
به گزارش ایکنا، نهضت ملی «
زندگی با آیهها» امسال و همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان برای دومین سال متوالی است که به همت سازمان تبلیغات اسلامی و با مشارکت اغلب دستگاههای حاکمیتی، سیاستگذار و اجرایی در امور فرهنگی و قرآنی برگزار میشود.
این نهضت از آغاز در تلاش بوده است که به ازای هر روز از ماه رمضان، یک آیه از سورههای هر جزء از قرآن را که محل ابتلای بیشتر مردم است و اصطلاحاً از آنها به عنوان آیات پُرکاربرد یاد میشود، در قالبهای متنوع مکتوب، سمعی و بصری عرضه کند تا آحاد مردم در ایام روزهداری، علاوه بر انس بیشتر با آیات، ارتباطی معنایی و تدبری نیز با آنها پیدا کرده و در همین راستا موفق به حفظ آیات مورد نظر شوند.
از مجموع اقلام فرهنگی تولید شده در راستای تبلیغ و ترویج نهضت ملی زندگی با آیهها، کتاب امت پیروز را مبنا قرار داده و هر روز از ماه مبارک رمضان، آیه مورد نظر همان روز و محتوای نوشتاری برگرفته از این کتاب را با شما مخاطبان در میان میگذاریم.
روز هفدهم ماه رمضان
«وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيز»/ (حج، 40)
و قطعاً خدا به کسانی که دين او را ياری میدهند، ياری میرساند؛ مسلماً خدا نيرومند و توانای شکستناپذير است.
باور کن کمکت میکنم!
یک خرده که از ادبیات عرب سر دربیاوری، احتمالاً بعد از خواندن این جور آیهها، بیشتر از اینکه خوشحال شوی، دلت میگیرد. از دیدن آن همه «لَ» و «نّ» و «انّ» خجالت میکشی. از خواندن این همه ادات تأکید، شرم میکنی. انگار که خدا ایمان ما را باور نداشته باشد. انگار که بخواهد با قسم و آیه دلمان را قرص کند. انگار که گفته باشد: «آهای بنده من! باور کن راستش را میگویم! باور کن وعدهام رد خور ندارد! بیا و روی قول من هم حساب کن که اگر مرا یاری بدهی، من هم حتما و بدون شک تو را یاری خواهم داد!»
هیچ تردیدی در آن نیست
گروهی کوچک از جنگجویان، خسته اما امیدوار، در دشتی بیپایان صفآرایی کردهاند. در برابر آنها، ارتشی عظیم با زرههای درخشان، تجهیزات پیشرفته و نفرات بیشمار قرار دارد. سکوتی سنگین بر میدان حاکم است، اما قلبهای کوچکترین لشکر، سرشار از امید است؛ امید به قدرتی فراتر از تمام این تجهیزات و نفرات. آنان با یقین به وعدهی الهی ایستادهاند؛ کدام وعده؟ وعدهای که در آیه «وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ» تجلی یافته است. «خدای متعال در عالم طبیعت، در عالم انسان قواعدی دارد، قوانینی دارد... یکی از این قوانین این است: «وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ»؛ هر کسی که خدا را نصرت کند، خدا او را نصرت میکند»(بیانات رهبری در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه 7تیر 1401)
تاریخ را که ورق بزنی، پر است از این صحنهها. جنگ بدر، این تصویر را به واقعیت تبدیل کرد. 313 مسلمان با دستهای خالی و تجهیزاتی اندک و فقط یک نفر سوارهنظام، در برابر لشکری سه برابر بزرگتر از خود ایستادند. پیامبر اکرم(ص) وقتی فراوانی دشمن و کمی تعداد مسلمین را دید رو به قبله کرد و گفت: «اللَّهُمَّ أَنْجِزْ لِی مَا وَعَدْتَنِی». این دعای عاشقانه، گرهخورده با اعتماد به خداوند، پاسخی روشن یافت. مسلمانان در روز نبرد، با دلهایی مملو از ایمان و شجاعت، بر دشمن چیره شدند. این پیروزی، نه با تجهیزات، بلکه با نصرت الهی رقم خورد.
این وعده الهی در عصر ما نیز ملموس است. از واقعه طبس و شکست خوردن سربازان تا دندان مسلح آمریکایی از شنهای بیابان تا پیروزیهای رزمندگان در جبهههای دفاع مقدس در مقابل 80 کشور دنیا و فتوحات رزمندگان حزب الله و فلسطین در مقابل دشمن ظالم صهیونیست، همگی مصداق بارز «کَمْ مِنْ فِئَةٍ قَليلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً کَثيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ وَ اللَّهُ مَعَ الصَّابِرين» بود. هیچ یک از این پیروزیها بر اساس محاسبات مادی نباید اتفاق میافتاد. ولی وقتی توان محدود ما در توان بینهایت خداوند ضرب شود، دیگر چه جای نگرانی است؟ این همان منطق امیرالمؤمنین است که فرمود: «أَنَّ هَذَا الْأَمْرَ لَمْ يَكُنْ نَصْرُهُ وَ لَا خِذْلَانُهُ بِكَثْرَةٍ وَ لَا بِقِلَّةٍ وَ هُوَ دِينُ اللَّهِ الَّذِي أَظْهَرَهُ وَ جُنْدُهُ الَّذِي أَعَدَّهُ وَ أَمَدَّهُ» نیروی خداوند، قویتر از هر قدرت ظاهری است. «اگر ما با خدا باشیم، در راه خدا باشیم، پیروزی، قطعیِ صددرصد است، هیچ تردیدی در آن نیست. یک جاهایی ما کوتاهی کردیم، خب پیروزی به دست نیاوردیم؛ این بر اثر کوتاهیِ ما است.»(بیانات رهبری در دیدار مردم قم 1919 دی 97)
خداوند در این آیه از ما خواسته است که:
مطمئن باشیم که یاری خدا قطعی و حتمی است به شرط اینکه دین او را یاری کنیم.
برای عمل به این آیه در زندگی میتوانیم:
ـ در برابر تهدیدات دشمن سرتاپا مسلح نترسیم و با یاد این آیه امیدوار و مستحکم به یاری دین خدا و جبهه مقاومت ادامه دهیم.
ـ برای کمک به دین، هر روز حداقل یک اقدام کوچک انجام دهیم؛ مثلاً نشر یک مطلب قرآنی، دعوت یک نفر به نماز یا حتی یادآوری یک ارزش دینی.
ـ در زندگی روزمره، با اخلاق و رفتار خود، الگوی یک مؤمن واقعی باشیم تا دیگران به دین جذب شوند.
صوت همخوانی آیه 40 سوره حج از سوی گروه تواشیح «محمد رسولالله(ص)»
انتهای پیام