کد خبر: 4294766
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۴
فرزند شهید طهرانچی خبر داد

دست‌نوشته باقی‌مانده از شهیدطهرانچی درباره قرآن

فرزند شهید طهرانچی در جمع جامعه قرآنی با اشاره به دست‌نوشته‌هایی که از وسایل شخصی این شهید در اتاق کارش که مورد اصابت موشک قرار گرفته بود، به دست آمده است، گفت: شهید در این دست‌نوشته تأکید داشته که چطور ما با دارا بودن این منبع غنی وحیانی، تاکنون نتوانسته‌ایم در زمینه‌های گوناگون از جمله علمی و پژوهشی سرآمد دنیا باشیم.

شهیدطهرانچی نردبان علم و کمال را توأمان درنوردیدبه گزارش خبرنگار ایکنا، جامعه قرآنی متشکل از اعضای کمیته شهدای قرآنی و جمعی از اساتید، فعالان و مسئولان نهادهای قرآنی، بعداز ظهر چهارشنبه، 25 تیرماه با حضور در خانه شهید دکتر محمدمهدی طهرانچی، از دانشمندان هسته‌ای و یکی از شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه رژیم صهیونیستی، با دختر و پسر این شهید دیدار کردند.

در این دیدار، حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدتقی میرزاجانی، معاون پژوهش، آموزش شورای عالی قرآن، رحیم قربانی، مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، منصور قصری‌زاده، مدیر رادیو قرآن، محمدحسین فدوی، مدیرکل ارتباطات و هماهنگی امور قرآن و عترت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و همچنین مصطفی صدرزاده و حسینعلی شریف، دو تن از پیشکسوتان قرآنی حضور داشتند.

در بخشی از این دیدار، حجت‌الاسلام ارباب‌سلیمانی در سخنانی هدف از برگزاری این ملاقات را عرض ادب به شهید طهرانچی و خانواده معظم وی دانست و گفت: این شهید بزرگوار اندیشمند زمانه خود بود و مایه مباهات است که به واسطه برگزاری این دیدار، زمینه برای آشنایی با وجوه مغفول‌مانده شخصیت حقیقی و علمی وی فراهم شد.


گزارش تصویری دیدار جامعه قرآنی با خانواده شهید محمدمهدی طهرانچی


وی جایگاه شهدا را غیر قابل توصیف بیان کرد و گفت: شهید زنده است و در پیشگاه خداوند براساس نص صریح قرآن روزی می‌گیرد. در روایت‌های متعدد از معصوم(ع) داریم که چون نخستین قطره شهید بر روی زمین ریخته شود، تمامی گناهان او نیز پاک خواهد شد، چرا که به هر حال انسان معصوم و بری از گناه نیست و ممکن است در طول زندگی سهواً نیز لغزش‌هایی داشته باشد.

معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد تصریح کرد: مقام شهید آنقدر والا و بلندمرتبه است که گفته می‌شود در مورد مؤمنان نامه اعمال ایشان در روزگار حشر به دستشان داده می‌شود تا بالاخره متوجه این نکته شوند که چه کارهایی را باید انجام می‌دادند و انجام ندادند یا بالعکس اما این شهید است که به او چیزی با عنوان نامه اعمال داده نمی‌شود؛ او که زندگی خود را در راه اعتلا و عزت دین خداوند مصروف داشته و لذا بدون حساب و کتاب، بهشت برین به او وعده داده می‌شود. 

ارباب‌سلیمانی ادامه داد: در مورد شهید طهرانچی با توجه به مقام بلندمرتبه ایشان و تمامی تألیفاتی که از خود به یادگار گذشته است و گفته می‌شود که تنها مقالات پژوهشی ایشان بالغ بر 150 عدد بوده است، باید اذعان کرد که همین امر یعنی نائل آمدن ایشان به مراتب و مدارج علمی ضامن توفیق و عاقبت بخیری اوست، حال آنکه این شهید علاوه بر بالا رفتن از نردبان علم، از نردبان کمال نیز بالا رفته است.

