کد خبر: 3972816
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۷
برخط جامعه/

تلاش برای بهبود ارتباطات و فرهنگ‌سازی در رشد نرخ جمعیت

سرویس اجتماعی خبرگزاری ایکنا، در هفته‌ای که گذشت اخباری در راستای رویداد‌های مهم این هفته منتشر کرد که بخش مهمی از آن به روز ارتباطات و روابط عمومی، سالروز تخریب بقیع و گرامیداشت روز ملی جمعیت اختصاص داشت.

برخط جامعه

به گزارش ایکنا، سرویس اجتماعی این خبرگزاری، در هفته‌ای که گذشت، اقدام به انتشار اخباری در رابطه با مناسبت‌های این هفته از جمله روز ارتباطات و روابط عمومی‌ها و نشست‌های مرتبط با این روز، سالروز تخریب بقیع و گرامیداشت روز ملی جمعیت کرد که به برخی از مهم‌ترین آنان اشاره می‌کنیم.
سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی در آستانه ۲۷ اردیبهشت‌ماه، روز ارتباطات و روابط عمومی در پیامی فرارسیدن این روز را به تمام فعالان این حوزه و به‌ویژه به همکاران پرتلاش در بخش‌های مختلف این عرصه اثرگذار و مهم در جهاددانشگاهی تبریک گفت و بر لزوم تدوین طرح‌های ارتباطی بر مبنای آینده‌پژوهی تأکید کرد.
 
وی در پیام خود آورده است: مراکز آینده‌پژوهی باید علاقه‌مندانه و با روش‌های علمی نظیر تحلیل اهداف، به سازماندهی اطلاعات موجود و مطلوبیت‌ها پیرامون آینده پرداخته و حاصل مطالعات خود را در اختیار دست‌اندرکاران حوزه ارتباطات و روابط عمومی قرار دهند؛ با چنین همکاری نزدیکی می‌توان انتظار داشت طرح‌های ارتباطی که بر مبنای آینده‌پژوهی تدوین می‌شود، دقیق‌تر و همه‌جانبه‌تر بوده و از همه مهم‌تر با آمادگی کامل به استقبال تغییرات، تحولات و بحران‌های احتمالی آتی بروند.
 

«احترام به دیگران» و تبادل موقعیت، تحقق معنای جامع روابط‌ عمومی


نشست مدیران روابط‌عمومی دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همزمان با روز ارتباطات و روابط عمومی برگزار شد و سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست با بیان اینکه امروزه نیازمند یک بازمهندسی ارتباطی هستیم، گفت: این بازمهندسی موجب به رسمیت شناختن همه ذی‌نفعان، افزایش شفافیت، توسعه ارتباطات شبکه‌ای و پاسخگویی می‌شود و معنای جامع «روابط عمومی شبکه‌ای» است. رسیدن به یک ظرفیت بهینه و موثر، مستلزم توانایی نرم‌افزاری و پلتفرم‌های ارتباطی هوشمند سازمان در کنار «تفکر احترام به دیگران» است.

خیامی
میزان بهره‌مندی حاکمیت از علم ارتباطات در مدیریت کرونا


عبدالکریم خیامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) نیز به مناسبت روز ارتباطات در گفت‌وگو با ایکنا، به تأثیرات و فواید مهم بهره‌گیری از علم ارتباطات در کاهش خسارات ناشی از شیوع بیماری کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: بهره‌مندی حاکمیت از علم ارتباطات و فعالیت و برون‌داد اساتید و دانشگاهیان این عرصه در زمینه شیوع بیماری کرونا در کشور باید بیشتر از شرایط فعلی باشد.
 

حکیم زاده
آغاز ثبت‌نام الکترونیک مدارس از خردادماه


این هفته همچنین نشست خبری معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با موضوع تشریح برنامه‌ها و فرایند ثبت‌نام مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ برگزار شد. رضوان حکیم‌زاده در این نشست با بیان اینکه امکان ثبت‌نام الکترونیک تمام مقاطع تحصیلی فراهم شده است، گفت: خانواده‌ها برای ثبت‌نام پایه اول در کنار پیش ثبت‌نام، مراجعاتی نیز باید به مدارس داشته باشند.

