رضا درستکار، کارشناس و منتقد سینما، در گفتوگو با ایکنا، سینما را در سال جدید کمرونق توصیف کرد و گفت: برای سینما آینده چندان روشنی را متصور نیستم، چون زمستانی که بر این هنر صنعت حاکم شده، نشانی از بهار در خود ندارد. این آینده نه چندان مطلوب ربطی به بیماری کرونا ندارد، بلکه مدیریت نادرست چنین افقی را برای سینمای کشورمان رقم زده است.
وی افزود: یکی از نمونههای آشکار برای مدیریت نادرست به قیمت بلیت در سینماهای کشور برمیگردد. احتیاجی به گفتن نیست که توده مردم به لحاظ اقتصادی در شرایط مطلوبی به سر نمیبرند، اما وقتی بدون توجه به این موضوع، قیمت بلیت سینماها را افزایش میدهیم، در حقیقت بخش عمدهای از مردم را از سینماها دور کردهایم. بسیاری از خانوادهها انتخابشان در وهله اول این است که فیلمهای مورد نظر خود را در شبکه نمایش خانگی تماشا کنند.
این کارشناس رسانه تصریح کرد: توجیهاتی را که برای بالا بردن قیمت بلیت سینماها بیان میشود قبول ندارم؛ از جمله اینکه دستمزدها بازیگران گران شده است. این مسئله چه ارتباطی به مردم دارد؟ آیا مردم باید پول زندگی سلبریتیها را بدهند؟ البته قبول دارم هزینههای تولید بالا رفته است، اما نباید تاوان آن را مردم بدهند، بلکه باید با دادن سوبسید به هنر هفتم، نقصانها را پوشش داد. این مشکل مختص کشور ما نیست، بلکه در همه کشورهایی که سینما در آنها فعال است دولت کمک میکند. رویکرد دومی که باید مد نظر دولت قرار گیرد دادن سبدهای فرهنگی به مردم است تا افراد کمبضاعت بتوانند سینما را جزئی از احتیاجات زندگی خود قلمداد کنند.
درستکار در انتها با بیان اینکه مشابه مشکلات سینما در حوزه ادب نیز وجود دارد، تأکید کرد: بسیار میشنویم که سرانه مطالعه در ایران پایین است، اما توجه نمیکنیم که با افزایش قیمت کتاب، بخش عظیمی از مردم از مطالعه دور شدهاند. در نتیجه ناشران بسیار صدمه دیدهاند و تعدادی از آنها تعطیل شدهاند. باید سوبسید وجود داشته باشد، چراکه اگر خواهان اعتلای فرهنگ هستیم، باید برای آن هزینه کنیم.
انتهای پیام