از موفقیت خانواده‌ای با 8 حافظ قرآن تا ادغام اتحادیه‌های تشکل‌ها و مؤسسات قرآنی
کد خبر: 1374376
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۹
مؤسسات در هفته‌ای که گذشت/

از موفقیت خانواده‌ای با 8 حافظ قرآن تا ادغام اتحادیه‌های تشکل‌ها و مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: گفت‌وگو با خانواده‌ای قرآنی در استهبان فارس با 8 حافظ قرآن، بررسی روند ادغام اتحادیه‌های قرآنی و گزارش‌هایی از مؤسسات قرآنی با قدمت بیش از 45 سال از جمله رویداد‌های مهم مؤسسات قرآنی در هفته گذشته بوده است.

به‌ گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با توجه به همراه شدن هفته جاری با دهه فجر و 22 بهمن‌ماه، سرویس مؤسسات قرآنی ـ مردمی اقدام به معرفی مؤسساتی که قبل از انقلاب و همزمان با تغییر و تحولاتی که در کشور وجود داشت، فعالیت می‌کردند، پرداخت و آشنایی با رموز موفقیت خانواده‌ای که دارای 8 حافظ قرآن است از دیگر مواردی بود که در این بخش به آن پرداخته شد.
مهم‌ترین رویدادهای که در هفته جاری رخ داده است، در ادامه می‌آید:
یکی از موضوعاتی که طی هفته جاری به آن پرداخته شد، گزارشی از مؤسسه کانون آموزش قرآن تهران و آشنایی با فعالیت‌های این مؤسسه قبل و بعد از انقلاب این مؤسسه بود؛ مؤسسه کانون آموزش قرآن تهران از سال 1347 فعالیت رسمی خود را در حوزه آموزش قرآن در مسجد حیدری تهران با حضور 150 مخاطب آغاز کرد و امروز با پرورش بیش از 3 هزار قرآن‌آموز به رسالت آموزشی خود درعرصه ایجاد فرهنگ قرآنی در ریشه‌های اجتماعی خانواده می‌پردازد.


این مؤسسه که در خیابان وحدت اسلامی تهران واقع شده است، یکی از قدیمی‌ترین مؤسسات قرآنی کشور است که با سابقه طولانی فعالیت، پایداری و ماندگاری خود در عرصه آموزش قرآن، تا کنون به بیش از 50 هزار نفر آموزش قرآن داده که از این میان، 22 نفر به شهادت رسیدند و افراد مطرحی همچون حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، حجت‌الاسلام والمسلمین پناهیان، علی‌اکبر حنیفی، بیژن نوباوه، سرهنگ رضایی مجد، سعادتی و ... از شاگردان این کانون در مساجد مختلف تهران بوده‌اند.
کانون از سال 47 تا 60 به دلیل درگیری و مبارزه با رژیم در مساجد حیدری، حاج حسن، مسجد پنبه‌چی واقع در قلعه وزیر و المهدی(عج)، الاقصی به فعالیت پرداخت و سپس مکان مؤسسه با دعوت آیت‌الله ایروانی در سال 60 به مهدیه تهران انتقال یافت و به‌مدت 16 سال کانون در این مکان به فعالیت‌های خود ادامه داد تا اینکه با دعوت لولاچیان به ملک کاظم طرخانی نقل مکان می‌کند و در حال حاضر نیز فعالیت خود را در این مکان انجام می‌دهد.
در حال حاضر این کانون دارای 9 شعبه فعال در تهران است و اجرای سرود قرآن‌آموزان کانون آموزش قرآن در محضر امام‌خمینی(ره) یکی از برگ‌های افتخار این مرکز قرآنی است که در یکی از تابستان سال 59 در مدرسه فیضیه انجام شد.

