به گزارش ایکنا؛ کتاب «کرشمه خسروانی» اثری است که به زعم جامعه منتقدان ادبی کشور از جمله تاثیرگذارترین و جریانسازترین آثار حوزه ادبیات عاشورایی به شمار میرود
این اثر در حوزه موضوعی نمایشنامهای است که به یکی از کرامات امام حسین(ع) میپردازد. داستان آن از اتاق یزید و کاخ معاویه شروع میشود و تا خانه حضرت زینب(س) و بیابانی که حضرت حسین(ع) مردانگی غریبی را تصویر میکنند ادامه پیدا میکند.
نوع نگاه نویسنده به شخصیتها و وقایع
شجاعی در این اثر با ظرافت و دقت حیلههای پلید معاویه و عنادش با پیامبر(ص) را به تحریر میآورد و همین قلم جذاب و ادبیات شیرین شجاعی است که خواننده را پیگیر صفحات کتاب تا پایان میکند. شرح وقایع و شخصیتها تحمیلی نیست و در مسیر منطقی درام شکل میگیرد.
دیگر ویژگی ممتاز این اثر به نامگذاری کتاب و فصول آن بازمیگردد که هوشمندانه بر اساس دستگاههای موسیقی ایرانی با حس و حال همان دستگاه و گوشهها انتخاب شده است.
نام فصلها از یک دستگاه موسیقی گرفته شده و نام پردهها نام گوشهای از آن دستگاه را به خود اختصاص داده است.
در برشی از این کتاب میخوانیم:
هیچچیز به اندازه چشمانتظاری توانفرسا و طاقتسوز نیست. آن هم انتظار مسافری که هیچ زمانی را برای آمدنش معین نکرده باشد. در باقی اوقات شبانهروز کمی آرام و قرار میگیری. اگر گفته باشد صلات ظهر، بقیه نمازهایت را با حضور قلب میخوانی.
و اگر شنیده باشی که گرگ و میش غروب، از انتهای یک غروب تا ابتدای غروب دیگر، به هزار مار غیر از انتظار میرسی… انتظار! انتظار! انتظار! چه میشد اگر خدا تو را نمیآفرید؟
انتهای پیام