزارش ایکنا، به نقل از ایحا، جلسه دفاع از پایاننامه قرآنی با عنوان «روش های مبارزه قرآن با منکرات فرهنگی » با نگارش سیدکبیر موسوی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و با راهنمایی حمید محمدیراد و داوری محمد سبحانی، در دانشکده علوم قرآنی مراغه برگزار شد.
در چکیده این پایاننامه این چنین آمده است: بدون شک امروزه دنیای اسلام از جمله کشور اسلامی ایران با منکرات فراوانی مواجه است. این منکرات سد محکمی در برابر استقلال، عزت، آزادی و رفاه امت اسلامی بوده و مانع روابط فرهنگی عاقلانه و زندگی در سایه فطرت سلیم انسانی است.
در آموزههای اسلامی آمده است که انسانها در پرتو آرامش و امنیت اخلاقی و روانی و اجتماعی و فرهنگی، میتوانند مسیر سعادت و کمال را بدون هیچ دغدغه و مانعی پیموده و به قلههای سعادت برسند. در این نوشتار، منکر فرهنگی مورد نظر میباشد و منکر در لغت به معنای زشت، قبیح و ناشایسته آمده است، ولی در اصطلاح فقهی عبارت است از فعلی که عقل و شرع آن را انکار کند و ناپسند بشمارد. معنای «فرهنگ»، بیرون کشیدن، بالا کشیدن و برکشیدن است و در اصطلاح جامعه شناسی فرهنگ به معنای ادب، تربیت، دانش، معرفت، مجموعه آداب و رسوم و آثار علمی و ادبی است؛ و مقصود از «منکرات فرهنگی» اعمال ناپسندی است که در حوزه فرهنگ رخ میدهد از قبیل بدعتهای دینی، رواج خرافات، اشاعه فحشا، چشم چرانی، بدحجابی، سوء ظن و. در این تحقیق تلاش میشود به این سوال که در قرآن برای مبارزه با منکرات فرهنگی چه روشهای اتخاذ شده است، پاسخ دهد. فرایند تحقیق نشان میدهد که قرآن کریم با دعوت به تعقل، توصیه به تقوا و اقامه نماز، ارائه الگو برتر و نفی جهل و خرافهگرایی و با انذار مرتکبین منکرات، مبارزه با منکرات فرهنگی را در دستور کار خود قرار داده است.
انتهای پیام