آشنایی با رموز موفقیت خانواده‌ای قرآنی در تربیت 8 حافظ قرآن

از دیگر گزارش‌های مهم این هفته می‌توان به گفت‌وگو با خانواده‌ای قرآنی پرداخت که 8 حافظ قرآن را تربیت کرده است، خانواده یاراحمدی را شاید بتوان یکی از قرآنی‌ترین خانواده‌ها نامید چرا که دارای 5 حافظ کل قرآن و 3 حافظ بخشی از اجزاء قرآن است که فرزندان یکی از مهم‌ترین رموز موفقیت خود را مادر می‌دانند، آن‌ هنگام که مادر از کودکی آرام آرام برایشان قرآن می‌خواند و آنان الگوبرداری می‌کردند.
خانواده یاراحمدی مذهبی ـ قرآنی در دهستان ریزاب زندگی می‌کنند و این خانواده موفق به تربیت 1 قاری قرآن کریم، 5 حافظ کل و 2 حافظ 15 جزء قرآن کریم شده است و باید گفت که اعضای این خانواده از جامعه مدرسان، طلاب و قاریان قرآن هستند.
به گفته پدر این خانواده، انس با قرآن موجب شد تا وی به کلاس‌های حفظ قرآن کریم مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) ورود یابد.
علی‌محمد یاراحمدی، پدر این خانواده که در حال حاضر به‌عنوان مدیر شعبه دهستان ریزاب مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) مشغول به فعالیت است، در رابطه با نحوه آشنا کردن اعضای خانواده خود با قرآن گفت: با توجه به اینکه انس با قرآن، سعادت انسان به سوی تعالی و رشد را به دنبال دارد، تصمیم گرفتم تا خانواده‌ای مذهبی که رویکرد قرآنی ـ دینی دارند را تحویل جامعه دهم؛ هم‌اکنون خانواده‌ای 10 نفره شامل 7 پسر و 1 دختر دارم که تمامی فرزندانم حافظ قرآن هستند.

اجرای نخستین طرح تخصصی آموزش «نهج‌البلاغه» در استان خوزستان

اجرای طرح تخصصی آموزش «نهج‌البلاغه» برای نخستین‌بار توسط اتحادیه مؤسسات قرآنی خوزستان از دیگر رویدادهای مهم این هفته است، که طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده این طرح از 30 بهمن‌ماه جاری در این استان اجرا می‌شود.
ثبت نام از متقاضیان در مؤسسات و خانه‌های قرآن این استان آغاز شده است و تا 25 بهمن‌ماه جاری ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود نزدیک به 500 نفر در این طرح تخصصی حضور یابند.
این طرح دارای 3 دوره است و اولین دوره نیز به‌مدت 3 روز برگزار و مرحله دوم که ویژه نفرات ممتاز مرحله اول است اردیبهشت‌ماه سال آینده اجرا می‌شود.
مرحله سوم این طرح در قالب طرح «تربیت مدرس نهج‌البلاغه» مهرماه سال آینده توسط اتحادیه مؤسسات قرآنی استان خوزستان برگزار خواهد شد.
همکاری مکتب‌القرآن ثارالله(ع) در برگزاری مسابقات کشوری اوقاف
یکی دیگر از رویدادهای مهم هفته همکاری مؤسسه مکتب‌القرآن ثارالله(ع) در برگزاری مرحله کشوری سی و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف در شیراز است که جهت اجرای این مسابقات 20 کمیته قرآنی تشکیل شده که بخشی از فعالیت این مسابقات از سوی مکتب‌القرآن ثارالله(ع) هدایت می‌شود.
کمیته مؤسسات قرآنی استان فارس به مدیریت حجت‌الاسلام والمسلمین منصور برزگر، دبیر منطقه جنوب اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور هدایت بخشی از فعالیت‌های مسابقات اوقاف را بر عهده دارد و 2 نفر از حافظان کل این مؤسسه مکتب‌القرآن ثارالله(ع) فارس در این مسابقه به رقابت خواهند پرداخت.

تدوین کتاب «درسنامه حفظ احادیث منتخب اصول کافی» توسط مؤسسه جامعة‌القرآن‌

تدوین، انتشار و تدریس کتاب «‌درسنامه حفظ احادیث منتخب اصول کافی» توسط مؤسسه جامعۀالقرآن برای نخستین‌بار از دیگر رویدادهای مهم این هفته به شمار می‌آید.


کتابی با عنوان «‌درسنامه حفظ احادیث منتخب اصول کافی» توسط جامعة‌القرآن الکریم در راستای توجه به آموزش سیره و احادیث اهل‌‌‌بیت(ع) در مؤسسات قرآنی تدوین شده است که دوره‌های آموزشی آن برای نخستین‌بار در این مؤسسه قرآنی آغاز خواهد شد.
این حافظ کل قرآن در ادامه به تهیه و تدوین این کتاب آموزشی اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون این کتاب تدوین شده تا برای نخستین‌بار در سطح کشور موضوع حفظ اصول کافی مطرح شود؛ این کتاب یکی از کتب معتبر شیعه است که به‌صورت درسنامه در این مؤسسه قرآنی تدریس می‌شود.
این کتاب اوایل سال 93 منتشر می‌شود و متقاضیان این کتاب می‌توانند در قالب 5 تا 6 ماه هزار روایت از اهل‌ بیت(ع) را حفظ کنند که جامعةالقرآن در نظر دارد تا این کتاب را از دروس اصلی جامعة‌القرآن قرار دهد.