ابتکار
تصویب لایحه «تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند»


معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با انتشار توئیتی از تصویب لایحه پیشنهادی معاونت زنان و خانواده به دولت مبنی بر اصلاح ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی مربوط به تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند خبر داده و آورده است: لایحه پیشنهادی معاونت زنان و خانواده در مورد اصلاح ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی مربوط به تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند در هیئت دولت تصویب شد.

روز جهانی موزه
۱ سال فرصت‌سوزی برای معرفی میراث فرهنگی کشور


این هفته همچنین روز جهانی موزه را سپری کردیم. محمدرضا کارگر، مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به مناسبت این روز، در گفت‌وگو با ایکنا در رابطه با سرنوشت بازدید مجازی مردم از موزه‌های کشور به ویژه در شرایط کرونایی موجود، اظهار کرد: امسال نیز بسیاری از تور‌های مجازی را به صورت آنلاین برگزار کردیم و در حال حاضر نیز فعالیت‌های بسیار خوبی در رابطه با ایجاد زیرساخت‌های لازم برای بازدید اینترنتی مردم از تمامی موزه‌های زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صورت گرفته است. البته زمانی که در موزه‌های کشور به دلیل شرایط سخت کرونایی به روی مردم بسته است، کارکنان و پژوهشگرانی که نیاز به تحقیق و بررسی اشیا و موزه‌ها دارند، در محل موزه‌ها و اماکن تاریخی حاضر شده و خدمات خود را همچون سابق ارائه می‌دهند.

ایران همدل
رشد ۱۲۳ درصدی کمک‌های مردمی در طرح ایران همدل


نشست خبری از سوی کمیته امداد امام خمینی(ره) به منظور ارائه گزارش نهایی کمک‌های جمع‌آوری شده در پویش ایران همدل و طرح اطعام مهدوی نیز روز سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه برگزار شد و مجید باجلان، معاون اداری و مالی کمیته امداد امام خمینی(ره) در این نشست با بیان اینکه ارزش مالی اجرای طرح‌های اطعام مهدوی، افطاری ساده و بسته‌های غذایی از ابتدای امسال، یک هزار و ۲۹۲ میلیارد تومان بوده است، گفت: ریالی از این وجوهات از اعتبارات دولتی نبوده و تماما از مرجع کمک‌های مردمی بوده که نسبت به سال گذشته ۱۲۳ درصد رشد داشته است.

موکب اربعین
برنامه موکب‌ها برای اربعین حسینی ۱۴۰۰ اعلام شد


رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اعلام خبر آغاز ثبت‌نام از متقاضیان پروانه موکب‌داری برای اربعین ۱۴۰۰ و با بیان اینکه هنوز مسئولان دو کشور ایران و عراق در خصوص چگونگی برگزاری کنگره عظیم اربعین امسال، تصمیم نهایی را نگرفته‌اند، گفت: تدابیر لازم در خصوص دو احتمال برگزاری عمومی یا محدود زائران در اربعین اندیشیده شده است.

فارسیجانی
ارائه غیرهنری یک شاهکار هنری در رسانه ملی


این هفته همچنین گزارش دو نشست از مجموعه نشست‌های نخستین نمایشگاه مجازی قرآن کریم منتشر شد. یکی از این نشست‌ها با موضوع «شبکه‌های تخصصی قرآنی و معارفی رسانه ملی؛ فرصت‌ها و تهدیدها» با حضور پرویز فارسیجانی، از تهیه‌کنندگان باسابقه رسانه ملی و یکی از عناصر فعال در حوزه تولید برنامه‌های معارفی و نیز معصومه نصیری، کارشناس رسانه و حوزه سواد رسانه‌ای بود. این دو کارشناس تأکید کردند که دین عزیزترین و ارزشمندترین هدف انقلاب اسلامی و انبیای الهی بوده است و به همین دلیل نیز نباید در کار رسانه‌ای به ضعیف‌ترین ساختار‌ها و مدل‌ها بسنده شود. قرآن کریم خود یک شاهکار هنری است و زمانی که آن را با نگاه غیر هنری ارائه دهیم، مخاطبان همراهی چندانی نخواهند داشت.

