به گزارش ایکنا، این روزها تب فیلترشکنها در کشورمان داغ است و بسیاری از کاربران برای دسترسی به برخی سایتها و شبکههای اجتماعی، انواع مختلفی از این فیلترشکنها را انتخاب و نصب میکنند. گردش مالی فیلترشکنها باورنکردنی است و البته خطرات زیادی دارد، زیرا بسیاری از این فیلترشکنها باید به پورتهایی متصل شوند که میتواند مشکلساز باشد.
سرهنگ علیمحمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در گفتوگو با ایکنا درباره نقش فیلترشکنها در هک اطلاعات شخصی کاربران گفت: نرمافزارهای عبور از فیلترینگ، با اتصال به سرور خارجی، یک IP خارجی را به کاربر اختصاص میدهد. از این طریق سیستم کاربر به سرور خارجی اتصال پیدا کرده و میتواند از فیلترینگ داخلی کشور عبور کند.
وی افزود: ماهیت کلی vpnها ایجاد گذرگاهی از مبدأ به مقصد بوده که در این میان سرویسدهندههای فیلترشکن میتوانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند. حتی بعضی از افراد سودجو با طراحی اپلیکیشنهای فیلترشکن که آلوده به بدافزار هستند، اقدام به سرقت اطلاعات افراد قربانی کرده و در کنار ارائه فیلترشکن از اطلاعات سرقتی نیز سوءاستفاده میکنند.
سرهنگ رجبی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا حریم خصوصی کاربران در سرویسدهندههای عمومی VPN و انواع فیلترشکنها رعایت میشود، بیان کرد: از آنجایی که خرید و فروش و ارائه فیلترشکن غیر قانونی بوده است، لذا هیچ تعهد و تضمینی در رابطه با حفظ حریم خصوصی کاربران وجود نداشته و هر نوع فعالیت مجرمانه نیز متصور است.
وی تصریح کرد: جدای از دسترسیهایی که سرویسدهندهها به اطلاعات کاربران دارند، ورود به برخی از سایتهای مجرمانهای که فیلتر شدهاند(فیشینگ و...) نیز میتواند زمینه سوءاستفاده از کاربران را فراهم کند. بنابراین لازم است برای انجام کارهای مهم از خاموش بودن فیلترشکن اطمینان پیدا کرد.
انتهای پیام