کد خبر: 4293433
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۲

خط ایرانی بر قامت عَلَم عاشورا؛ روایت هنر در مسیر انتظار

تجلی هنر عاشورایی در قامت تیغه علم‌ها، روایتگر پیوندی عمیق میان استقامت ایرانی و انتظار مهدوی است؛ جایی که خوشنویسی نه‌تنها ابزار زیبایی، که زبان خون‌خواهی و حماسه شده است.

هنر عاشوراییبه گزارش ایکنا، رویداد هنری «نشان عاشقی» با هدف ترویج فرهنگ عاشقی، پاسداشت هنر متعهد و حمایت از هنرمندان جوان، در موزه خوشنویسی ایران برگزار شد و با نمایش برترین آثار در دو محور اصلی «خوشنویسی» و «طراحی تیغه علامت»، جلوه‌ای نو از پیوند میان مفاهیم آیینی، هنر اصیل ایرانی و هویت شهری را به تصویر کشید.

«نشان عاشقی» با تمرکز بر سه بخش نقاشی، نقاشی‌خط و طراحی گرافیک و با هدف تبیین جلوه‌های بصری فرهنگ عاشورا و تعمیق نگاه هنری به مفاهیم قیام سیدالشهدا(ع)، میزبان هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر دینی و آیینی است.

در قالب این رویداد، ۲۵۰ تیغه علامت شهری طراحی و آماده‌سازی و پس از پایان فرآیند تولید، در نقاط منتخب سطح شهر تهران جانمایی و اکران شد.

مجتبی صادقی، هنرمند خوشنویس درباره اجرای خود بر روی تیغه علم‌های ویژه محرم گفت: در این آثار، بخشی از دعای ندبه با مضمون «أین الطالب بدم المقتول بکربلا» بر تیغه‌ها نقش بسته است؛ عبارتی که از ژرف‌ترین مفاهیم در پیوند عاشورا و مهدویت الهام می‌گیرد. خط ثلث ایرانی با صلابت و شکوه خاص خود، بهترین بستر برای بیان این مضمون بود؛ خطی که برخلاف تصور رایج، ریشه‌ای عمیق در هویت بصری ایرانی دارد.

وی  افزود: نماد تیغ علم، نشانه‌ای از استواری ملت ایران در برابر ظلم است؛ کوشیدیم تا این نماد را از دایره آیین‌های عاشورایی فراتر بریم و به تصویرگر انتظار فرج و خون‌خواهی سیدالشهدا بدل سازیم.

صادقی با بیان اینکه فرایند طراحی، خوشنویسی و اجرا حدود دو ماه به طول انجامید و ۲۰ تیغه علم با ترکیب خوشنویسی، سازه و نماد ایرانی در سطح شهر نصب شد،‌ گفت: این آثار تلاشی برای پیوند زیبایی‌شناسی ایرانی با عمق معنایی عاشورا و انتظار است.

انتهای پیام
captcha