وی گفت: منظور از اوج کمال، شهادت است که گفته می‌شود هیچ خیری از آن بالاتر نیست، لذا بنا به نقلی از نهج‌البلاغه که گفته می‌شود فردی که مدارج علمی را طی کرده باشد، به سلطنت رسیده است و مورد احترام مردم بوده و برای او اجر و قربی در میان مردم است، وقتی که او به مقام و مرتبه شهادت می‌رسد، توانسته به فیض و فضیلت اکمل نیز دست پیدا کند.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود گفت: ما به مقام شهدا غبطه می‌خوریم و امیدواریم که این شهدا شفیع ما باشند.

محمدتقی میرزاجانی، معاون آموزش و پژوهش شورای عالی قرآن نیز در این دیدار گفت: مدت‌هاست که چهارشنبه‌ها برای اهالی قرآن تبدیل به یک میعاد و قرار هفتگی شده است تا به این واسطه با حضور در خانه شهدای قرآنی دقایقی فرصت تنفس در چنین فضایی را به دست آورند و خود را متبرک به عطر وجودی ایشان کنند که باید به این واسطه از سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ تشکر کنم.

شهید طهرانچی؛ دانشمندی که دل در گرو قرآن داشت

وی ادامه داد: امروز این فرصت مغتنم پیش آمد که به محضر خانواده یکی از شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه شرفیاب شویم و خوشبختانه از رهگذر این دیدار، مجالی فراهم شد تا با وجوه کمتر شناخته‌شده شهید طهرانچی آشنا شویم، چرا که همه ما این شهید بزرگوار را شاید بیشتر با مرتبه و مقام علمی وی به عنوان یک دانشمند، استاد دانشگاه بشناسیم و کمتر فرصتی دست داده است تا به این امر واقف شویم که او خود از جمله دانشمندانی بود که دل در گرو قرآن داشت. به آن عشق می‌ورزید و قرآن را سرلوحه زندگی خود قرار داده بود.

میرزاجانی تصریح کرد: شواهد حاکی از آن است که این شهید بزرگوار به ویژه در دوران تصدی مدیریت دانشگاهی، اهتمام ویژه‌ای به توسعه و تقویت موضع قرآن و سرایت آن در لایه‌های گوناگون علمی و دانشگاهی داشت و تحولی که ایجاد کرد، حداقل در زمینه درس انس با قرآن که در دانشگاه آزاد اسلامی تدریس می‌شود، مشهود است. 

منصور قصری‌زاده، مدیر شبکه رادیویی قرآن نیز که در این دیدار به تلاوت قرآن نیز پرداخت، در سخنان کوتاهی گفت: در کنار همه مناصب و مدارج علمی شهید طهرانچی، چیزی که بیش از همه ارزش و اهمیت دارد، انس و الفت او با قرآن بوده است.

شهید طهرانچی آموزه‌های قرآنی را در مسیر علمی پیاده کرد

وی ادامه داد: گاه همین قرآن مانع و حجابی می‌شود که ما تنها به ظاهر آن پرداخته و از عمل به دستورات و فرامین آن غافل شویم. شخصی همچون شهید طهرانچی نشان داد که باید قرآن نه در حاشیه زندگی بلکه در متن آن جاری و ساری شود و در همه مناسبات از جمله اجتماعی، علمی و فرهنگی و... با الهام از قرآن، خط و مشی زندگی را تعیین کنیم، همچنان که خود او نیز آموزه‌های قرآنی را در مسیر علم و پژوهش پیاده کرد.

در ادامه این دیدار، پسر شهید طهرانچی با تشکر از حضور جامعه قرآنی گفت: طبق آنچه گفته شد، وجهی از وجوه زندگی شخصی و اجتماعی این شهید بزرگوار که از اهمیت بالایی برخوردار است، ناشناخته مانده است، از جمله، سیره قرآنی او و توجه ویژه به تدبر و معنای قرآن.

