کد خبر: 4049393
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۰
اخوان صباغ خبر داد:

جذب ۳ هزار بانوی نخبه قرآنی تا پایان سال

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ضمن اشاره به اینکه تا پایان سال ظرفیت هیئت‌ اندیشه‌ورز بانوان قرآنی را به ۳ هزار نفر بانوی نخبه قرآنی افزایش می‌دهیم که قابلیت دارند در فضا‌ها و کنش‌های اجتماعی مختلف موثر باشند، گفت: امروز بیش از ۷۰ درصد برنامه‌ها و مخاطبان قرآنی در سراسر کشور بانوان هستند.

به گزارش ایکنا، چهارمین نشست هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی کشور با محوریت جهاد تبیین، جمعیت و خانواده به‌مناسبت ایام ماه مبارک رمضان، شب گذشته ۲۴ فروردین‌ماه با حضور انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، حجت‌الاسلام روح‌الله حریزاوی، قائم‌مقام سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام مهدی اخوان صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، لاله افتخاری، رئیس هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی و اعضای این هیئت با موضوع جهاد تبیین، جمعیت و خانواده برگزار شد.

حجت‌الاسلام مهدی اخوان صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در این نشست ضمن ارائه گزارشی از روند شکل‌گیری هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی گفت: همزمان با فرمان مقام معظم رهبری برای ایجاد و تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز در کشور با موضوعات مختلف، سازمان دارالقرآن هم بنا را بر این گذاشت که این هیئت را تشکیل دهد و غریب به دو سال است که هیئت‌های اندیشه‌ورز بانوان قرآنی در سراسر کشور تشکیل شده است. البته با توجه به اینکه چیزی حدود ۷۵ درصد از فعالیت‌های قرآنی در کشور از معلمان تا مخاطبان قرآنی از جنس بانوان هستند برای این موضوع یک حرکت مستقل و اندیشه‌ورزانه تعریف شد.

وی افزود: امروز این ظرفیت در سراسر کشور و استان‌ها به وجود آمد که ما هم از ظرفیت بانوان سازمان تبلیغات، حوزه‌های علمیه و بانوان نخبه‌ای که در کشور مشغول به فعالیت‌های قرآنی به صورت اخص هستند استفاده کنیم و امروز با ایجاد این ظرفیت ۳۵۰ نفر از بانوان نخبه کشور در قالب هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی مشغول به فعالیت هستند. همچنین ۶۵۰ نفر هم در قالب هیئت‌های اندیشه‌ورز شهرستانی در ۱۱۰ شهرستان با نگاه قرآنی و معرفت‌افزایی مشغول به فعالیت هستند.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم تصریح کرد: این سازمان حدود ۲ هزار موسسه ثبت شده دارد که ۷۰ درصد این موسسات با مدیران قرآنی اداره می‌شود. حدود ۵ هزار خانه قرآنی در کشور ثبت شده است که از این تعداد حدود ۴ هزار مورد از اینها را بانوان مدیریت می‌کنند. همچنین از حدود ۷ هزار جلسه قرآنی در سراسر کشور ۵۵۰۰ جلسه را بانوان به صورت خانوادگی و خانگی مدیریت می‌کنند که در مجموع چیزی بیش از ۷۰ درصد برنامه‌ها و مخاطبین قرآنی در سراسر کشور بانوان هستند.

اخوان صباغ ادامه داد: بر خود فرض دانستیم همانطور که در فعالیت و عملیات قرآنی بانوان موفق‌تر هستند و این عملیات را بهتر بر دوش گرفته‌اند و ظرفیت بیشتری را برای قرآنی‌شدن جامعه عملیاتی کرده‌اند، باید در اندیشه و فکر هم از ظرفیت بانوان استفاده کنیم؛ لذا امیدواریم تا پایان سال ظرفیت هیئت‌ اندیشه‌ورز بانوان قرآنی را به ۳ هزار نفر بانوی نخبه قرآنی که قابلیت این را دارند در فضا‌ها و کنش‌های اجتماعی مختلف موثر باشند افزایش دهیم.

