اواخر خردادماه سال جاری بود که پیگیریهای خبرنگار ایکنا حاکی از آن بود که بخشنامه تخصیص امتیازات اداری و استخدامی برای حافظان قرآن که در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ قرآنی از سوی معاون وقت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور در سال ۱۳۹۰ تصویب و به تمامی دستگاههای اجرایی موضوع ماده(۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای اجرا ابلاغ شده بود از بندهای دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش حذف شده است!
برهمین اساس گزارشی با عنوان «چرایی حذف امتیاز حافظان قرآن در آزمون استخدامی آموزش و پرورش» پیرامون این موضوع در خبرگزاری منتشر شد که بازخوردهای فراوانی داشت و از اقصینقاط کشور برای پیگیری هرچه سریعتر این موضوع با ما تماس برقرار کردند و اعتراض خود را نسبت به حذف این بند قانون استخدامی کشوری ویژه حفاظ قرآن کریم اعلام کردند.
براساس این بند قانونی حافظان درجات ۱ تا ۵ قرآن کریم بدون در نظر گرفتن مدرک تحصیلی دانشگاهی با داشتن مدرک تخصصی حفظ (آزمونی که هر ساله در چندین مرحله از سوی سازمان دارالقرآن الکریم برگزار میشود) که با امضای رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر میشود در آزمونهای استخدامی از جمله وزارت آموزش و پرورش شرکت کنند و از مزایای مدرک، خصوصا همترازی مدرک از دیپلم تا سطح دکترا (در رشتههای تعیین شده) بهرهمند شوند.
برهمین اساس موضوع را با رفت و برگشتهای چندباره با مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش پیگیری کردیم که میکائیل باقری نیز در این خصوص گفت: آزمون آموزگاری به پایان رسیده است و دیگر امکان ثبتنام وجود ندارد، اما در آزمون استخدامی دبیری تمامی حافظان قرآن کریم با همان مدرک تخصصی که در اختیار دارند میتوانند ثبتنام خود را انجام و مدارک خود را بارگذاری کنند، البته رشته انتخابی آنها باید دبیری حکمت و معارف اسلامی باشد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه این مدرک برای استخدام آموزش و پرورش قابل قبول است، گفت: برای استخدامی آموزگاری هم این منع وجود نداشته و اگر متقاضی در رشته مرتبط آموزگاری شرکت کرده باشد، امکان ادامه ثبتنام وجود دارد، اما در آزمون جدید با توجه به قانونی بودن مدارک تخصصی هیچ محدودیتی برای شرکت حافظان قرآن که دارای مدارک تخصصی یک تا سه قرآن کریم هستند، وجود ندارد و میتوانند از مزایای مدارک خود استفاده کنند.
باقری تصریح کرد: در حال حاضر آزمون جدید برای حافظان قرآن کریم شرایط بهتری را در نظر گرفته است، چراکه ۱۰ درصد به امتیاز نمره مکتسبه آزمون کتبی حافظان قرآن دارای درجات (۱ تا ۳) برای حافظان قرآن در (رشتههای تحصیلی مربوط به گروه معارف اسلامی) لحاظ خواهد کرد که این امتیاز در هیچکدام از آزمونهای قبلی آموزش و پرورش لحاظ نشده بود.
هر چند که دلایل چرایی حذف یا مبهم بودن این موضوع قانونی در دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش مشخص و اعلام نشد و مهلت ثبتنام در آزمون استخدام آموزگاری به پایان رسید و دیگر امکان ثبتنام مجدد وجود ندارد، اما با وجود عدم اعلام بند مشخصی در دفترچه آزمون دبیری آموزش و پرورش که ثبتنام آن امروز به پایان میرسد، با پیگیریهای مجدانه خبرنگار ایکنا، از مسئولان و مدیران این وزارتخانه موضوع همترازی و استفاده از مدرک معادل براساس اعلام مدیرکل قرآن و عترت آموزش و پرورش معتبر بوده و حافظان قرآن کریم میتوانند از مزایای مدرک خود در این آزمون بهرهمند شوند. مدارکی که اخذ آنها بسیار دشوار بود و سالها از سوی متولیان قرآنی برای آن زحمت کشیده شده و به عنوان اصلیترین امتیاز مدارک تخصصی حافظان قرآن شناخته میشود.
یادآور میشود، در کنار بهرهمندی از این مدرک و بر اساس مصوبه شماره ۱۳۷۳۶ / ۲۰۰ مورخ ۱۴ / ۰۶ / ۱۳۹۰ شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، ۱۰ درصد به امتیاز نمره مکتسبه آزمون کتبی حافظان قرآن دارای درجات (۱ تا ۳) برای حافظان قرآن در شغل آموزگار (رشتههای تحصیلی مربوط به گروه معارف اسلامی) و ... لحاظ خواهد شد.
وهاب خدابخشی
انتهای پیام
مدرک درجه ۵ که معادل دیپلم علوم قرآنی هست با مدرک کارشناسی که مرتبط نیست میتونه ثبتنام کنه؟