به گزارش ایکنا از چهارمحالوبختیاری، حجتالاسلام والمسلمین مهدی طاهری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان امروز، ششم تیرماه در مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقه شهرستانی «زندگی با آیهها» که با حضور نماینده ولیفقیه در استان در مهدیه مصلی امام خمینی(ره) شهرکرد و تجلیل از ۳۲۰ برگزیده برگزار شد، با اشاره به اینکه استقامت پیامبر اسلام(ص) باعث پیروزی ایشان در رسالت تبلیغ و ماندگاری اسلام و قرآن شد، اظهار کرد: آنچه بر اندیشه توحیدی حضرت حاکم بود، قدرت مادی و قبیلهای یا ثروت و قدرت عشیره و نظیر اینها نبود بلکه ایشان به مدد صبر و استقامت و با تأسی به آیه شریفه «إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ» (فصلت/۳۰) بر این مهم نائل شدند.
وی با ذکر اینکه ملت ما مزین به این صبر و استقامت بوده و به آن افتخار میکند، ادامه داد: امروز ملت ما افتخار میکند که در مقابل ظلم و جور استکبار مقاومت دارد. اولین حرکت قرآنی رسول خدا(ص) این است که با یک مقاومت ۲۳ ساله عزت و غرور برای تاریخ اسلام و بلکه تاریخ بشریت آفریدند.
طاهری با طرح این پرسش که چرا ذهنیت عموم جامعه گاه قدرت ثروت و قومیت پیامبر(ص) را قویتر از قدرت استقامت ایشان میداند، بیان کرد: عاملی که باعث گسترش اسلام شد، نه همراهی عشیره پیامبر(ص) بلکه فرمول قرآنی استقامت در اندیشه توحیدی ایشان بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بیان کرد: در همین راستا میتوان این پرسش را مطرح کرد که چرا گاه این یا آن مؤسسه قرآنی بهجای استقامت و تبیین سنتهای قرآن کریم و دریافت مفهوم اساسی استقامت از این کتاب آسمانی، تابع قدرت و ثروت مادی است.
طاهری با یادآوری اینکه پیامبر(ص) قرآن را برای زینت مجلس، صوت و خطابهخوانی یا حفظ و قرائت نمیخواستند، افزود: ایشان قرآن را برای زندگی میخواهند و باید دید کدام مؤسسه قرآنی میتواند ادعا کند که توانسته است مفاهیم و سنن قرآنی را در سبک زندگی اجتماعی جامعه مخاطبش و محله و منطقه خود جاری سازد.
وی با طرح این پرسش که مفهوم استقامت با تأسی به قرآن تا چه حد در جامعه جریان دارد، ادامه داد: باید به این پرسش نیز پاسخ دهیم که جامعه ما چقدر در مقابل اندیشههای باطل مقاوم است؟ کار جریان قرآنی در امتداد کار پیامبر(ص) همین است که مفاهیم نورانی کلام وحی را در ذهن اجتماع نهادینه سازد.
طاهری با تأکید بر اینکه استقامت ملت در طی چند دهه انقلاب مایه افتخار و غرور است، اظهار کرد: جریان قرآنی نباید نسبت به ظلم و جور بیتفاوت بماند؛ دم زدن از مبارزه با ظلم در کلام کافی نیست بلکه باید در اقدام و عمل ظهور و بروز یابد. همانطور که پیامبر(ص) هیمنه قدرت ابوسفیانی را به واسطه قرآن شکست، جریان قرآنی نیز باید بتواند هیمنه استکبار را نابود کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: مؤسسه قرآنی برتر مؤسسهای است که بتواند هیمنه استکبار را در ذهنیت مخاطبان خود بشکند، مستکبران را کدخدای عالم نپندارد. قرآنیان باید در این عرصه نقشآفرین باشند زیرا قرآن آمده است تا به ما حرکت، جهت و معرفت ببخشد.
طاهری با استناد به بیانات روز گذشته رهبر معظم انقلاب در جمع مردم، تصریح کرد: ایشان اشاره داشتند که حاکمیت الهی باعث میشود سبک زندگی جامعه قرآنی شود و لذا نمیشود حاکمیت الهی داشته باشیم اما سبک زندگی غربی را در ساحتهای مختلف پیش بگیریم.
وی با بیان اینکه در راستای جریان دادن مفاهیم نورانی قرآن در زندگی مردم باید عهد جمعی داشته باشیم، توضیح داد: قرآنیان باید عهد جمعی بر تبیین و مراقبت از ارزشهای قرآنی داشته باشند و در این راستا، پای کار بایستند.
طاهری در پایان با تأکید بر اینکه عهد تبیین از مهمترین نیازهای جامعه امروز است، افزود: مؤسسات قرآنی باید با تأسی به آیه «وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ» (نحل/۴۴)، مؤسسات تبیین و نه فقط حفظ و تلاوت باشند زیرا قرآن اگر تبیین نشود، مردم آن را فقط برای ثواب و نه زندگی، تلاوت میکنند.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین حسین داوری، مدیر اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه این برنامه ویژه تجلیل از برگزیدگان مسابقه «زندگی با آیهها» در بین ۹۰۰ شرکتکننده از شهرستانهای شهرکرد و فرخشهر است، اظهار کرد: ۳۲۰ نفر در مرحله شهرستانی حائز بالاترین امتیازات شدند.
وی ادامه داد: همچنین از مجموع شرکتکنندگان در سراسر استان، ۸۰ نفر برگزیده شدند که به زودی عازم مشهد مقدس و زیارت حرم مطهر رضوی میشوند.
خدیجه نادری
انتهای پیام