
همهگیری بیماری کرونا در ایران و جهان فعالیتهای قرآنی را نیز تحت تأثیر قرار داده و بسیاری از جلسات و محافل را به تعطیلی کشانده است. در این شرایط با استفاده از فضای مجازی، گفتوگوهایی با فعالان قرآنی استانهای مختلف خواهیم داشت تا ضمن معرفی ظرفیتها و توانمندیهای قرآنی اقصی نقاط کشور، از مسئولان و نهادهای تصمیمگیرنده در توسعه فرهنگ قرآنی، حل مشکلات فعلی را مطالبه کنیم. طی هفتههای گذشته در قالب سوژهای با عنوان «ایران سرای قرآن» با فعالان قرآنی استانهای مختلف از جمله آذربایجان غربی، مازندران، سیستان و بلوچستان، سمنان، گیلان، لرستان، کردستان، آذربایجان شرقی و کرمان به گفتوگو پرداختیم. در این گفتوگوها بر بیبهرگی مردم جنوب و شرق کرمان از فعالیتهای بهروز قرآنی، نبود عدالت در توزیع بودجههای قرآنی و تداخل کاری سازمانهای داعیهدار ترویج قرآن به عنوان مشکلات اصلی فعالیت قرآنی استانها تأکید شد. در ادامه برای پیگیری بیشتر به سراغ حجتالاسلام والمسلمین احمد دوستمحمدی، مدیر اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمان رفتیم تا ضمن ارائه وضعیت فعالیت قرآنی این استان، مشکلات فعالان قرآنی را پیگیری کنیم.
وی در گفتوگو با ایکنا با اشاره به وضعیت فعالیت قرآنی استان و مشکلات و دغدغههای فعالان قرآنی، گفت: یک سال است که اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت برنامههایش را در استانها انجام داده و روند فعالیتهای قرآنی مطلوب است. البته در استان کرمان هم مانند سایر استانها موازیکاری وجود دارد و میتوان به برنامههای سازمان ارشاد، اوقاف، تبلیغات اسلامی و قرارگاههای موجود اشاره کرد و هرکدام از این نهادها ساز خود را میزنند، اما معمولاً مردم و فعالان قرآنی انجام امور قرآنی را از اداره تبلیغات اسلامی انتظار دارند.
همکاری نهادهای فرهنگی از موازیکاری میکاهد
مدیر اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمان افزود: با توجه به تشکیل اتحادیه قرآنی، خدمات قرآنی تقریباً یکی شده است، اما متأسفانه برخی قرارگاهها اقدامات سلیقهای و موازی انجام میدهند که منجر به افت کیفیت فعالیتهای قرآنی در استان کرمان میشود. مثلاً متوجه میشویم که قرارگاه خاتمالاوصیا یا قرارگاههای دیگر یک برنامه قرآنی دارند، در صورتی که میتوانستند این کار را با همکاری و هماهنگی متولیان قرآنی از جمله اداره تبلیغات استان انجام دهند و ما هم قطعاً به آنها کمک میکردیم، اما به سراغ ما نمیآیند، در حالی که برای همکاری دوجانبه آمادگی وجود دارد.
دوستمحمدی با بیان اینکه همکاری نهادهای فرهنگی در اجرای برنامههای قرآنی ضمن کاهش موازیکاری، به تولیدات قرآنی فاخر منجر میشود که به نفع استان و مردم خواهد بود، اظهار کرد: خوشبختانه اموری را که سازمان دارالقرآن به ما محول میکند طبق برنامه و دستور انجام میدهیم. گاه برخی از برنامهها را برای تقویت همکاری به اتحادیههای قرآنی ارسال میکنیم تا وحدت رویه ایجاد شود. همچنین اتحادیه ناظر فعالیتهای قرآنی مؤسسات تحت پوشش سازمان تبلیغات اسلامی و ارشاد است و بدین ترتیب باعث اعتدال میشود.
وی در خصوص چرایی بیبهره بودن مردم جنوب کرمان از فعالیتهای قرآنی گفت: اگر چنین وضعیتی را اعلام کردهاند، قطعاً برای سالهای گذشته است. اکنون در جنوب استان خانههای قرآن در قیاس با شمال و مرکز کرمان فعالترند و بهتر کار میکنند و طبق آمار شهرهای جنوبی کرمان به صورت مرتب فعالیت قرآنی دارند. همچنین بیشتر کمکها به فعالیت قرآنی استان به جنوب کرمان هدایت میشود که این امر به دلیل محرومیت این مناطق است، حتی بیشتر قرآنهایی را که از سازمان دارالقرآن تحویل میگیریم به مناطق جنوب استان تحویل میدهیم و این مناطق اولویت اول ماست.
نبود بودجه کافی
مدیر اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمان در خصوص وضعیت بودجه فعالیتهای قرآنی ادارات و نهادهای متولی و وجود عدالت در این مورد بیان کرد: استان کرمان یکی از پهناورترین استانهای کشور است، ولی امسال بودجه کشوری ما بسیار محدود بود و مدیریت اداره کل تبلیغات اسلامی استان مجبور شد که برای اجرای برنامهها از نهادهای دیگر پول بگیرد تا بتوانیم فعالیتهایمان را پیش ببریم.
دوستمحمدی درباره وضعیت مربیان قرآنی این استان هم گفت: با توجه به دورههای که در این مورد برگزار شده است، نیاز به مربی قرآن اشباع شده است و باید تخصصیتر بر روی مباحث کار کنیم. اکنون داور قرآنی کم است و باید بودجهای را به این منظور اختصاص دهیم و بیشتر به این سمت و سو برویم. امروز داوران قرآنی کشور انحصاری شدهاند. اگر بتوانیم داوران بیشتری را پرورش و تعلیم بدهیم و مجوز آنها را بگیریم، در بهبود وضعیت اثرگذار خواهد بود.
انتهای پیام