وی ادامه داد: شهید‌ طهرانچی در زندگی اجتماعی و خانوادگی خود همواره به این موضوع اصرار و پافشاری داشت که قرآن در کنار زندگیتان نباشد، بلکه وارد متن زندگی شود؛ همچنان که او در امر پژوهش، مطالعات و امور علمی که به آن عشق می‌ورزید و اغلب اوقات خود را صرف آن می‌کرد، قرآن را سرلوحه کارهای خود قرار می‌داد.

فرزند شهید طهرانچی با اشاره به دست‌نوشته‌هایی که از وسایل شخصی این شهید در اتاق کارش که مورد اصابت موشک قرار گرفته بود، به دست آمده است، گفت: نکته‌ای که او در این دست‌نوشته به آن تأکید داشته، این است که چطور ما با دارا بودن این منبع غنی وحیانی تاکنون نتوانسته‌ایم در زمینه‌های گوناگون از جمله علمی و پژوهشی سرآمد دنیا باشیم؟

همیشه ما را برای پرداختن به قرآن در زمانی مقتضی توصیه می‌کرد

وی تصریح کرد: پدر همیشه ما را برای پرداختن در زمانی مقتضی به قرآن توصیه می‌کرد. اینکه خواندن و تدبر در آیات قرآن را شتاب‌زده انجام ندهید و در مواقعی رجوع به قرآن نداشته باشید که نگرانی از بابت کارهای دیگر، ذهن شما را مشغول کرده باشد. بلکه پرداختن به قرآن را در زمانی که آرامش خاطر دارید، انجام دهید؛ کمااینکه خودشان نیز در سحرگاه و در شرایطی که خانه در آرامش و سکوت شبانه بود، برای خواندن و تدبر در قرآن اقدام می‌کردند.

وی با اشاره به اقدامات ریشه‌ای پدر شهیدش در دانشگاه با محوریت قرآن گفت: پدر به دلیل مشغله فراوان کاری در دانشگاه، بسیاری از جلسات و همایش‌هایی را که به آن دعوت می‌شد را رد می‌کرد، اما در میان آن همه دعوت به همایش و جلسه، اگر در جلسه‌ای حتی جلسات غیر رسمی به قرآن پرداخته می‌شد، پدرم آن را در اولویت قرار داده و در آن شرکت می‌کرد. 

برادر شهید طهرانچی نیز صحبت‌های برادرزاده‌اش درباره اهمیت دادن این شهید به ساحت قرآن را تأیید کرد و گفت: همانطور که گفته شد، این شهید بزرگوار، قرآن را در مسیر علمی که آن را در پیش گرفته بود، پیاده و جاری ساخت. نمونه بارز این اقدام، تأسیس پژوهشگاه اعجاز قرآن در دانشگاه شهید بهشتی بود تا به این واسطه بتواند در همه زمینه‌ها با تأسی از قرآن، مطالب و موضوعات علمی را با حضور عده‌ای از متخصصان و اساتید مطرح کند.

وی با اشاره به اینکه این پژوهشگاه اکنون با عنوان مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن در حال فعالیت در قالب یک دپارتمان رسمی است، گفت: هر چند که موضوعات مطرح شده در این مرکز با استناد به آموزه‌های قرآنی مطرح می‌شود، اما در طرح این موضوعات در سطح بین‌المللی چون بحث اعجاز قرآن چندان مطلوب مجامع جهانی نیست، نام آن تغییر کرده است.

دختر شهید طهرانچی نیز در پایان این دیدار ضمن تشکر از جامعه قرآنی برای تدارک این دیدار، گفت: بسیار خوشحالم که تربیت خانوادگی ما براساس آموزه‌های قرآنی بوده است. پدر و مادر من ارتباط تنگاتنگی میان قرآن و عترت ایجاد کرده بودند و ارادت قلبی به خاندان عصمت و طهارت داشتند تا جایی که پدر خادم افتخاری آستان قدس رضوی بود و مادرم نیز خادمه بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) در شهر مقدس قم بود. 

در ابتدای این دیدار، یونس شاهمرادی، قاری بین‌المللی به تلاوت قرآن پرداخت و حسین جعفری از اعضای گروه تواشیح محمد رسول‌الله(ص) نیز قطعاتی را در قالب ابتهال اجرا کرد.

 

انتهای پیام
captcha