حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس سابق شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفتوگو با ایکنا، درباره قیام 15 خرداد و نقش مردمی بودن آن در به ثمر نشستن انقلاب اسلامی گفت: وقتی به آیات قرآن مراجعه میکنیم میبینیم قرآن از کلمه خدا آغاز شده و با کلمه ناس( مردم) ختم شده است. خداوند در قرآن کریم میفرماید: «لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَيِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الكِتابَ وَالميزانَ لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ»؛ (ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم و با آنها کتاب (آسمانی) و میزان (شناسایی حقّ از باطل و قوانین عادلانه) نازل کردیم تا مردم قیام به عدالت کنند). در واقع مردم باید خودشان به پشتوانه رهبر و برنامه قیام کنند و قسط و عدل را برپا کنند؛ به عبارتی مردم مجری دستورات و برنامه پروردگار هستند.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) به عنوان معمار انقلاب براساس همین نگاه قرآنی فرموند «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم، نه یک کلمه زیاد». بنابراین باید به کمک هر دو؛ مبانی اسلامی و مردم، کشور را به پیش ببریم و اداره کنیم تا در جامعه عدالت و اخلاق محقق شود. در 15 خرداد 1342 نیز پس از دستگیری امام(ره) مردم اگر در تهران، قم، ورامین و دیگر نقاط اعتراض نمیکردند، در صحنه حاضر نمیشدند و شهید نمیشدند، شاید اساسا امکان وقوع انقلاب اسلامی تحقق پیدا نمیکرد.
عضو جامعه روحانیت مبارز بیان کرد: به دلیل اهمیت این روز در تاریخ انقلاب اسلامی بود که امام(ره) فرمودند من 15 خرداد را برای همیشه عزای عمومی اعلام میکنم تا این روز و شهدای آن و تأثیر عمیق آن در طول نهضت اسلامی همیشه زنده بماند و به دست فراموشی سپرده نشود.
حجتالاسلام اکرمی با بیان اینکه امروز هم کشور به مانند حضور مردم در قیام 15 خرداد به مشارکت مردم در انتخابات نیاز دارد، گفت: مردم در 28 خرداد به عنوان تکلیف و وظیفه دینی، قانونی و ملی خود در انتخابات شرکت کنند تا یک رئیسجمهوری و دولت مقتدر بر سر کار بیاید و به پشتوانه رأی بالای مردمی بتواند به وظیفه خودش عمل کند و کشور را در مسیر پیشرفت و حل مشکلات به پیش ببرد.
حجتالاسلام اکرمی درباره دلیل نقطه عطف دانستن قیام 15 خرداد در فرآیند پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در دورهای که همه جنبشها و انقلابها متکی به غرب یا شرق بودند، قیام 15 خرداد اتفاق جدیدی بود که نه شرقی و نه غربی بود و بدون اتکا به هیچ قدرت و سلاحی و تنها با حضور، فداکاری و اعتراض مردم شکل گرفت و در حقیقت جرقه مردمی و دینی بودن انقلاب اسلامی از همین حرکت زده شد و منجر به پیروزی نهایی انقلاب در 22 بهمن 1357 شد.
حجتالاسلام اکرمی درباره اینکه برخی صحبتها مبنی بر بیاشکال بودن مشارکت و حضور پایین مردم در انتخابات یا تأثیر مشارکت کمتر در انتخاب گزینه بهتر و مخالفت این نوع سخنان با فلسفه حرکاتی ماند قیام 15 خرداد و انقلاب اسلامی گفت: این سخنان کاملا با فرمایشات امام و رهبر معظم انقلاب در تضاد است و هیچ نسبتی با اندیشه امام(ره) و رهبری و آرمانهای شهدای 15 خرداد و انقلاب اسلامی ندارد و نباید اجازه داد این سخنان به تحریف اندیشه امام(ره) و واقعیت ریشه مردمی انقلاب اسلامی و قیام 15 خرداد منجر شود.
رئیس پیشین شورای فرهنگی نهاد ریاستجمهوری در پایان تصریح کرد: همچنین مشارکت حداکثری یکی از مهمترین راههای مهم نشان دادن اقتدار، مشروعیت و اعتبار جمهوی اسلامی به دنیا از جمله دشمنان قسمخورده انقلاب و ایران است. درست است که با مشارکت حداقلی بالاخره دولت تشکیل میشود و کار خود را انجام میدهد اما چنین مشارکتی نمیتواند پیامآور اقتدار و مشروعیت نظام باشد و چنین دولتی نمیتواند با قدرت به حل مسائل و مشکلات اقتصادی کشور بپردازد.
انتهای پیام