به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش امروز شنبه، سوم تیرماه در سالن شهید حججی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با اعلام شهریه رسمی مدارس غیر دولتی در این نشست بیان کرد: بارگذاری شهریه مدارس غیر دولتی که نهایی شدند را در سایت سازمان مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی انجام دادهایم. اعلام شهریه مدارس نیازمند طی کردن فرایند است و اینگونه نیست که ما عددی را اعلام کنیم و مدارس آن عدد را به عنوان مبلغ شهریه مدرسه اعلام کنند. الگوی تعیین شهریه مدارس به استانها و مدارس ارائه شده است تا براساس آن شهریه خود را اعلام کنند.
وی ادامه داد: حداکثر زمان فوق برنامه برای دبستان ۶ ساعت، برای دوره متوسطه اول ۷ و دوره متوسطه دوم ۸ ساعت و هنرستانها ۷ ساعت است. برای تهیه الگوها هفت ماه زمان گذاشته شده تا سرانههای پرداختی همه بخشهای مختلف مدارس در این فرمول قرار گیرد و محاسبه شود.
محمودزاده افزود: اعلام کردیم که هیچ نیروی غیرمرتبط در مدارس نخواهیم پذیرفت و نیروهای غیرمرتبط سالهای گذشته باید توانافزایی شوند و به همین منظور ۳۶۰ آموزش برای مدرسان در نظر گرفته شده است. به آموزش نیروهای مدارس غیردولتی در شهریه آنها توجه شده است و یکی از شاخصهای شهریه سرانه نیروی انسانی مدارس است.
وی ادامه داد: شاخص دومی که در شهریه تأثیر دارد سرانه فضاهای فیزیکی مدارس است؛ میزان کوچک و یا بزرگی فضای مدارس در میزان شهریه آنها تأثیرگذار خواهد بود. ضریب کیفیت بخشی مدارس شاخص سوم تأثیرگذاری در شهریه است که حدود ۱۵۰ بخش در حوزه مسائل آموزشی، تربیتی، پرورشی و فرهنگی مدارس در نظر گرفته شده و هر مدرسهای که ضریب بیشتری داشته باشد کیفیت بیشتری خواهد داشت و در میزان شهریه تعیین آنها مؤثر است.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: الگوی تعیین شهریه مدارس غیردولتی در شورای نظارت بر مراکز غیردولتی تدوین و در کمیتههای مختلف به صورت تخصصی بر روی آن کار شده است.
وی بیان کرد: شهریه مدارس برای سال ۱۴۰۲-۱۴۰۳ از پنج تا ۴۸ میلیون در نظر گرفته شده است که با توجه به امکانات، شرایط، کیفیت این مبلغ متغیر است. این مبلغ جدا از مبلغ شهریه فوق برنامه، مکمل و تابستانی است. دریافت این مبلغ به تفکیک دورههای تحصیلی، استانها و برنامههای مورد نظر خواهد بود. امسال به صورت هدفمند این افزایش از ماه مهر قابل اجراست و شامل فعالیتهای دوره تابستانی نخواهد شد.
محمودزاده ادامه داد: اگر مدرسهای فعالیتهای فوق برنامه، مکمل و تابستان خود را در سامانه مرکز غیردولتی بارگذاری کند و تأییدیه بگیرد میتواند تا ۳۸ درصد هزینه فوق برنامه خود را افزایش دهد. بنابراین حداکثر مبلغ شهریه با فوق برنامه مبلغ ۶۵ میلیون و چهارصد هزار تومان است و مبلغی افزون بر این مبلغ مورد تأیید نیست. هزینههای ایاب و ذهاب، میان وعده، لباس فرم باید به صورت جداگانه اعلام شود و با شهریه مدارس حساب نمیشود.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اولیا ناظرین اصلی ما در مدارس غیردولتی هستند، ادامه داد: اولیا قبل از هر چیز میتوانند شهریه مدارس را در سایت سازمان به نشانی www.mosharekatha.ir مشاهده کنند. مدارس نیز باید شهریه خود را که ممهور به مهر وزارت آموزش و پرورش است در مدرسه نصب کنند. همچنین قرارداد الکترونیک براساس مبالغ درج شده در پوستر منعقد شود و حتماً یک نسخه آن تحویل گرفته شود.
وی افزود: لازم به ذکر است که شهریه فعالیتهای آموزشی فوق برنامه درسی اختیاری است. اساساً تفاوت مدارس غیردولتی وجود فوق برنامههاست وگرنه در صورت نبود این فوق برنامهها، با مدارس دولتی تفاوتی نمیکند.
محمودزاده تأکید کرد: هیچ یک از مدارس حق اضافه کردن شهریه بر آنچه که اعلام شده است ندارند و باید طبق مبلغ اعلامی شهریه دریافت کنند. همه مدارس موظف هستند تا موارد مربوط به اعلام شهریه خود را در سایت سازمان مدارس و مراکز غیردولتی اعلام کنند چراکه مدارس فاقد اعلام شهریه امکان ثبت نام دانشآموز را در سامانه آموزش و پرورش نخواهند داشت. ۱۵ هزار مدرسه از ۱۸ هزار مدرسه موجود غیردولتی شهریه زیر ۲۰ میلیون تومانی دارند.
وی اضافه کرد: مدارسی که هنوز اطلاعات خود را برای اعلام شهریه بارگذاری نکردند از امروز تا یک هفته فرصت دارند اطلاعات خود را در سامانه مدارس و مراکز غیردولتی اعلام کنند؛ در غیر این صورت موظف خواهند بود تا طبق سال گذشته شهریه دریافت کنند.
محمودزاده در رابطه با حکمرانی مطلوب و شایسته نیروی انسانی در مدارس غیردولتی بیان کرد: معلمان ما در مدارس غیردولتی توانمند هستند، اما نیازمند ساماندهی در مراکز غیردولتی هستیم و تا معلمان شناسنامهدار شوند و هویت داشته باشند تا وقتی معلمان به هر جایی که مراجعه میکنند سوابق آنها قابل احصا باشد.
وی ادامه داد: ۳۶۰ دوره تخصصی طی فرایند چهار ساله طراحی شده تا معلمان این آموزشها را طی کنند. این دورهها به صورت حضوری و غیرحضوری خواهد بود و دوره آفلاین نخواهیم داشت. اولویت ما برای این دورهها حتماً آموزش حضوری است تا معلمان در این دورهها حضور پیدا کنند. مؤسسان موظف هستند تا ۶۰ درصد و معلمان ۴۰ درصد هزینه این کلاسها را پرداخت کنند. معلمی که امسال به مدارس غیردولتی وارد میشود حتماً گزینش شده است و باید تحصیلات مرتبط داشته باشند و دورههای ضمن خدمت را طی کنند.
وی در رابطه با اوقات فراغت دانشآموزان در مدارس غیردولتی بیان کرد: سالهای گذشته برنامههایی را برای اوقات فراغت دانشآموزان داشتیم و امسال نیز به صورت هدفمند و متمرکز برنامههایی برای اوقات فراغت در نظر گرفته شده است. ۱۵۰ عنوان فعالیت در مدارس برگزار خواهد شد که مدارس برنامهریزی کردند تا در خدمت دانشآموزان باشند.
انتهای پیام