دورهمی مذهبی ها
دورهمی مذهبی‌ها در حباب شبکه‌های اجتماعی داخلی


نشست مجازی دیگر از مجموعه نشست‌های مجازی نمایشگاه قرآن با موضوع «شیوه تولید و توزیع محتوای جذاب دینی و قرآنی در فضای مجازی»، با حضور ابوالقاسم شکوری، مدیر پورتال تخصصی قرآن مؤسسه اطلاع‌رسانی تبیان و حجت‌الاسلام سیدهادی موسوی، طلبه فعال در فضای مجازی و مدیر صفحه آیه‌گرافی، برگزار شد که این دو کارشناس و فعال قرآنی در فضای مجازی بر این مسئله تأکید کردند که افرادی که در بستر پلتفرم‌های بومی فعالیت می‌کنند، در حباب هستند و فعالیت آن‌ها بیشتر شبیه به دورهمی مذهبی است، در حالی که امروزه پلتفرم‌ها به عنوان سکو‌های انتشار به محتوا‌ها جهت می‌دهند. اتفاقی که در این جریان رخ داده، این است که افراد متناسب با رشد فزاینده تکنولوژی، خود را به روز نکردند و از این قافله عقب ماندند.

بقیع
تخریب آثار اسلامی همچنان ادامه دارد


این هفته همچنین به مناسبت هشتم شوال و سالروز تخریب قبرستان بقیع، با حجت الاسلام عمار ابوطالبی، پژوهشگر و نویسنده تاریخ بقیع و معاون تبلیغ و ارتباطات حوزه علمیه قم گفتگو کردیم. وی به تشریح روندی پرداخت که وهابیت تلاش کرده آثار تاریخی اسلام را نه تنها در دو شهر مکه و مدینه بلکه در بلاد اسلامی تخریب کند و گفت: تخریب آثار اسلامی از سوی وهابیت با تخریب قبور بقیع پایان نیافت.

عتبات
نگرانی از فعالیت آزادبرها در سفر به عراق


حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت در گفت‌وگو با ایکنا، ضمن اظهار نگرانی شدید از فعالیت آزادبر‌ها در بردن زائران به کشور عراق، گفت: سازمان حج و زیارت تنها مرجع قانونی و سازمان متولی برای بردن زائران به عتبات عالیات است، اما با شیوع کرونا و صدور مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر ممنوعیت سفر به عراق تمام فعالیت‌های کاروان‌های مجاز زیر نظر سازمان حج و زیارت متوقف شد. دست سازمان حج و زیارت بسته شده است، طبیعتاً شبکه زیرزمینی و قاچاق تشکیل شده است.

روز ملی جمعیت
انتظار عجیب مسئولان برای افزایش نرخ باروری


۳۰ اردیبهشت، روز ملی جمعیت بود. ایکنا به مناسبت این روز به تهیه گزارشاتی پرداخت، از جمله آنکه در گزارشی به بررسی اقدامات و راهبرد‌های ملی اشاره کرده و آورده است: اگر نگاهی به راهبرد‌های ملی که برای افزایش جمعیت اندیشیده شده و اقدامات ملی که باید در این خصوص اجرا می‌شد بیندازیم، خواهیم دید که به نظر می‌رسد میزان اجرای این راهبرد‌ها با میزان افزایش جمعیت رابطه معناداری دارد، اما آنچه با کمبود روبروست و خلأ آن به شدت احساس می‌شود فاصله عمیق بین وعده‌ها با عمل مسئولان است. مدیریت امور انسانی با ابلاغ و دستور راه به جایی نمی‌برد و نیاز به برنامه‌ریزی و عمل دارد تا به نتیجه مطلوب منجر شود، اما به راستی راهبرد‌ها و اقدامات ذیل تا چه حد عملیاتی شده است و عملیاتی نشدن آن طی سال‌های اخیر پیگیری کدام نهاد و سازمان را به دنبال داشته است؟


خطر کاهش جمعیت ایران


ایکنا در گزارش دیگری آورده است: خطر کاهش و پیری جمعیت ایران یک واقعیت علمی است و هیچ متخصصی در این زمینه هیچ شکی ندارد. عموم مردم نیز با یک نگاه ساده به شیب تند کاهش جمعیت متوجه آن می‌شوند. متخصصان نیز به اندازه کافی در این خصوص هشدار داده‌اند. در حالی که همه مسئولان بر خطر کاهش جمعیت تأکید دارند و عملاً هیچ یک از ۱۴ بند سیاست‌های کلی «جمعیت» با موفقیت اجرایی نشده است، دعوای مسئولان کشور بر سر بند نهایی سیاست‌های تشویقی است و دعوا‌های بین‌بخشی و پاسکاری وظایف تنها اقدامی که نتیجه‌ای نیز برای افزایش جمعیت ندارد.
عاملی

