به گزارش ایکنا، محمدعلی انصاری، دبیر ستاد مرکزی مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت امام(ره)، صبح امروز، شنبه 6 خرداد، در سومین جلسه این ستاد که در وزارت کشور برگزار شد، با تشکر از همه دستاندرکاران در نهادها و دستگاههای مختلف برای هر چه بهتر برگزار شدن این مراسم گفت: در این نوع مراسمهای ملی و بزرگ باید از یک الگو و سرمایه پیشینی استفاده کرد و قطعاً مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال امام(ره) در تراز برنامههایی مانند دهه کرامت و راهپیمایی اربعین و اعزام حجاج به بیتالله الحرام است.
وی افزود: در اینجا میخواهم با استفاده از روح و پیام حج نکاتی را برای بهتر برگزار شدن مراسم سالگرد ارتحال امام(ره) بیان کنم تا یک دستورالعمل برای این مراسم بزرگ استخراج شود و آن را سرلوحه همه برنامههای خود در همه مناسبتها قرار دهیم.
انصاری با اشاره به وجود دو طیف کارگزاران و مردم در این مراسم اظهار کرد: با بهره بردن از پیام حج باید گفت خداوند از حضرت ابراهیم(ع) تعهد گرفت که خانه او را برای زائران امن و پاکیزه کند. طهارت در این جا علاوه بر آن طهارت و پاکیزگی ظاهری به معنای آن است که حضرت ابراهیم(ع) باید کاری کند که دلها، جانها و اندیشهها در آن مکان مقدس پاک شوند.
وی با اشاره به سه درخواست حضرت ابراهیم(ره) از پروردگار گفت: حضرت از خداوند میخواهد که این خانه را امن کرده، برای مردم ثمرات از این سرزمین به ارمغان بیاورد و دلها را متوجه این نقطه نماید.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت سالگرد ارتحال امام(ره) بیان کرد: حج و خانه خدا مظهر شکست بتها و مبارزه با طاغوتهاست و این خانه به گونهای امن شده که اگر گناهکاری هم به آنجا پناه بیاورد تا بعد از مراسم باید در امنیت باشد. در واقع خانه خدا به غیر از کسانی که به حق عمل میکنند برای کسانی که دچار اشتباه و خطا هم میشوند باید خانه امن و مصون از تعرض باشد.
انصاری با اشاره به درخواست دوم حضرت ابراهیم(ع) از خداوند مبنی بر بهرهمندی مردم از ثمرات این سرزمین گفت: این در حالی بود که این سرزمین یک بیابان خشک و سوزان بود که آب در آن وجود نداشت یا بسیار کم بود.
وی اظهار کرد: خواسته سوم حضرت ابراهیم(ع) نیز این است که خدایا ما و ذریه ما را در برابر خود تسلیم کن و از امت ما جامعهای مسلم بساز. ایشان بانی خانه خداست و بنای مبارزه با کفر و طاغوت را دارد اما اول برای مردم تعیین تکلیف نمیکند بلکه میخواهد خودش و ذریهاش مسلمان باشند.
انصاری تصریح کرد: براین اساس بانیان و برگزارکنندگان مراسم سالگرد ارتحال امام(ره) به معنای واقعی معتقد و تسلیم باشند. ما باید مراسمی برگزار کنیم که در درجه اول با طهارات و پاکیزگی باشد به نحوی که کسی نگوید در این مراسم نظم برقرار نبود یا بهداشت و نظافت رعایت نمیشد.
وی تأکید کرد: همه متولیان مراسم باید بدانند مراسم امام(ره) برای همه افراد غیر از دشمنان باید امن باشد و همه مردم در آن احساس آرامش و امنیت کنند.
انصاری با تأکید بر برقراری امنیت از نقطه مبدأ تا نقطه مقصد گفت: متأسفانه سال گذشته اتفاقی در داخل مراسم افتاد که خاطر رهبر انقلاب و مردم را مکدر کرد و لذا باید حواس ما به تمام ابعاد امنیتی مراسم باشد و کسی نباید اجازه پیدا کند در فضای برگزاری مراسم اخلال ایجاد کند.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت سالگرد ارتحال امام(ره) بیان کرد: درخواست دیگر حضرت ابراهیم(ع) این بود که دلهای مردم متوجه این مکان شود و لذا هر مراسم به نام اسلام و دین، باید برای مردم یک پیام خوشحالکننده داشته باشد و مردم سفر خود برای حضور در این مراسم را دارای یک پیام و دستاورد بدانند.
وی در ادامه به بیان چند پیشنهاد پرداخت و گفت: از آنجا که این یک مراسم تاریخی است بهتر است همه نهادهای دخیل در برگزاری این مراسم محصول تجربه و فعالیتهای خود را در پایان مراسم به ستاد ارائه دهند. همچنین خوب است که جلسه این ستاد بعد از برگزاری مراسم نیز برگزار شود و کاستیها و پیشنهادات روشن و بررسی شود.
انصاری اظهار کرد: از دیگر اقدامات که میتوان انجام داد ارائه درخواست آزادی زندانیان به رهبر انقلاب به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) و کمک به محرومان و فقرا با ارائه بستههایی به نام حضرت امام(ره) است.
وی ابراز کرد: شب 14 خرداد و پس از نماز مغرب و عشا نیز به استقبال سخنرانی رئیسجمهور میرویم. روز 14 خرداد نیز مراسم از ساعت 8 صبح به طور رسمی با تلاوت آیات قرآن آغاز میشود و پس از اجرای مراسم عزاداری و سخنرانی خیر مقدم یادگار حضرت امام(ره) به استقبال استماع سخنان مهم و تاریخی رهبر انقلاب اسلامی خواهیم رفت.
انتهای پیام