
به گزارش ایکنا از قم، خیرالله رهسپار فرد، رئیس پارک علم و فناوری قم در نشست تخصصی «کاربردها و ظرفیت هوش مصنوعی در توسعه استارتاپهای علوم انسانی» که به میزبانی
پارک علم و فناوری قم، امروز دوم اردیبهشتماه در سالن همایشهای بینالمللی غدیر قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت توجه به چالشهای موجود در حوزه علوم اسلامی و انسانی گفت: هوش مصنوعی و کلاندادهها فرصتهای مناسبی برای استفاده بهینه از این چالشها به وجود آوردهاند.
رئیس پارک علم و فناوری قم با تأکید بر اهمیت جنبههای معرفتی هوش مصنوعی افزود: علاوهبر ابعاد مادی، باید توجه ویژهای به فرصتهای هوش مصنوعی در حوزههای معرفتی و علمی داشت.
وی با اشاره به اینکه با توسعه سریع هوش مصنوعی، ممکن است شکاف مدیریتی در بین مدیران به دلیل عدم تسلط کافی به این فناوریها به وجود آید، افزود: الگوریتمهای هوش مصنوعی میتوانند جهتدار باشند که نتیجه آن منجر به ضرر عدهای و منفعت عدهای دیگر خواهد شد.
رئیس پارک علم و فناوری قم در پایان تاکید کرد: با توسعه هوش مصنوعی، پیشبینی میشود حداقل ۳۰ درصد از مشاغل از بین خواهند رفت که این موضوع نیازمند برنامهریزی دقیق و آموزشهای مناسب برای آینده شغلی است.
هوش مصنوعی جایگزین انسان نمیشود
در ادامه این نشست،
مرتضی رحماننیا، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم با تأکید بر نقش تحولآفرین فناوریهای نوین گفت: هوش مصنوعی مرزهای سنتی میان رشتهها را پشت سر گذاشته و به شریکی جدی در عرصههای علمی، فرهنگی و تولید محتوا تبدیل شده است.
وی با اشاره به مزیتهای کلیدی هوش مصنوعی افزود: بهرهوری بالا و گسترش حوزه نفوذ این فناوری، از مهمترین ویژگیهایی است که آن را به ابزاری راهبردی برای توسعه پایدار تبدیل کرده است.
رحماننیا با بیان اینکه نگرانی درباره حذف برخی مشاغل با ورود فناوریهای نو وجود دارد، گفت: در کنار تهدیدها، فرصتهای شغلی نوینی نیز پدید خواهد آمد و هوش مصنوعی جایگزین انسان نخواهد شد، بلکه به ابزاری مکمل برای ارتقای توانمندیهای انسانی تبدیل میشود.
انتهای پیام