کد خبر: 4126645
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۲
کنعانی مقدم مطرح کرد:

حوزه پیشگیری؛ نقطه ضعف کشور در جنگ روانی دشمن + صوت

کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به مسمومیت‌های سریالی دختران دانش‌آموز و عملیات روانی شدید دشمن در این رابطه گفت: در حوزه جنگ اطلاعاتی و روانی دولت باید سریع وارد عمل شود که متأسفانه در اغلب مواقع در این زمینه یک گام عقب‌تر از دشمن هستیم و دشمن اقدامات خرابکارانه خود را انجام می‌دهد و بعد تازه وارد شناسایی، خنثی‌سازی و برخورد می‌شویم و این نشانه ضعف ما در حوزه پیشگیری است.

حسین کنعانی‌مقدم

حسین کنعانی‌مقدم، کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره جنگ روانی و رسانه‌ای دشمن پیرامون مسمومیت‌های سریالی دختران دانش‌آموز و دستور اکید رهبر معظم انقلاب بر پیگیری و برخورد جدی با مسببان این جنایت گفت: کشور در چند ماه اخیر درگیر یک جنگ ترکیبی است که همچنان ادامه دارد و جنگ روانی یکی از ابعاد این جنگ ترکیبی است و دشمن در این نوع جنگ تلاش می‌کند با رویکرد تهاجمی و ارائه پرتکرار و پر سرعت اخبار و اطلاعات اعتماد مردم نسبت به نظام را تحت تأثیر قرار دهد.

وی افزود: در این جنگ، دشمن از هر بهانه‌ای برای تداوم ناامنی روحی و روانی در جامعه استفاده کرده و به بزرگ‌نمایی ابعاد آن برای تخریب روحیه جامعه می‌پردازد. اتفاقات اخیر در کشور شاید در نگاه اول شبیه کارهای گروه‌هایی مانند بوکوحرام و طالبان با زنان باشد اما به نظر می‌رسد اتفاقات ایران بیشتر یک جنگ بیولوژیکی علیه ملت ایران است که ممکن است در پوشش و تحت القای تفکرات التقاطی، انحرافی و حتی ضد اسلامی انجام می‌گیرد.


بیشتر بخوانید:


کنعانی مقدم درباره دیر وارد عمل شدن مسئولان و نهادهای امنیتی به موضوع گفت: در این جریان به نظر می‌رسد با یک شبکه گسترده خرابکاری روبرو هستیم که در نقاط مختلف کشور می‌تواند همزمان این اقدامات را انجام دهد. قاعده بر این است که سازمان‌های اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی و حتی وزارت آموزش و پرورش زودتر وارد عمل می‌شدند یا حداقل زودتر افکار عمومی را اقناع و توجیه می‌کردند تا تحت تأثیر جنگ روانی دشمن قرار نگیرند و این نقطه ضعفی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.

تبیین موضع اسلام و نظام نسبت به بانوان  

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: مسئله مهم دیگر این است که باید مبانی فقهی و ایدئولوژیکی این موضوع نیز برای افکار عمومی تشریح شود که نظام اسلامی از اساس با چنین اقداماتی مخالف است و حضور پررنگ اجتماعی و علمی بانوان پس از پیروزی انقلاب جزو دستاوردهای برجسته نظام اسلامی محسوب می‌شود. البته بیانات قاطع رهبر معظم انقلاب در این رابطه و جنایت دانستن این اتفاق و مشمول عفو نشدن عاملان آن مهر تأییدی بر نگاه والای مکتب اسلام و رهبری و نظام به بانوان و دختران این سرزمین است.

وی بیان کرد: در عین حال در این رابطه مراجع، علما و مراکز پژوهشی و علمی باید بهدطور جدی تر و فعال‌تر ورود کرده و شبهات و سؤالات افکار عمومی را پاسخ دهند تا دشمنان نتوانند با موج‌سواری در پوشش دفاع از حقوق زنان و دختران و حق تحصیل آنان، نگاه مکتب نورانی اسلام و جمهوری اسلامی ایران را به بانوان مورد خدشه قرار دهند و اینگونه القا کنند که نظام با تحصیل دختران مخالف است.

