به گزارش ایکنا، جامعه مبلغان کشور، روز گذشته، 16 خردادماه با نشستی در محل حسینیه صاحبالزمانی تهران در سوگ سالروز رحلت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی و سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) نشسته و بر لزوم توجه به احیای آرمانهای امام راحل در پرتو رهنمودهای رهبر معظم انقلاب تأکید کردند.
در این نشست که بههمت حسینیه صاحب الزمانی تهران به سرپرستی حمیدرضا نقاشیان و حجتالاسلام ادیب یزدی از سخنرانان و مبلغان کشور و جمعی از مبلغان کشور برگزار شد، در ابتدا آیاتی چند از کلام الله مجید توسط مهدی میرزاخانی، قاری ممتاز کشور، قرائت و با اجرای حجتالاسلام والمسلمین ادیب یزدی نیز همراه بود.
طبق روال در ابتدای این جلسه بعد از ذکر یکی از نکات فقهی از سوی حجتالاسلام اسدی از مدرسان حوزه و دانشگاه درباره اهمیت فقهی تكتيف و تكتف (دست بستن در حین قرائت نماز توسط برادران اهل سنت) و چگونگی آن از باب فقهی و احادیث و روایات، مورد نقد و بررسی قرار داد.
سخنران اصلی این جلسه آیتالله اعرافی یکی از محققان و عضو شورای نگهبان بود، اعرافی ضمن تشریح وضعیت تاریخی امامت امام جعفر صادق(ع) و شرایط حاکم بر بلاد تحت فرمان حاکمیت آن دوره، ابعاد مختلف امامت ایشان را شرح و بر اهمیت چندوجهی بودن زمان امامت ایشان تأکید کرد.
یکی از مهمترین نکات این بحث بهوجود آمدن احزاب و فرق انحرافی متعدد در آن زمان و مبارزه امام صادق(ع) با افکار و توطئههای آن دوران بود.
آیتالله اعرافی ضمن توضیح آن که امام باید با رعایت شرایط سخت آن دوران با برنامهریزی و احاطه به تمام زوایای ارزشی دین مبین اسلام احیاگر اصول و قواعد بجا مانده از جد بزرگوار خود میشدند اشاره داشته و افزودند ایشان در حدود بیش از سی سال امام خود که یکی از طولانیترین ایام در بین ائمه معصومین(ع) است با تربیت حدود چهار هزار شاگرد در مکتب خود صادرکننده اسلام ناب محمدی بوده و شاهد آن هستیم در هر باب و در هر مسئلهای از مسائل پیش آمده آن دوران چه از حیث حقوقی، علمی، فلسفی، اخلاقی و غیره یکی از پرگفتارترین معصومین در آثار بجا مانده از وجود نازنین خویش هستند، بهگونهای که رجال حدیث در مجموعههای گردآوری شده در هر موضوعی از وجود ایشان حدیثی ذکر و این امر نیز این امام بزرگوار را به مرکز توجه و رجوع محدثان و مبلغان بدل کرده است.
در بخش دیگر سخنرانی آیتالله اعرافی امام راحل و تخصصهای ایشان در علوم مختلف را برشمرده و ضمن ذکر توجه مبلغان به خصائص ویژه حضرت امام رحمتالله علیه عصر ظهور ایشان را نیز عصری متفاوت در 200 سال گذشته برشمرد.
وی افزود: هر یک از خصائص امام رضوان الله تعالی علیه به تنهایی کافی بود تا امام را بهعنوان یکی از نوادر قرن خویش بین علما و رجال معرفی کند، وجوهی مانند فقه، فلسفه، عرفان، سیاستشناسی، ترجمه و تفسیر قرآن کریم که در هر کدام آن امام سرامد دوران خود بودند کافی است تا نام ایشان را جاودانه بر علوم مختلف ماندگار نماید، اما چیزی که باعث فراگیری نام و ماندگاری ایشان بود ظلمستیزی با استکبار و همدل کردن مردم در قالب یک صدای واحد برای برقراری حکومتی اسلامی و صدور اهداف جمهوری اسلامی به سراسر دنیا است.
وی با بیان این مطلب که من بشخصه و به دلیل تحقیق در بسیاری از موارد مجبور به بسیاری از سفرهای متعدد در خارج از کشور بودم اشاره داشته و اضافه کرد: صد سال پیش در همین شهر قم حاج شیخ عبدالکریم حائری حوزه علمیه را بنا نهاد و شما اگر پیش از ظهور انقلاب اسلامی به آنجا میرفتید در بهترین حالت کمتر از هفت یا هشت ملیت بودند که در باب مسائل دینی در قم تحصیل میکردند، اما امروز و گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی توسط امام راحل شاهد دهها هزار مشتاق از سراسر دنیا با بیش از یکصد ملیت هستیم که منادیان اهداف انقلاب اسلامی در کشورهای خود هستند، بهطور مثال جزیره موریس محل فرار رضاخان پهلوی و طاغوت آن دوران بود، جایی کوچک و دورافتاده در دل اقیانوس، وقتی بنده برای تحقیقی به آنجا سفر کردم در حین روز اول و وقت نماز پیشنهاد شد به مسجدی در آنجا مراجعه کنیم، اولین صحنهای که مشاهده کردم حضور امام جماعتی بود که در همین قم و در دانشگاه جامعةالمصطفی(ص) تحصیل کرده بود، این یعنی صدور اندیشههای یک رهبر مانند امام خمینی(ره) و امروز رهبر معظم انقلاب این پرچم را بهدست دارند و رهنمودهای ایشان همان است که امام راحل به ما توصیه داشته است.
سخنران بعدی این نشست، حجتالاسلام والمسلمین محمد حاجابوالقاسم، حافظ بینالمللی قرآن و عضو مجلس خبرگان رهبری بود. وی بعد از ابراز خرسندی برای حضور در جمع مبلغان دینی به اهمیت و ضرورت توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم شرکت گسترده مردم در انتخابات اشاره کرد و افزود: جامعه مبلغان یکی از مهمترین محورهای اصلی انقلاب بهشمار رفته و برای ابلاغ امر معروفی مانند انتخابات و ضرورت حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رأی و انتخاب فردی اصلح هستند و این جامعه مصداق آیه شریفه «يَوْمَئِذٍ يَتَّبِعُونَ الدَّاعِيَ لَا عِوَجَ لَهُ»، (طه/ 108) و فرازی از زیارت آل یاسین (داعی الله و ربانی آیاته) اشاره داشته و مبلغان را به کلمه داعی متوجه و مثال زدند.
حاجابوالقاسم افزود: امروز ما وظیفه داریم تا آحاد مردم را برای شناخت فرد اصلح آگاه و زمینه حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رأی و انتخاب فردی مؤمن، متکی، اخلاقمدار و ولایتپذیر تشویق کنیم.
در پایان این مراسم ذاکر اهل بیت(ع) حاج مرتضی طاهری دقایقی در مصائب شهادت امام جعفر صادق(ع) و امام راحل به ذکر مصیبت و عزاداری به همراه مبلغان دینی پرداخت.
انتهای پیام