به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقرب مذاهب، پنجمین نشست علمی بیست و ششمین اجلاس مجمع فقه اسلامی به بازیهای الکترونیک اختصاص داشت.
شرکتکنندگان در این نشست ابعاد مختلف این پدیده را که در همه جهان فراگیر شده است مورد بحث و بررسی قرار داده و منافع و مفاسد آنبه ویژه خطرهای روانی، اجتماعی و رفتاری که معتادان به خود را تهدید میکند، بیان کردند.
این بررسیها در پرتو قواعد شریعت اسلامی مانند جلب منفعت و دوری از مفاسد صورت گرفت که اصل در منافع، مباح بودن و اصل در ضررها تحریم است.
شرکتکنندگان در ششمین نشست از این اجلاس به تأثیر اختلالات روانی در اهلیت شرعی پرداختند و تفاوتهای دقیق میان مفاهیم بیماریهای روحی و اختلالات روانی براساس پژوهشهای جدید را بیان کردند.
در این نشست تأکید شد که اختلالات روانی، گروهی از سندرمهای بالینی مهم هستند که بر تفکر، خلق و خو یا رفتار تأثیر میگذارند و بر عملکردهای اجتماعی و حرفهای فرد تأثیر منفی دارند. این جلسه در تحلیل خود به تعریف انجمن روانپزشکی آمریکا و اهداف شریعت در محافظت از ذهن و روح استناد کرد.
در نشست هفتم از این اجلاس موضوع حاکمیت شریعت در مؤسسات مالی اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و بر اهمیت وجود سازمانهای نظارتی فعال که پایبندی مؤسسات مالی به اصول و احکام شریعت را تضمین کند، تأکید شد.
در همین رابطه شرکتکنندگان بر لزوم یکسانسازی مرجعیت فقهی مؤسسات مالی اسلامی، به عنوان یک الزام قانونی و حرفهای که منجر به نظم و انضباط و ایجاد اطمینان و ثبات در فتاوا و کاربردهای مالی میشود، تأکید کردند.
در این نشست همچنین نسبت به خطر استمرار تفاوت قائل شدن میان مؤسسات در اجرای احکام شرعی که منجر به تشویش بازارها و اختلاف در فتاوا میشود، هشدار داده شد و شرکتکنندگان خواستار پایبندی به تصمیمات جمعی صادر شده توسط نهادهای علمی معتبر، بهویژه مجمع بینالمللی فقه اسلامی و سازمان حسابداری و حسابرسی مؤسسات مالی اسلامی (AAOIFI) شدند.
شرکتکنندگان در این نشست همچنین به چالشهایی که نهادهای شرعی در مؤسسات مالی با آن روبهرو هستند از جمله تلاشهایی که برای اثرگذاشتن بر تصمیمات این نهادها انجام میگیرد و رویکردهای اداری مخالف احکام شریعت اشاره کرده و آن را نیازمند تقویت استقلال این نهادها و توانمندسازی آنها برای ایفای نقش خود بدون هرگونه فشار و محدودیتی دانستند.
گفتنی است، بیست و ششمین دوره از اجلاس مجمع فقه اسلامی از روز یکشنبه، 14 اردیبهشتماه در دوحه قطر کار خود را آغاز کرد و تا روز پنجشنبه، 18 اردیبهشتماه ادامه دارد.
حجتالاسلام والمسلمین، حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و آیتالله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری به نمایندگی از کشورمان در این اجلاس حضور دارند.
انتهای پیام