چرا در جنگ روانی از دشمن عقب هستیم

کنعانی مقدم در پاسخ به این سؤال که چرا با توجه به تجربه جنگ روانی و رسانه‌ای دشمن در اغتشاشات و آشوب‌های چند ماه اخیر، باز هم در این اتفاق از دشمن عقب افتادیم و نتوانستیم مدیریت افکار عمومی را به دست بگیریم، گفت: ما در این اتفاقات با سه نوع مواجهه و جنگ روبرو هستیم؛ جنگ روانی، جنگ اطلاعاتی و جنگ ایدئولوژیکی. رسانه‌ها باید در مقابل جنگ روانی دشمن بتوانند به سرعت اطلاع‌رسانی کرده و نیازهای افکار عمومی را برآورده کنند که این نیازمند همکاری مسئولان با رسانه‌ها برای دریافت اطلاعات مستند و صحیح است تا رسانه‌ها مجبور نشوند برای دادن اطلاعات به جامعه به گمانه‌زنی‌ها و اطلاعات ناقص و بعضا غلط روی بیاورند.

دبیرکل حزب سبز ابراز کرد: در حوزه جنگ اطلاعاتی نیز دولت باید سریع وارد عمل شود که متأسفانه ما در اغلب مواقع در این زمینه یک گام عقب‌تر از دشمن هستیم. به عبارتی دشمن اقدامات خرابکارانه خود را انجام می‌دهد و بعد ما تازه وارد شناسایی، خنثی‌سازی و برخورد می‌شویم و این نشانه ضعف ما در حوزه پیشگیری است.

وی یادآور شد: مدت‌هاست که نتانیاهو و سایر مقامات صهیونیستی ایران‌هراسی و شیعه‌هراسی را دنبال می‌کنند و در سال‌های اخیر نیز آنها بارها از پیشبرد راهبرد «مرگ با هزار ضربه چاقو» علیه ایران سخن گفته‌اند و می‌خواهند با عملیات‌های تخریبی، تروریستی و جنگ روانی ایران را تضعیف کرده و در نتیجه با تضعیف حمایت ایران از جبهه مقاومت، امنیت خود را تقویت کنند. به نظر می‌رسد اغتشاشات و مسمومیت‌های سریالی اخیر از جنس همین ضربه‌های چاقو است و مقابله با اینها نیازمند یک آمادگی ملی در مقابل توطئه‌های رژیم صهیونیستی است.

توطئه احتمالی آینده

کنعانی مقدم درباره ضرورت آمادگی در مقابل توطئه احتمالی دشمن در آینده نزدیک به واسطه همزمانی عید نوروز و حلول ماه رمضان و ایجاد دوقطبی در جامعه با ایجاد تقابل میان یک مناسبت ملی و یک مناسبت مذهبی گفت: تجربه اقدامات اخیر دشمن در حوزه جنگ ترکیبی نشان می‌دهد که باید منتظر ایجاد چنین دوقطبی‌ها و شکاف‌هایی در جامعه باشیم. مقابله و خنثی‌سازی این دوقطبی‌ها نیاز به اقدامات پیشگیرانه از جمله ارتقای آگاهی افکار عمومی و ارائه اطلاعات لازم به آنها از طرح‌های دشمن دارد.

کد

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان با تأکید بر اینکه براساس تجربیات پیشینی این بار باید آفندی وارد میدان جنگ ترکیبی شویم، گفت: اتفاقات چند وقت اخیر نشان داد اقدامات پدافندی ما در مقابل جنگ روانی دشمن اثربخشی و کارآیی خود را از دست داده و هزینه‌های زیادی را بر کشور، مردم و نظام تحمیل کرده و لذا باید در این مرحله حالت تهاجمی پیدا کنیم و در یک جنگ تمام‌عیار ترکیبی به صورت آفندی وارد عمل شویم.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام
captcha