آشنایی با فعالیت 45 ساله مؤسسه دارالقرآن متقین تهران

آشنایی و معرفی مؤسسه قرآنی متقین که دارای کارنامه‌ای با بیش از 45 سال فعالیت در حوزه آموزش قرآن است، یکی دیگر از رویدادهای هفته جاری است.
دارالقرآن متقین تهران یکی از مؤسسات قرآنی قدیمی و فعال غرب تهران است که از سال 1347 فعالیت خود را با عنوان هیئت ابوالفضل(ع) آغاز کرد و هم‌اکنون مفتخر به 45 سال فعالیت در عرصه قرآن‌آموزی و بسط فرهنگ قرآنی در جامعه است.
بهرام شیرین‌کار، مدیرمسئول دارالقرآن متقین تهران در رابطه با آغاز فعالیت قرآنی خود در قالب فعالیت‌های آموزشی می‌گوید: در تابستان سال 1347 به فعالیت‌های قرآنی ورود یافتم.
وی هم‌اکنون پس از سال‌ها تلاش در عرصه قرآن‌آموزی به‌عنوان یک معلم و پیشکسوت قرآنی شناخته می‌شود؛ این معلم قرآن طی 45 سال، فعالیت‌های سازنده‌ای در حوزه قرائت و ترجمه قرآن کریم داشته است.
شیرین‌کار تابستان سال 1347 فعالیت قرآنی خود را با حضور اساتیدی همچون علی علی‌خانی، سیدعباس تهامی و حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اصغر هدایتی، آغاز کرد و پس از گذشت 6 ماه توانستم تسلط نسبی به قرائت قرآن  پیدا کنم و از همان زمان بود که تصمیم گرفت با افزایش مهارت‌های خود در زمینه قرائت قرآن به تدریس نیز بپردازد.
وی زمستان همان سال در قالب هیئت‌های خانگی و در مسجد محله، نحوه قرائت قرآن را برای قرآن‌آموزان 10 ساله آغاز کرد و از همان زمان بود که نسبت به ادامه این راه مصمم شد.


وقتی 13 ساله بود مدیریت هیئت ابوالفضل(ع) را بر‌عهده داشت که از جمله فعالیت‌های قرآنی این هیئت می‌توان به برگزاری محافل انس با قرآن و مجالس عزاداری امام‌حسین(ع) و دیگر ائمه(ع) اشاره کرد.
یکی از موانعی که بر سر راه این هیئت قرار داشت، سرکشی ساواک از مجالس قرآنی بود که اجازه نمی‌دادند در زمینه قرآن کریم و تبلیغ احکام اسلامی وارد شود و طی سال‌های 1349 و 1350 توسط ساواک، هیئت ابوالفضل(ع) تعطیل شد.
پس از درگیری‌هایی که از سوی ساواک به‌عمل آمد، وی برآن می‌شود تا هیئت ابوالفضل(ع) را به ثبت برسانده؛ به همین منظور به واسطه نهادینه شدن فرهنگ قرآنی توسط دارالتبلیغ قم، این هیئت را به ثبت می‌رساند.
این هیئت پس از دریافت مجوز رسمی به‌عنوان دارالقرآن متقین تهران مشغول به فعالیت شد که همواره با توجه به همسو بودن با مباحث آموزشی و اعتقادی دین اسلام و نظام جمهوری اسلامی در جهت استانداردسازی روش‌های آموزش قرآن و تعمیق فعالیت‌های قرآنی به فعالیت می‌پردازد.

صدور بیانیه 22 بهمن‌ اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور

یکی دیگر از رویدادهای مهم هفته صدور بیانه اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور برای سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است.
در این بیانیه آمده است، امروز بار دیگر فعالان قرآنی با ظرفیت‌های مردمی خود همان‌گونه که 35 سال پیش انقلابی عظیم در خاطره جهانیان به ثبت رساندند، در روز 22 بهمن حضور یافته و با تبعیت از رهبر معظم انقلاب فریاد مبارزه با استکبار و طاغوت می‌دهند.

