به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان قم، نشست رونمایی از کتاب «ساغر توحید» با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی استان قم و انتشارات امام علی بن ابی طالب (ع) و حضور حجتالاسلام محمدجواد بنی سعید لنگرودی، نویسنده اثر «ساغر توحید»، حجتالاسلام روحالله فروغی، منتقد و استاد حوزه و دانشگاه، سید محمدعلی موسوی نسب، نماینده انتشارات امام علی ابن ابیطالب وابسته به دفتر آیتالله العظمی مکارمشیرازی؛ مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم و جمعی از اعضای کتابخانههای عمومی استان در محل سالن جلسات کتابخانه مرکزی قم برگزار شد.
محمدجواد بنی سعید لنگرودی در این نشست گفت: در مورد چرایی تالیف این کتاب باید بگویم که آنچه که در مورد شناخت خداوند در کتابهای موجود مشاهده میشود، صرفا یک سری براهین اثبات وجود خداوند است که چون در مواجهه با تثلیث نوشته شده، تنها به ما اثبات می کند که خدا یکی است و همان توحید عددی است.
وی افزود: زمانی که در مورد توحید با جوانان و نوجوانان صحبت می کنیم، دغدغهای ندارند، حسی نسبت به این موضوع ندارد و شناخت درستی از دین ندارند، آنچه که جوانان نیاز دارند، شناخت از رابطه و نسبت بین خالق و مخلوق، و خداوند و عالم است و این سوالاتی است که مبانی حکمت صدرایی در آن درگیر هستند.
وی ادامه داد: همه مردم نمیتوانند به افق حکمت صدرایی و عرفان برسند، اما کلام معصومین برای مردم بیان شده و اگر بتوانیم فهمی از کلام معصومین پیدا کنیم، میتوانیم به درک خوبی از توحید برسیم.
لنگرودی تصریح کرد: علت نامگذاری کتاب با عنوان «ساغر توحید» این است که کتاب تلاش دارد تا از جام معرفتی است که به انبیا و اولیا داده شده و آنچه که در حوزه معرفت توحیدی از سوی آنها برای مردم به جا مانده است را به مخاطبین خود ارائه کند.
حجتالاسلام فروغی، منتقد کتاب نیز در این نشست اظهار کرد: از جمله مزایای این کتاب میتوان به این نکته اشاره کرد که کتاب به دنبال یک روایت ساده از معارف توحیدی بوده است و از این جهت میتوان کتاب را در دسته کتابهایی قرار داد که قصد دارد مفاهیم پیچیده فلسفی و کلامی را با بیان ساده برای جوانان و نوجوانان ارائه کند.
وی افزود: از دیگر نکات مثبت کتاب این است که در نقل عبارتها و آیات بسیار دقت به خرج داده شده و اعرابها به دقت گذاشته شده، همچنین این کتاب به نظر میرسد از سبک کارهای مرحوم صفایی حایری الهام گرفته و این نیز جز نقاط قوت است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: کتاب خیلی نخواسته به بحثهای فلسفی ورود پیدا کند، ولی گاهاً دیده شده که کمی وارد مباحث فنی و تخصصی شده که بهتر بود سبک خودش را تا پایان ادامه میداد.
در پایان این مراسم، از کتاب «ساغر توحید» با حضور مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، نویسنده کتاب و دیگر مسئولان حاضر در نشست رونمایی شد.
انتهای پیام