محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفتوگو با ایکنا درباره ضرورت تشویق و ترغیب مردم برای مشارکت حداکثری در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گفت: 90 نامزد باید برای تصاحب 45 کرسی مجلس در دور دوم انتخابات تعیین تکلیف شوند و مشارکت حداکثری مردم برای مجلس و نمایندگان حائز اهمیت است.
وی افزود: انتخاب نمایندگان با پشتوانه قوی ارای مردم به آنها جرئت میدهد تا هم قدرت مطالبه حقوق مردم را دارا باشند و هم بهترینها برای مجلس آینده برگزیده شوند. بنابراین اصل مشارکت در مرحله دوم نیز به مانند مرحله اول حائز اهمیت است و نباید مرحله دوم انتخابات را کماهمیتتر تلقی کرد. چرا که انتخاب فرد اصلح با مشارکت مردم صورت میگیرد و این مشارکت هرچه بالاتر باشد، فرد اصلحتر و کارآمدتری به مجلس راه پیدا میکند و این امر در سرنوشت مردم و کشور تأثیرگذار خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس درباره اولویتهای مجلس دوازدهم اظهار کرد: این مجلس پس از تعیین هیئت رئیسه، در وهله نخست باید براساس مشکلات موجود در کشور، یک اولویتبندی دقیق مسائل را انجام دهد. به هرحال آنچه موجب شد تا مجلس یازدهم از سوی مقام معظم رهبری لقب انقلابی بگیرد، به دلیل قانونگذاری و تصویب قوانین راهبردی بود.
وی با اشاره به شاخصهای مجلس یازدهم در مسائلی چون سادهزیستی، مردمداری و ...، بیان کرد: علاوه بر این ویژگیها، مجلس یازدهم به تعبیر مقام معظم رهبری مجلس مشکلات را شناخت و بر اساس آن قانونگذاری کرد؛ قوانینی چون مبارزه با فساد، تبعیض، رفع انحصار، تسهیل صدور مجوز کسب و کار و ... مهم بود که امید است مجلس دوازدهم بتواند این مسیر را ادامه دهد.
نماینده مردم یزد در مجلس یازدهم ادامه داد: مجلس دوازدهم باید براساس اولویتهای امروز کشور در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و تدوین راهبردهای کلان برای برونرفت از تنگناهایی که برای مردم ایجاد شده است برنامهریزی کند. در واقع باید به دور از جنجالهای حاشیهای در متن حرکت و نیازها و مطالبات اصلی مردم را مرتفع کند.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس درباره اقدامات مجلس دوازدهم در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، تصریح کرد: مهمترین بحث، مشارکت مردم برای جهش تولید است. مشارکت مردم از سویی نیازمند بسترسازی و قانونگذاری و از سوی دیگر نیازمند رفع قوانین زائد است. یکی از راههای حضور مردم در صحنه تولید، سهامداری و خرید سهام است؛ مقام معظم رهبری فرمودند: «ثروتها باید به درستی توزیع شود و مردم از برکات آن، ثروتمند شوند». این موضوع به برنامهریزی دقیق احتیاج دارد و مجلس باید راه و زمینه را برای شکلگیری مشارکت مردم فراهم کند.
جوکار اضافه کرد: در این راستا میتوان تعاونیهای فراگیر با سهامداری بالای مردم ایجاد کرد و شرکتهای تعاونی در حوزههای مختلف سرمایهگذاری و معادن و ... حضور داشته باشند. بخش معادن غالبا به افرادی تعلق میگیرد که دارای سرمایه بالایی هستند اما باید ببینیم که سهامدار بالاتر کجاست تا مردم ذینفع شوند و فقر ریشهکن شود، نه اینکه تنها به مزایده محدود شود. برخی اوقات معادن انفال و متعلق به مردم است. بنابراین بهترین راه، در اختیار گذاشتن شرکتهای فراگیر تعاونی به مردم تا از آن منتفع شوند.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس در مورد نقاط قوت و ضعف عملکرد مجلس یازدهم ابراز کرد: مجلس یازدهم ضعف هم داشته اما به گونهای نبوده که بر نقاط قوت آن غلبه داشته باشد. در واقع نقاط قوت مجلس یازدهم نقاط ضعف آن را پوشش داده است.
جوکار در پایان با تأکید بر اینکه مجلس باید در حوزه نظارت، جدیتر ورود کند و اجازه بر زمین ماندن قوانین را ندهد، گفت: متأسفانه بسیاری از قوانین تصویب شده از سوی دولتها اجرا نشدهاند. لذا مجلس باید وظیفه نظارت را جدیتر بگیرد تا تمامی قوانین مصوب به درستی اجرا شوند.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام