به گزارش ایکنا به نقل از دیلی صباح، صدیق کورکوتاتا، هنرمند 52 ساله و نگارگر ساکن ساکاریای ترکیه، 30 سال است که روی تزئینات داخلی مساجد در شهرهای مختلف ترکیه کار میکند و عبادتگاههای اسلامی را با نقوش سلجوقی و عثمانی تزئین میکند.
کورکوتاتا با هنر نگارگری و طراحی دقیق نقوش تلاش میکند فرهنگ ترکی ـ اسلامی را برای نسلهای آینده حفظ کند. او که در حال حاضر به کار در مسجد کادریه بینک Kadriye Binek در ساکاریا مشغول است، چندین مسجد در کوجاعلی، یالوا، کایسری و استانبول را نگارگری کرده است.
کورکوتاتا در این باره توضیح داد که 30 سال است که در ترکیه و خارج از کشور به طور دقیق کار می کند. او میگوید: وقتی برای اولین بار وارد مساجد میشویم، ابتدا به معماری توجه و در ذهن خود طراحی میکنیم که کجا و چه کاری انجام خواهیم داد. ما ابعاد را ترسیم میکنیم و پروژه خود را روی کاغذ پیاده و آن را روی دیوار اجرا میکنیم. این کار با قلم موهای مدادی به طور میلیمتری انجام میشود.
وی با بیان اینکه با استفاده از شیوه نقوش عثمانی و سلجوقی کار میکند گفت: 30 سال پیش زمانی که در مسجد کار میکردم از استادان این حرفه کار را یاد گرفتم و شیفته این هنر شدم و از آن زمان در مساجد کار کردم.
کورکوتاتا خاطرنشان کرد که در کارگاههای خود در استانبول به کار روی موادی مانند چوب، کاشی و پلیاستر ادامه میدهد. او سعی دارد با شرکت در نمایشگاههایی که در استانهای مختلف ترکیه برگزار میشود به ترویج و احیای نگارگری در مساجد کمک کند.
این استاد ترکیهای افزود: در روزهای آینده در ساکاریا و کوجاعلی دورههایی را برای علاقهمندان به این هنر برگزار خواهیم کرد.
انتهای پیام