بانوان ۷۰ درصد برنامه‌های قرآنی کشور را تشکیل می‌دهند/ جذب ۳ هزار بانوی نخبه قرآنی تا پایان سال

وی افزود: باتوجه به این قابلیت‌ها ۳ موضوع پیشنهادی را برای فعالیت ایشان در این عرصه ارائه کردیم. اولین موضوع با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری و تاکید ایشان «جهاد تبیین» است. موضوع بعدی «جمعیت، خانواده و سبک زندگی» است. بانوان ما آمادگی این را دارند که هم در فضای اندیشه‌ای و هم عملیاتی این فعالیت‌ها و موضوع را پیگیری کنند. موضوع سوم «تربیت فرزند در خانواده» است که در سه قالب توسعه جلسات خانگی و ظرفیت‌سازی در این عرصه، توسعه کرسی‌های تفسیر و معرفت‌افزایی بر مبنای قرآن و عترت در سراسر کشور و در نهایت توسعه مهد‌های قرآن با استفاده از ظرفیت مؤسسات و خانه‌های قرآن ارائه شده است.

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم اظهار کرد: به نظر می‌رسد اگر ظرفیت هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی به صورت جدی پیگیری شود، به‌عنوان کسانی که برای قرآن و توسعه فرهنگ قرآنی اهمیت قائل هستند، امیدواریم بتوانیم این ظرفیت را روز به روز توسعه دهیم و با درایت مسئولان و مدیران بالادستی روز به روز از این ظرفیت‌ها بیش از پیش استفاده کنیم.

بیش از ۷۰ درصد مدریت برنامه‌ها و مخاطبین قرآنی کشور بانوان هستند/ جذب ۳ هزار بانوی نخبه قرآنی تا پایان سال

لاله افتخاری، رئیس هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی در این نشست ضمن ارائه گزارشی از روند شکل‌گیری و فعالیت‌های گسترده هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی به بیان محور‌های اصلی این فعالیت‌ها پرداخت و گفت: با همت و تلاش‌های سازمان دارالقرآن کریم هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی در دل کرونا تشکیل شد، اما جلساتش تعطیل نشد و اقداماتی را در این عرصه انجام داد که با استقبال خوب شهرستان‌های سراسر کشور همراه بود.

وی ضمن اشاره به نقش محوری بانوان و خانواده در تحقق شعار سال و تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم، گفت: قطعا این تربیت باید از دل خانواده شکل بگیرد. در خانواده قرآنی زمانی که پدر و مادر همراه فرزندان خود می‌شوند سبک زندگی‌شان هم به سمت قرآنی شدن پیش می‌‎رود و این‌ها هستند که می‌توانند جامعه را قرآنی کنند؛ لذا امیدواریم این ریل‌گذاری ایجاد شود؛ همچنان که به پیشنهاد بنده و دوستان در برنامه پنجم توسعه اسناد چهارگانه توسعه فرهنگ قرآنی مصوب شد و لذا امیدواریم جایگاه خانواده در این اسناد به صورت جدی محقق شود.

بیش از ۷۰ درصد مدریت برنامه‌ها و مخاطبین قرآنی کشور بانوان هستند/ جذب ۳ هزار بانوی نخبه قرآنی تا پایان سال

یادآور می‌شود در پایان این نشست تخصصی، برخی از رؤسای ادارات امور قرآنی کشور و اعضای هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی استان‌ها به صورت مجازی به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود در رابطه با موضوع جهاد تبیین، خانواده و جمعیت پرداخته و در پایان لاله افتخاری، رییس هیئت اندیشه‌ورز بانوان قرآنی ضمن جمع‌بندی مطالب از انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور تقدیر به عمل آورد.

انتهای پیام
captcha