تجلیل از شش مؤسسه برتر در همایش تکریم چهره‌های قرآن

تجلیل از شش مؤسسه برترهمزمان با برپایی هشتمین مراسم تکریم چهره‌های قرآنی در دوم اسفندماه جاری یکی از رویدادهای مهم هفته است.
از این مؤسسات می‌توان به مؤسسه قرآنی هجرت خلخال، بینه اصفهان، بشارت تهران، فجر‌آفرین سیستان و بلوچستان، بیت‌القرآن امام علی(ع) قم و طلایه‌داران وحی یزد اشاره کرد.
مؤسسات قرآنی از ظرفیت‌هایی هستند که اگربه آن‌ها بها داده شود می‌توانند دستاوردهای عظیمی را در حوزه آموزش قرآن و نهادینه کردن فرهنگ فراگیری انس با قرآن در جامعه به‌ویژه میان خانواده‌ها به ارمغان آورند.

بررسی روند طرح ادغام دو اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی کشور

طی انتشار خبری مبنی بر تصویب طرح ادغام دو اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی از سوی مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی خبرگزاری ایکنا به مصاحبه با چند تن از مسئولان پرداخت.


مهدی، قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، در رابطه با خبر تصویب طرح ادغام اتحادیه‌های تشکل‌ها و مؤسسات قرآنی که توسط روابط‌ عمومی شورای توسعه فرهنگ قرآنی و بر اساس جلسه مجمع مشورتی 20 بهمن‌ماه اعلام شده، در ابتدا به ارائه تعریفی از مجمع مشورتی این شورا پرداخت و گفت: مجمع مشورتی شواری توسعه فرهنگ قرآنی در واقع از مسئولان قرآنی دستگاه‌هایی که عضو شورای توسعه هستند، تشکیل شده است؛ به عنوان مثال رئیس سازمان تبلیغات عضو شورای توسعه است اما رئیس سازمان دارالقرآن که بالاترین مقام مسئول قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی است، عضو مجمع مشورتی این شوراست و کار این مجمع (مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگی) در واقع مشورت دادن به شورای توسعه فرهنگ قرآنی است.
وی با توجه به خبر مربوط به تصویب طرح ادغام که توسط روابط عمومی شورای توسعه فرهنگ قرآنی اعلام شده است، گفت: محمدمهدی بحرالعلوم، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم، به عنوان نماینده بنده از سازمان دارالقرآن در جلسه مجمع مشورتی 20 بهمن‌ماه حضور داشته و اعلام کرده که بحثی مبنی بر تصویب یا عدم تصویب طرح ادغام در جلسه مجمع مشورتی مطرح  نشده است.
وی در ادامه تأکید کرد: با اصل ادغام این دو اتحادیه همه موافقند اما بحث تنها روی مکانیزم ادغام است که در حال حاضر باید در رابطه با چگونگی آن بحث شود؛ هنوز هم ابهامات و سؤالاتی مطرح است که باید رفع شود.

وجود اتحادیه‌های قرآنی موجب تعدد سیاست‌های حمایتی و نظارتی مؤسسات شده است



سیدعلی سرابی، در رابطه با طرح ادغام، گفت: ادغام اتحادیه‌های قرآنی از سوی اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور مطرح شده و تقریباً حدود سه سال است که این طرح مورد پیگیری قرار گرفته و مذاکراتی با هیئت‌مدیره قبلی اتحادیه مؤسسات قرآنی و هیئت‌مدیره جدید این اتحادیه صورت پذیرفته است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر نیز در قالب کارگروهی با مدیریت شورای توسعه فرهنگ قرآنی این موضوع بررسی می‌شود، البته ادغام دو اتحادیه لازم و ضروری است به دلیل این که ماهیت اتحادیه‌ها این است که رابطی بین این صنف و یک مجموعه شغلی و فعالیتی باشد.

تدوین نقشه راهی به صورت مشترک در راستای ادغام اتحادیه‌های قرآنی


حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور گفت: در جامعه قرآنی همیشه به دنبال اتحاد، وحدت و همدلی بوده‌ایم، از همان ابتدای تأسیس اتحادیه مؤسسات قرآنی و در حال حاضر هم که فعالان و کارشناسان قرآن، سکان اتحادیه مؤسسات قرآنی را به دست گرفته‌اند، یک تعامل و ارتباطی برقرار شده مبنی بر این که طرحی که دغدغه همه دلسوزان و فعالان جامعه قرآنی است را پیگیر شویم.
محمدی عنوان کرد: به هر حال نقشه راهی به‌صورت مشترک و مستقل تدوین شده است، که هم اتحادیه‌های استانی و هم اتحادیه‌های کشوری حضور خواهند داشت، ولی این حضور به صورت مدغم، واحد، مستقل و مشترک خواهد بود.

captcha