به گزارش خبرنگار ایکنا، آیین دومین سالگرد و بزرگداشت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور حسین اکبری، مدیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی، حسین شهرستانی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه و حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه در سالن شهید ابومهدی المهندس دانشگاه صدا و سیما، 13 دیماه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حسین اکبری، مدیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی ضمن گرامیداشت یاد شهیدان و تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(ص) اظهار کرد: مکتب سردار سلیمانی میتواند تا سالها الهام بخش کارهای متعدد باشد. حاج قاسم خود را شاگرد مکتب امام میدانست و امام هم خود را شاگرد مکتب عاشورا؛ پس میتوان گفت حاج قاسم علاوه بر اینکه مجاهد فی سبیل الله هست، اصالتی که دارد برگرفته از مکتب اسلام و عاشورا است.
اکبری بیان کرد: ما در شرایطی زندگی میکنیم که دشمن ایران در طول تاریخ این سرزمین هیچگاه به اندازه الان قوی نبوده است. آمریکا همه چیز را در اختیار دارد، حتی بسیاری از کشورها در تسلط آمریکا هستند. در مقابل، مقاومت با امکانات اندک در مقابل این دشمن ایستاده است.
وی با بیان اینکه باید ببینیم مقاومت چه دستاوردی داشته که توانسته دشمن تا دندان مسلح را شکست دهد، اظهار کرد: یکی از دستاوردهای مقاومت حاج قاسم سلیمانی است و شهادت وی نیز عظمت مکتب وی را چند برابر کرده است. برخی میگویند انتقام سخت چه شد؟ به این موضوع هم میتوان با دید احساسی نگریست و هم نگاهی عقلانی به موضوع داشت.
اکبری ادامه داد: این را نمیتوان کتمان کرد که هیچ انتقامی جبران خلأ حاج قاسم را نخواهد کرد؛ شهادت حاج قاسم، نمادی در جهان شده است همانگونه که عاشورا در جهان نماد شد. این اتفاق به نظرم انتقام سختی است. بعد از واقعه عاشورا، مختار ثقفی انتقام شهدای کربلا را از عاملان گرفت اما آیا بعد از انتقام آن، عاشورا به فراموشی سپرده شد؟ پیام عاشورا برای کل بشریت است و تا پایان هستی میتواند الهام بخش و چراغ راه انسانها باشد. انتقام سخت از نظر عقلی این است که پرچم سرخ انتقام شهید سلیمانی همیشه باقی بماند تا این پرچم بتواند آزادی خواهان جهان را تربیت کند.
وی تاکید کرد: اندیشهای که در قالب شهید سلیمانی قد علم کرد، باعث شد حماس، رژیم صهیونیستی را شکست دهد و حزب الله در جنگ 33 روزه بر صهیونیستها فائق آید، همچنین در سوریه و یمن و عراق اندیشه حاج قاسم موفقیتهای متعددی را رقم زد.
معاون دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی با بیان اینکه خدا در قرآن مژده داده بشریت را نجات میدهد، تصریح کرد: در شرایط فعلی جهان هیچ مکتب بشری نمیتواند راه سعادت را به انسان نشان دهد اما مکتب مقاومت و اسلام ثابت کرده که این راه نجات را در اختیار دارد. یکی از دستاوردهای مقاومت که به مدد حاج قاسم به دست آمد، این بود که مسلمانان عزت کسب کردند؛ حتی میتوان ادعا کرد آزادی خواهان در اروپا هم پرچم آزادیخواهی حاج قاسم را در دست گرفتند.
سید حسین شهرستانی، مدرس دانشگاه نیز در این مراسم بیان کرد: شهادت شهید سلیمانی چراغ راهی برای شرایط دشوار امروز است؛ بیابیم ببینیم حاج قاسم چگونه توانست در جبهههای مختلف به موفقیت دست یابد، وقتی این عمل را انجام دهیم، کارآمدی حاج قاسم مشخص خواهد شد؛ امتیازی که متأسفانه بسیاری از مسئولان فعلی از آن محروم هستند.
وی با بیان اینکه میتوان با تمسک جستن به مکتب حاج قاسم بر مشکلات فائق آمد و کارآمدی و اعتماد را با هم داشت، افزود: سردار سلیمانی، شخصیتی بودند که هم در زمان حیات و هم بعد از شهادتشان، محبوبترین چهره نزد مردم هستند. اگر به چرایی این موضوع بیندیشیم، درک خواهیم کرد چرا همه با هرگونه سلیقه و نظری حاج قاسم را دوست دارند.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه حاج قاسم بین گفتار انقلابی و گفتار ملی جمع ایجاد کرد، گفت: حکومت پهلوی روی ملی گرایی تاکید داشت و انقلاب اسلامی نیز با اتکا به اسلام روی کار آمد. سردار سلیمانی فردی بود که توانست امت را در کنار ملت قرار دهد و بین این دو امر، وحدت ایجاد کند. جالب است بدانید افرادی که با حضور نظامی ایران در منطقه مخالف بودند، در تشیع پیکر سردار دلها حضور داشتند و برایش اشک ریختند. این امر، نشان از همان اعتماد و کارآمدی دارد که به داشتن آن تاکید میکنم.
وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: سلیمانی زیبا بود؛ آن زیبایی که از جنس صدق و صفا میآید و مقام معظم رهبری روی این تاکید داشتند. سلیمانی، گفتار مقاومت را به گونهای بیان کرد که تا سالها میتواند برای همه ما الگو باشد.
آخرین سخنران این نکوداشت که به صورت مجازی در جلسه حضور داشت، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی بود؛ وی در سخنانی تصریح کرد: رهبری از حاج قاسم به عنوان مکتب نام برده است، حال باید دید رسانه میخواهد در این رابطه چگونه عمل کند. مکتب به یک مجموعه محتوا گفته میشود که شکلی برای حرکت انسانها به سوی هدف است. وقتی ما به انسانی عنوان مکتب میدهیم، این امر نشان دهنده عظمت و ارزشهایی است که در آن فرد جمع شده است.
وی تاکید کرد: سردار سلیمانی وقتی مکتب میشود یعنی جاودانه شده است چون تا ابد راه و مسیرش ادامه پیدا میکند و جوانان این سرزمین از او الگوبرداری خواهند کرد؛ این امر، ضربه سختی به بدخواهان و دشمنان انقلاب اسلامی است که میبینند با همه تلاشهای مذبوحانه خود در مقابل مکتب حاج قاسم شکست خوردهاند.
در انتهای این مراسم از دو کتاب «رسانه و مکتب سلیمانی» و« طرح جامع فرهنگی دانشگاه صدا و سیما» رونمایی شد.