به گزارش ایکنا؛ یازدهم اردیبهشت به نام روز جهانی کار و کارگر نامگذاری شده است، از این رو ویژهنامهای اینترنتی به همین مناسبت و با همین عنوان منتشر شده که این روز را از ابعاد گوناگون مورد توجه قرار داده است.
در مقدمه این ویژهنامه آمده است؛ کار و تلاش در اسلام دارای ارزش و عبادت، و سعی برای کسب روزی دنیاپرستی نیست، بلکه جهاد در راه خداست. کارگر، محترم است، چون برای پیشرفت و توسعه کشور تلاش میکند. اسلام فرد تنبل و بیکار را مذمت و تشویق به کار و تلاش کرده است.
شکوه کار و کارگر، ارزش و حرمت کارگر، زمینههای ورود و نقشآفرینی کارگران در انقلاب، بازجستی در فرهنگ کار و تجلیل از مقام کارگر در آموزههای دینی، ارزیابی ارزش کار و حقوق کارگر در اسلام، فرهنگ کار در اسلام، درآمدی بر سیره اقتصادی معصومین(ع)، آداب کار و کارگری در اسلام، کار و تلاش در سیره نبوی، کار و کوشش در کلام حضرت علی(ع)، کار، اشتغال و تولید در آیینه نهجالبلاغه، سیره اقتصادی امام باقر(ع)، گذری بر اندیشههای اقتصادی امام صادق(ع)، جوان و فرهنگ کار، کار شایسته از دیدگاه قرآن و ... عناوین تعدادی از مقالات و موضوعاتی است که به این مهم پرداخته است.
در مطلبی با عنوان کار و تلاش در اسلام و سیره معصومان(ع) میخوانیم: کار و تلاش رمز بقای یک جامعه است. در سیره پیشوایان معصوم(ع) فعالیتهای اقتصادی افراد ارزش بالایی دارد. آن بزرگواران کارگران و تولیدکنندگان را بسیار تشویق میکردند. سیره عملی پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع) این بوده است که بار زندگی خود را شخصاً به دوش میکشیدند و هیچ گاه برای تأمین ضروریات زندگی، خود را وابسته به دیگران نمیکردند، این امر بیانگر نوع نگرش آن برگزیدگان به دنیا و رابطه آن با آخرت است و بر اندیشههای انحرافی زهدمآبانه که کار و تولید را با کمالات معنوی و مصالح اخروی در تضاد میدانستند و یا افکار باطل اربابمآبانه که کار را وظیفه افراد پست و پایین جامعه میدانستند، خط بطلان میکشد.
«انس بن مالک» میگوید: هنگامی که رسول خدا(ص) از جنگ تبوک بر میگشت، «سعد انصاری» ـ یکی از کارگران مدینه ـ به استقبال آن حضرت آمد. وقتی پیامبر(ص) با او دست داد، احساس کرد که دستان وی زبرو خشن است! نبی مکرم(ص) سؤال کرد: چرا دستان تو این قدر خشن و زبر است؟ عرضه داشت: یا رسولاللّه! این خشونت و زبری دستان من به خاطر کارکردن با بیل و طناب است تا مخارج خانوادهام را تأمین کنم. پیامبر(ص) دستان او را بوسید و فرمود: این دستی است که آتش جهنم آن را لمس نخواهد کرد.
کار و کارگر در کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز جالب و خواندنی است که در بخشی از آن آمده است: هر کشوری هر چه رشد مادی و ثروت دارد، از سرانگشت کارگر دارد. کارگر است که ثروت را تولید میکند و رشد اقتصادی را به وجود میآورد. اگر کارگر نباشد، همه طراحان، برنامهریزان و متفکران اقتصادی کارشان بیهوده خواهد ماند. آن عنصر و عاملی که همه فکر، هدفها، برنامهها و پیشرفتهای علم اقتصاد را در مقام عمل تحقق میبخشد، عبارت از سرپنجه کارگر است.
اسلام به عنوان مکتب نجاتبخش و تعالیبخش انسانها از هر قشری، از هر ملتی، از هر نژادی و وابسته به هر بخشی از بخشهای جهان، قشر کارگر را دارای ارزش و حرمت میشناسد. ما مفتخریم که رهبر عزیز و عالی قدر الهی ما، یعنی رسول اکرم(ص)، در برابر چشم همگان خم شدند و بوسه بر دست کارگر زدند. این حادثهای است که ما هرگز آن را فراموش نمیکنیم. همچنین مفتخریم که رهبران دینی ما، امیرالمؤمنین علی(ع) و ائمه دیگر ما، در شمار کارگران بودند؛ کار کردند؛ آباد کردند؛ تولید کردند؛ ساختند و با سازندگی خود، خود را به خدا نزدیک کردند.
ساعات کار در کارگاهها و کارخانهها، لحظات عبادت، ساعات ادای دین به شهیدان و محرومان و مستضعفان جامعه است. سلاح کارگران، کار آنهاست که از این سلاح باید برای تداوم انقلاب، گسستن زنجیر وابستگی و در نهایت، کسب استقلال اقتصادی استفاده شود.
ویژهنامه اینترنتی روز جهانی کار و کارگر را اینجا ببینید.
انتهای پیام