فرهنگ‌سازی مقدم بر قانون‌گذاری در رشد جمعیت است

همایشی نیز به منظور گرامیداشت روز ملی روز پنج‌شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه با همکاری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا در محل بیمارستان نجمیه تهران برگزار شد. سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این همایش با بیان اینکه سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، با ۷۰ هزار تولد کمتر روبرو بودیم و این امر خطری برای جمعیت محسوب می‌شود، گفت: باید در پنج سال آینده شاهد تغییر روند نرخ رشد جمعیت باشیم. فرهنگ‌سازی در این حیطه از قانون‌گذاری مؤثرتر است.

ضیایی پرور
آیا ما سواد رسانه‌ای داریم


در هفته‌ای که گذشت، انتشار کلیپ‌های آموزشی تکنیک‌های سواد رسانه‌ای که با حضور حمید ضیائی‌پرور، استاد دانشگاه و کارشناس ارتباطات، در استدیو مبین خبرگزاری ایکنا ضبط گردیده، آغاز شده است. در قسمت نخست این مجموعه، استاد دانشگاه و کارشناس ارتباطات در تشریح مفهوم سواد رسانه‌ای، گفت: کسی که سواد رسانه‌ای دارد می‌تواند لابه‌لای خطوط و پیام پنهان و مستتر پیام‌های رسانه‌ای را درک کند.


آموزش یک تکنیک مهم برای تولیدکنندگان محتوا در فضای مجازی


ضیائی‌پرور در قسمت دوم این مجموعه آموزشی ضمن تشریح تکنیک هرم وارونه در خبرنگاری و تولید محتوای رسانه‌ای، گفت: افرادی که با هر شکل و در هر بستری محتوا تولید می‌کنند باید سبک هرم وارونه را بیاموزند.

سیما فردوسی
مدیریت مراسم ازدواج در دوران کرونا زیر سایه بلوغ فکری زوجین


خبرگزاری ایکنا هچنین در راستای رسالت آموزشی خود اقدام به ارائه بسته‌های آموزشی برای خانواده‌ها در محور‌های مختلف کرده که در همین راستا «سیما فردوسی»، روانشناس بالینی و کارشناس خانواده به بیان نکاتی مهم در موضوع آموزش خانواده‌ها پرداخته است. دهمین قسمت از این بسته‌های آموزشی با موضوع «معایب طولانی شدن دوران نامزدی» از سوی سیما فردوسی، روانشناس بالینی و خانواده ارائه شده است. وی در این قسمت بیان کرده است: عروس و دامادی که خود را بالغ می‌دانند به نحوی که قصد تشکیل خانواده دارند، باید متوجه این موضوع باشند که اصرار بر برگزاری مراسم ازدواج در دوران کرونا امری بیهوده و پرخطر است.

کولیوند
اعلام آمادگی سازمان اورژانس کشور برای کمک به مجروحان فلسطینی


پیر حسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور، در نامه‌ای به وزیر بهداشت اعلام کرد که این سازمان برای اعزام تیم‌های فوریت‌های پزشکی و درمانی جهت کمک به مصدومین و مجروحین هجوم وحشیانه رژیم غاصب اسراییل آمادگی دارد و تمام توان خود را جهت انتقال مصدومین و مجروحین به ایران به کار خواهد گرفت.

گروه های جهادی
گروه‌های جهادی و دشواری کار با هزینه‌های شخصی


مدیر گروه جهادی سفیران نور تهران با بیان اینکه اداره گروه‌های جهادی با هزینه‌های شخصی بسیار سخت و دشوار است، از مسئولان درخواست کرد تا گروه‌های جهادی را در خدمت‌رسانی به محرومان یاری کنند.

انتخابات
بسته موضوعی احکام شرعی انتخابات منتشر شد


معیار‌های کاندیدای اصلح، راه‌های تشخیص کاندیدای اصلح، اجازه شوهر برای شرکت در انتخابات، استفاده از بیت‌المال در تبلیغات انتخابات، مرز بین غیبت و روشنگری در انتخاب و ... موضوعاتی است که در بسته موضوعی احکام شرعی انتخابات از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور) منتشر شده است.
انتهای پیام
captcha